logo

ASIL GÜNDEM MİLLİ PROJELERİMİZ GERİSİ SUNİ

ASIL GÜNDEM MİLLİ PROJELERİMİZ GERİSİ SUNİ

Evet, asıl gündemimiz daha doğrusu gündemlerimiz; insansız milli savaş uçağımız, 60 yılın rövanşı olan TBMM önüne getirilen “TOGG” milli arabamız, “SİHA” VE “İHA” larımız, Akdeniz’de ve Karadeniz’de doğalgaz çıkarmamız, petrol rezervlerini ortaya çıkarmamız, “BOR” vb. madenlerimizi bizzat kendi ülkemizin kullanımına açmamız ve daha birçok yeni projelerimizdir.

Ülke olarak tüm bunları yaparken tabiki birileri de boş durmayacak, duracağını beklemek zaten saflık olmaz mı?

2021 Mart ayının başlarında Papa Fransesco Irak’ta dev bir gövde gösterisi yapmıştı hem de tarihte bir ilk olarak; Papanın bir Müslüman ülkesindeki en büyük ayini olmuş, “Tek tanrılı üç dinin babası İbrahim’in toprakları” olarak bahsetmiş ve “Hepiniz kardeşsiniz“ sloganı işlenmişti.

Irakta 1-1.5 milyon Hristiyan olan sayının 350-400.000’e kadar düştüğü için bir gövde gösterisi olmuştu. Bizim yüce kitabımızda “İslam’ı seçenler için tüm müminler kardeştir” denilmiştir.

Aynı Papa daha önce kendisini ziyaret eden LGBT-Eşcinsel derneği üyelerine “Tanrı, çocuklarınızı oldukları gibi seviyor” diyerek destek vermiş birisi.

Çok şükür KATAR’da turnuvanın ilk günü 558 kişi Hristiyanlıktan İslam’ı seçmiş daha sonra bu sayı 1000 kişiyi aşmıştır. Böylece son din olarak “İSLAM”, nurunu tamamlamaktadır.

Dünya’da olup bitenlerle ve bizde olup bitenlerin karşılaştırmasını yaparsak; Rus Parlamentosu, 24 Kasım 20222’de biliyorsunuz “Eşcinselliği” teşvik eden eylemlere, para ve hapis cezası getirmiştir. Geleneksel ahlakı korumak ve batıdan gelen bu “Aileyi” yıkıcı girişime, dur demiştir. Bizde de önemli adımlar tabi ki atılıyor ve daha da atılacaktır ümidindeyiz.

İstanbul tramvay hattına girerken turnikelere bazı renkler işlenmiş, “LGBT” renklerini bilirsiniz, sanki bir sinsi düşünce buradan esinlenerek bu renkleri seçmiş olabilir! Neden gözle görülen yerlere konmuş. Sanki o renkler, bilinçaltımıza mesaj mı yoksa alıştırma mı bilinmez ama pek de uygun olmamış.

Daha önce de bir şampuan reklamında bir genç, söz konusu renkleri kullanmış ve bu sokaklardaki panolara da geçmişti. Youtube kanallarında hatta instagram vb. sosyal medyada “hemcinsleri“ ile birliktelik, yakınlık mesajları işlenmektedir.

Bazı TV kanallarında veya bazı dizilerde cinsiyet değiştirenler boy göstermekte. Biz toplum olarak duyarsız bir toplum değiliz. Asla aile birliğimizden taviz verecek bir yapımız da yok! Peki, neden her yerde öne çıkarılmaya çalışılmakta?

“LGBT” yani “ Eşcinsellik” tamamen yasak olan ülkeler: Moritanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Nijerya, Somali, Suudi Arabistan, İran, Yemen, Sudan, Afganistan ve Pakistan. Maalesef birçok ülkede de yasalaşmış durumdadır. Dünya, bu konuda sınıfta kalmıştır.

Suni gündemler oluşturulmak isteniyor

Son birkaç gündür toplum asıl gündemlerden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Tam da TBMM önüne “Milli arabamız konmuşken” ve “Milli insansız savaş uçağımız” bomba gibi etkilerken, hemen bazı çevreler “çocuk yaşta evlilik“ konusunu sosyal medyaya taşıdılar.

Asıl mesele ortalığı karıştırmak, medyadaki aile bilgilerine göre bir iftira var. 2 sene kadar önce süreç başlamış peki neden şimdi?

Bundan sonra belli ki başka suni gündemler oluşturulacak.

Bırakalım bu sosyal olaylara cevabı; Diyanet İşleri başkanlığımız versin, Ali Rıza Demircan hocamız gibi ehil kişiler ki –köşe yazısında yazmışlar- versin, Hiçbir ilahiyat vb. okulları okumamış köşe yazarları bu konuda konuşmasın yani herkes kendi uzmanlık alanında konuşsun.

Ayrıca mahkeme süreci devam eden bir konuda kimse konuşmasın, kamuoyunu yanlış yerlere sevk etmesin, eğer yanlış bir haber yapılmış ise o haberi veya uydurma bilgiyi topluma sunanlar kısa sürede cezalandırılsın. Değilse de zaten suç ispat edilince her vaka gibi verilen karara saygı duymak düşer. Eğer bireysel suç işlenmiş ise bu yine mahkeme kararı ile olacaktır. Temennimiz o ki bu gibi vakalar hemen neticelensin ve kamu oyunu meşgul etmesin.

Kişilerin hataları ve yaptıkları asla İslam’a ve tüm kamuoyuna mal edilemez, edilmemelidir!

İnancımız, hiçbir zaman bir oyun ve medyada oynanacak bir oyuncak değildir.

Daha önce “Dinler arası diyalog diye bizi yutturanlar” Papa’nın da yaptığı gibi.

Sosyal medyada dini istismar edenler, hafız vb. kuran talebelerini küçük duruma düşürmek isteyenler hiçbir zaman başarılı olamazlar, olamayacaklar!

Dijital çağa geçtiğimiz şu günlerde, İslam gümbür gümbür geliyor, hem de çağ atlayarak geliyor. 21. Yüzyıl isteseler de istemeseler de “İslam’ın Yüzyılı” olacak inşallah.

Katarda İslam’ın nuru ile şereflenenler bunun müjdecisi oldular!

Bizim gençliğimizi ve yeni nesli korumamız, müjdeleyici olmamız, korkutucu ve ürkütücü olmamamız gerekir.

Vesselam.

Fethullah FAKIOĞLU

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
338 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.