logo

Aşkla Dil Bilgisi Kitabı Çıktı

Aşkla Dil Bilgisi Kitabı Çıktı

Aşkla Dil Bilgisi Kitabı Çıktı

askla-dil-bilgisi

Kağıthane İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenleri Özlem Bayrak ve Pınar Uçarlar’ın birlikte yazdığı “AŞKLA DİL BİLGİSİ” Kitabı Doktrin Yayınları’ndan çıktı.

askla-dil-bilgisi-istanbul-kitap-fuari

İlk olarak İstanbul Kitap Fuarı’nda 13-16-20 Kasım tarihlerinde okuyucusuyla buluşan “AŞKLA DİL BİLGİSİ” kitabı ezber bozmaya hazırlanıyor.

doktrin-yayinlari-istanbul-kitap-fuari

Sıkıcı Dil Bilgisi kitaplarınızla vedalaşmaya hazır mısınız? Aşkla Dil Bilgisi, aşk şiirlerinden ve unutulmaz aşk şarkılarından oluşan bir dilbilgisi kitabıdır. YGS, LYS, KPSS’ye ve okuldaki sınavlarınıza aşkla hazırlanacaksınız.

Özlem Bayrak ve Pınar Uçarlar tarafından yazılan bu kitap, mevcut edebiyat ve dil bilgisi öğretimindeki aşktan, şiirden ve hayattan kopuk tüm anlayış ve yöntemleri alt üst etmeyi hedefliyor. Kitabın içerisinde yer alan dil bilgisi hem de yazım kuralları ve noktalama işaretleriyle yer alan tüm konular, konuların alt başlıkları, uyarılar, notlar için kullanılan örnekler ile hazırlanan soruların metinleri yalnızca unutulmaz aşk şiirlerinden, şarkılarından ve aşkla ilgili metinlerden seçilmiş. Böylece dil bilgisinin hayatla bağı “aşkla” kurulmuş.

askla-dil-bilgisi-kitabi-cikti

Dil Bilgisi Hiç Bu Kadar Zevkli Olmamıştı

“AŞKLA DİL BİLGİSİ” tüm TDK ve MEB güncellemelerinin tamamını içeren konu anlatımı, yüzlerce test sorusu ve örneklerle öğrencileri dil bilgisi, yazım kuralları ve noktalama işaretleri konularında okuldaki sınavlarına, YGS, LYS, KPSS gibi ÖSYM sınavlarına hazırlamayı hedefliyor. Fakat okur hedefi yalnızca öğrencilerle sınırlı değil antolojik dil bilgisi olma özelliğiyle Türkçenin dil bilgisini keyifle öğrenmek isteyen herkese “aşkla” hitap ediyor.

Üstadların Şiirleri

Aşık Veysel’den Karacaoğlan’a, Nazım Hikmet’ten Gülten Akın’a, Cemal Süreya’dan Sezai Karakoç’a, Sennur Sezer’e, Didem Madak’a, Birhan Keskin’e, Hakkı Zariç’e, Mustafa Fırat’a… Klasik olmuş aşk şiirlerinden, genç şairlerin yazdığı şiirlere, halk türkülerinden, deyişlerden, popüler şarkıların sözlerine yüzlerce şiir kitabın sayfalarında sizlerle buluşmayı bekliyor.

Şunu söyleyebiliriz ki dil bilgisi öğrenmek hiç bu kadar keyifli olmamıştı…

ozlem-bayrak-pinar-ucarlar-askla-dil-bilgisi

Bu kitabın içinde ne var? Nasıl bir kitap? Ne olacak kitabı alınca? Bilgi verir misiniz?

Kağıthane İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Pınar Uçarlar, “Kitap 334 sayfa. Dil bilgisi ve yazım-noktalama konularının her maddesi adım adım aşk şiirleri, aşk şarkılarından örneklerle anlatılıyor. Konu içi testler yine aşkla ilgili metinlerden oluşan “Aşkla Çöz” soruları, çözümlü pekiştirici sorular. Bu soruların da tamamı aşk şiirlerinden oluşuyor. Ayrıca her konunun sonunda konu testleri var yine aynı yöntemle hazırlanmış. ÖSYM’nin soru tipiyle birebir uyumlu. Konu anlatımındaki örneklerde şair isimleri de yer aldığı için antolojik nitelik taşıyor aynı zamanda. Dil bilgisi çalışırken yüzlerce şairle ve yazarla tanışacaksınız. Tüm bunların dışında TDK’nin edat, bağlaç, zarf vb. dil bilgisi konularıyla yazım-noktalamada yaptığı tüm değişiklikler en güncel haliyle, tablolarla, örneklerle somutlaştırılmış biçimde bu kitapta yer alıyor. Bu yönüyle de Türkçe kitaplarının çoğundan ayrılıyor. Keyifle dil bilgisi çalışacaksınız. Eksiksiz konu anlatımı ve yüzlerce soru ile YGS, LYS, KPSS’ye; ÖSYM ve MEB’in yaptığı tüm sınavlara “aşkla” hazırlanacaksınız!” dedi.

KİTAPTAN BİR BÖLÜM

OYSA: Aralarında karşıtlık, aykırılık bulunan iki cümleyi “tersine olarak, aksine” anlamlarıyla birbirine bağlayan bir sözdür. “Oysaki, hâlbuki” biçiminde kullanımı da vardır.

Oysa kalbim işte şuracıkta çarpıyordu.
Şurda senin gözlerindeki bakımsız mavi, güzel laflı İstanbullar
Cemal Süreya

Oysa ben yaşanmamış sevdalarda
Yarım kalmış duygularda
Ve çığ tutmuş umutlarda
Fikret Kızılok

Hâlbuki aşk, başka ne olsundu hayatın mazereti
demedim dilimin ucuna gelen her ne ise
vay ki gençtim
ölümle paslanmış buldum sesimi.
İsmet Özel

Bilgi için:
Aşkla Dil bilgisi, Özlem Bayrak ve Pınar Uçarlar
Doktrin Yayınları, 2016
Tel: 0212 583 32 33
Adres: Beyaz Zambak Sok. No:1, Bakırköy/İstanbul

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3436 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.