logo

Av.Necip Kumandan Milli İrade Oylarına Sahip Çıktı

Av.Necip Kumandan Milli İrade Oylarına Sahip Çıktı

Av.Necip Kumandan Milli İrade Oylarına Sahip Çıktı

Kağıthane Seçim Kurulu Üyesi Av.Necip Kumandan bütün muhalefete karşı sandıktaki iradeyi korumak için tek başına dik durdu.

Kağıthane Seçim Kurulunda Mikail Kıran, fiili olarak saldırmaya küfürler etmeye geçerken Av. Necip KUMANDAN da kendisini sözlü olarak savunmuştur.

İtiraz Edilen Oyları Bile Saydırmamaya Çalıştılar

İstanbul İl Seçim Kurulunun İBB seçimlerinin oylarının yeniden sayılmasına ilişkin verdiği karar üzerine Kağıthane İlçe Seçim Kurulunda oyların sayımına başlanmış, ancak kurul üyeleri seçime giren partilerden oluştuğu için AK Partili Kurul Üyesi Av. Necip KUMANDAN bu kurulda yalnız kalmıştır. Dolayısıyla zaten bu halde bile baskı altında kalmıştır.

Ayrıca İl Seçim Kurulunun verdiği karara göre “geçersiz oylar ayrı bir şekilde bağlanıp mühürlenmediği ve diğer oylarla karıştırdığı veya ilgili tutanaktaki geçersiz oy sayısının tutanakta yazılandan eksik veya fazla olması ve bu şekilde geçersiz oyların tespitinin mümkün olmaması halinde o sandıktaki tüm İBB oy pusulaları sayılacağı” belirlenmiş olmasına rağmen ve sandıkların %90’ında bu usulsüzlükler olsa dahi birçoğunda parti temsilcileri sandıktaki oyları açmamak için taciz, tahrik ve baskı ile kurul üyesi Av. Necip KUMANDAN’ı yönlendirmeye çalışmışlardır. Nitekim yapılan tüm usulsüzlükler tutanak altına alınmış olup, tüm parti müşahitleri ve milletvekilleri duruma şahit olmuşlardır.

Mikail Kıran, Av. Necip KUMANDAN’a Küfür ve Hakaret Etti

Hal böyle iken ve AK Partili Kurul Üyesi Av. Necip KUMANDAN zaten yalnız kalmışken kurul üyesi olmayan bazı memurlar da sayım döküm işlerine herhangi bir karar olmadan müdahale etmiş ve bilfiil kararlarda etkili olmaya çalışmışlardır. Kurul üyesi olmadan kurul üyesiymiş gibi hareket eden Mikail Kıran da tüm sayım işlemlerinde ve her sayımda AK Partili Kurul Üyesi Av. Necip KUMANDAN’a açıkça küfürler, hakaretler ve hatta “ben başka kişilere benzemem, pişman olursun” diyerek yıldırmaya çalışmıştır. Bu son küfür ve hemen ardından gelen tehdit sırasında diğer parti temsilcileri ve başkan ve CHP milletvekilleri ve müşahitleri tarafından büyük bir baskı altında kalan ve tek başına kalan ve buna rağmen dik durarak milletin iradesini korumaya çalışan Av. Necip KUMANDAN tüm baskılar üzerine Mikail KIRAN’a karşı kendisini sözlü olarak savunmuştur.

Mikail Kıran fiili olarak saldırmaya küfürler etmeye geçerken Av. Necip KUMANDAN da kendisini sözlü olarak savunmuştur. CHP’li bir kişi tarafından çekilen videoda bütünlüğü korunmadan kesilen videoda Mikail Kıran’nın hakaret ve tehditlerine yer verilmemiştir.

Bu savunma esnasında CHP’li milletvekili ve müşahitlerin de sözlü saldırılarına ve baskılarına maruz kalmıştır. Buna rağmen milletin iradesi olan sandıkları koruma adına kurulda dik duruşunu, adil duruşunu bozmamıştır ve eğilmemiştir.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: »
4258 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.