logo

Aydan Çakır’ın Siccin’deki Başarısı Semur’la Devam Ediyor

Aydan Çakır’ın Siccin’deki Başarısı Semur’la Devam Ediyor

Aydan Çakır’ın Siccin’deki Başarısı Semur’la Devam Ediyor


Zaman zaman beyaz perde de, zaman zaman da televizyon ekranlarında evlerimize konuk olan usta oyuncu, Türkiye’nin yakından tanıdığı Aydan Çakır.

Herkesin tanıdığı ve yılların tecrübeli oyuncusu Aydan Çakır, Türkiye’nin korku, drama, komedi konulu dizi ve filmlerinin aranılan isimlerinin arasına girmeyi başardı.

15 Ağustos 1969 doğumlu tiyatro, dizi ve film oyuncusu Aydan Çakır, 37 yıldır tiyatro oyunculuğu yapıyor. Tiyatro oyunculuğuyla birlikte, Ekol Drama Sanat Evi’nden kamera önü oyunculuk eğitimi de almış. Aydan Çakır ilk olarak 1991 yılında TRT’de Tekin Akmansoy ile başrolü paylaştığı ne ekersen onu biçersin adli TV filmiyle kamera önüne çıktı. 2009 yılında Arka Sokaklar dizisinde rol aldı ve “Arka Sokaklar”dan sonra dönemin en çok izlenen dizilerinden Kurtlar Vadisi Pusu’da bir teröristi canlandırmıştı. İlk rol aldığı sinema filmi ise 2010 yılında beyaz perdede boy gösteren “Eşref Paşalılar” filmi. 37 yıl tiyatro, 26 yılda kamera önünde boy gösteren Aydan Çakır, onlarca sinema ve dizide rol almasıyla Türkiye’de yakalanması zor bir başarıya imza attı. Son olarak 3 Mart 2017’de vizyona giren Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluğundan Belediye Baskanı olduğu döneme kadar hayatının konu edildiği “Reis” filmi ile ve de Cumhurbaşkanlarımızla ilgili çekilen “VEDA” M.Kemal Atatürk’ün filminde de falakacı hoca rolüyle görev almasıyla ilk ve son Cumhurbaşkanı filmlerinde rol alan ilk ve tek oyuncu oldu.

Usta oyuncu Aydan Çakır, bu günlerde başarıdan başarıya koşarken korku filmlerinin aranılan isimleri arasına da girmeyi başardı. 2014 yılında en iyi korku filmi seçilen ve binlerce izleyici kitlesinden olumlu yanıt almayı başaran ve olumlu yorumlarla kimliğini ispatlamış olan “Siccin” sinema filminden sonra, başarısını “Semur“ filmine de taşıdı.

“Siccin” sinema filminde büyücü cinci hoca karakterini canlandıran Aydan Çakır, “Semur” korku filminde de büyücü cinci hoca karakteriyle beyaz perdede olacak.

Şeytanın Kabilesi: SEMUR, 18 Ağustos’ta Sinemalarda

“Şeytanın Kabilesi: Semur” isimli korku filminin çekimleri; Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Sarayköy Belediyesinin desteğiyle Sarayköy ilçesinde yapıldı. Ön hazırlık çalışmaları yaklaşık 3 ay süren korku filminin yapımcılığını Ayhan Ulam üstlenirken, yönetmenliğini ve senaristliğini ise Gökhan Aksu yaptı. Filmin kadrosunda; İpek Erdem, Balamir Emren, Yakup Yavru, Gökçe Nergiz Odzak, Tekin Temel, Batuhan Yar, Musa Yılmaz, Murat Ercanlı ve Aydan Çakır gibi birçok isim yer aldı.

“Şeytanın Kabilesi: Semur” 18 Ağustos’ta vizyona girmeye hazırlanırken, izleyecek olanları şimdiden meraklı bir bekleyişin içine soktu. Sinemaseverler, “Şeytanın Kabilesi, Semur” sinema filminin vizyona gireceği günü iple çekerken, çekim ekibi de diğer bir taraftan “Semur 2” filmini çekmek için kolları sıvamış durumda.

Türk Japon iş birliği ile ortak çekilecek olan “Semur 2” filmi için çalışmalar şimdiden başlamış. Türkiye’nin farklı illerinde çekilecek olan “Semur 2“ için, senaristinden yönetmenine kadar herkes hummalı bir çalışma içine girmiş durumda.

İlk Türk-Japon ortak yapımı Film: Semur 2

Japonya’da başlayacak çekimlerin devamı Denizli, Manisa, Bursa, Düzce, Antalya, Muğla, Bodrum ve 10 gün de İzmir’de olacak. İlk defa Türk Japon ortak yapımı olacak olan “Semur 2” filmi en az 4 seri çekilmesi planlanırken, yine Ayhan Ulam’ın ve Japon Jade Yuki ile Toyota Yuki ortak imzasıyla izleyicileriyle buluşacak.

Korku filmi denilince hep alışmışız yabancı yapıtları izlemeye. Yabancı korku filmleri ile birlikte, son yıllarda Türk korku filmleri de kendilerinden bahsettirmeye başladı. Bu konuda eksikliği hissedilen sektörde başarılı çalışmaların yapıldığını gösteren senarist, yönetmen ve oyuncular farklı başarılara imza atmaya başladılar.

Konfüçyüs’ün “Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır” sözünü hatırlatarak, film sektörünün önde gelen isimleri, ortaya çıkardıkları başarılı yapıtlar ile ülkemizde de bu işin olabileceğini göstermiştir.

Haber: Starhaber TV / Ali Erturan

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3457 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.