logo

Balkanların En İyi Karatecisi Yüksel Aydoğan Oldu

Balkanların En İyi Karatecisi Yüksel Aydoğan Oldu

Balkan Karate Federasyonu’na üye ülkelerin katılımıyla düzenlenen Büyükler Balkan Karate Şampiyonası İstanbul’da Halkalı Spor Salonu’nda düzenlendi. Bu yıl 20’ncisi yapılan organizasyonda, Balkanların en iyi karatecisi Milli Hakem, Milli Sporcu, Kağıthane Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü ve sporcusu Yüksel Aydoğan oldu.

Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’nın katılım göstereceği şampiyonaya 354 karateci katıldı. Düzenlenen müsabakalarda Türkiye Veteran Karate Milli Takımı, 15 altın, 11 gümüş ve 12 bronz madalya elde etti.

Konu hakkında görüş aldığımız Milli Hakem, Milli Sporcu, Kağıthane Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü ve sporcusu Yüksel Aydoğan, “Bizim bu yaştaki şampiyonluğumuz çocuklarımıza örnek olma çabasından başka bir şey değil. Yani çocuklarımızın önünde doğru örnek olma adına hem sportif açıdan hem karakter olarak da doğru örnek olmak adına elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Milli Hakemliğimiz, Milli Sporculuğumuz, Antrenörlüğümüz ve sosyal olarak yaptığımız proje çalışmalarımız devam etmektedir. Çocuklar bizim geleceğimiz. Geleceğimiz olan çocuklara biz şimdiden yol göstermeye, doğru bir şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz.

Kağıthane Gençlik ve Spor Kulübümüzde sekiz branşta çalışma yapıyoruz. Bunlar; Karate, boks, Kick Boks, Muay Thai, Wushu, Aikido, erkeklere ve bayanlara özel fitnees dersleri verilmektedir. Bayanlara özel sokak dövüşü tarzında, sokakta kendini koruma adına yaptığımız çalışmalar var.

Benim bizzat antrenörlük yaptığım çalışma karate branşı. Karate üzerinde çok durmamızın ana sebebi çok küçük yaştaki çocukları alıp eğittiğimizden kaynaklıdır. Biz çocuklara sadece karate dersi vermiyoruz, çocuklara biz hayatı öğretiyoruz. Bunla beraber çocuklarımızın akademik başarılarını takip ediyoruz. Okul ders notlarını takip ediyoruz. 2014 yılında kurulan kulübümüzde şuan 14 hocamızla 8 branşta hizmet veriyoruz. Biz bir aileyiz.

Çocuklarınıza mutlaka spor yaptırın. Spor yapan çocuklar genelde iyi meslek sahibi olamazlar gibi bir kanaat vardır. Realite de bunu kısmen gösterse de doğru yaşta çocuklar spora başlarlarsa, doğru şekilde motive edilirlerse sporun onlara dezavantaj değil tam aksine avantaj olduğunu göreceklerdir. Bu konudaki çalışmalarımıza bizzat gelip salonumuzda görebilirler.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1998 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.