logo

Başkan Erdoğan Müjdeyi Verdi: Karadeniz’de Doğalgaz Keşfettik

Başkan Erdoğan Müjdeyi Verdi: Karadeniz’de Doğalgaz Keşfettik

Başkan Erdoğan Müjdeyi Verdi: Karadeniz’de Doğalgaz Keşfettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfinin Karadeniz’de gerçekleştiğini duyurdu. Erdoğan açıkladığı büyük müjdenin ardından doğalgaz keşif sahasının ismi de belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz’de bulunan doğalgaz kaynaklarının rezervinin 320 milyar metreküp olduğunu belirterek bu doğalgaz havzasına “Sakarya Havzası”adını verdiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada;

Fatih Sondaj Gemimiz Tuna1’deki sondajında hamdolsun 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Kendisini Boğaz’dan uğurladığım günü hatırlıyorum. Ve o uğurlayışımızla birlikte hamdolsun neticeye de keşfe de ulaşmış olduk. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmak.

Sakarya Havzası Hayırlı Olsun

Daha önce Tuna1 diye adlandırılan bu alanı “Sakarya Gaz Sahası” olarak isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test, analiz ve mühendislik çalışmaları tamamlandı. Sakarya gaz sahasıyla bismillah dedik. Allah’ın izniyle devamı da gelecek.

Hasbahçe Gazetesi olarak Karadeniz’de bulunan doğalgaz kaynaklarının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

517 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.