logo

Başkan Erol ERMİŞ Güven Tazeledi

Başkan Erol ERMİŞ Güven Tazeledi

EĞİTİM-BİR-SEN İstanbul 3 Nolu Şube 7.Olağan Genel Kurul Seçimi büyük bir katılımla 30.10.2022 Pazar günü Saat: 09.00-17.00 arası Ümraniye Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Tek aday ile sandığa gidilen seçimde, tüm oyları alan ve tekrar başkan seçilen Erol ERMİŞ güven tazeledi.

7.Olağan Genel Kurul’a; Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz, Kırklareli Eğitim-Bir-Sen Başkanı Selahattin Karanfiler, Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şube Başkanları İdris Şekerci, Mükremin Köse, Yusuf Sabaz, Bilal Bozkurt, Karaman Eskimez Başkanı Yunus Özdemir, Kırşehir Eskimez Başkanı Ali Rıza Aka, Afyon Eskimez Başkanı Ünal Yılmaz, Bem-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Şaban Camcı, Enerji-Bir-Sen İstanbul Şube Başkanı Murat Uzuner, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Avukat Fatih Kaya ve başkan yardımcıları, Ataşehir AK Parti ilçe başkan yardımcıları, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Abdülhalik Baş, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Eski ilçe milli eğitim müdürleri Ahmet Aktaş ve Kazım Bozbay, Deniz Feneri Derneği İstanbul Şube Başkanı Rasim Karagül, şube müdürleri, okul müdürleri, delegeler, üyeler ve yerel basın katıldı.

Kadir Baycan’ın kongre sunuculuğu yaptığı genel kurulda, Selahattin Karanfiler’in başkanlığında oluşturulan Divan Kurulunda; Mükremin Köse, Yusuf Sabaz, Yunus Özdemir ve Ali Rıza Aka görev aldı.

Kur’an-ı Kerim okunarak başlayan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube 7. Olağan Genel Kurulu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından şubenin faaliyetlerini içeren sunum gösterildi. Akabinde divan kurulu yerini aldı. Divan Kurulu, Genel Kurul gündemini okuyarak Şube Başkanı Erol Ermiş’i açılış konuşması yapmak üzere kürsüye davet etti.

Ardından Eğitim-Bir-Sen İstanbul şubeleri adına İdris Şekerci, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Avukat Fatih Kaya ve Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmalarda sendikanın elde ettiği kazanımlar anlatılırken sorunlara dikkat çekildi ve sorunlarla mücadele edileceği, önünde sonunda sorunların çözüleceği ifade edildi. Özellikle Öğretmenlik Meslek Kanunu ile alakalı husus gündemin ana maddesi oldu. Nasıl 3600 ek gösterge ciddi memnuniyet üreten ve 5 milyon üç yüz bin kişiyi kapsar hâle getirildiyse ve bazı eksik yönleri giderilmeye çalışılıyorsa, Öğretmenlik Meslek Kanunu da günün birinde öğretmenleri memnun edecek hale getirilecek denildi. Kongre boyunca coşku hiç düşmedi.

Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetleme Kurulu Raporu okundu ve delegeler tarafından ibra edildi. Hediye takdimlerinin ardından divan kurulu, görevini Seçim Sandık Kurulu’na devretti. Saat 17.00’de sandıklar açıldı. 133 üyenin oy kullandığı 4 oyun iptal edildiği seçimden 129 oy alarak yeniden başkan seçilen Erol ERMİŞ ve listesi güven tazeledi.

Buna göre; Erol Ermiş Şube Başkanı, Oktay Yıldırım Şube Sekreteri, İsmail Yıldırım Teşkilatlanma Sekreteri, Bayram Atakoğlu Mali Sekreter, Huriye Dönmez Basın Yayın ve İletişim Sekreteri, Halil İbrahim Kolancı Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri, Cengiz Demirbaş Eğitim ve Sosyal işler sekreteri olarak seçildi.

Mevcut şube yönetiminden Necdet Bayındır, Nazmi Yıldırım ve Mehmet Bakır Sarımurat yedek yönetimde yer alarak birlikte yol yürüme iradelerini ortaya koydular.

Eskimez şube başkanı Ahmet Yurtman’ın sevgi, selam ve muhabbetlerini ilettiği kongre, katılımcılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

EĞİTİM-BİR-SEN İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Erol ERMİŞ, “7.olağan genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, başta sayın genel başkanımız Ali Yalçın olmak üzere kongremizi onurlandıran tüm şube başkanlarımıza, STK’larımızın ve siyasi partilerimizin temsilcilerine, bürokratlarımıza, okul yöneticilerimize, üyelerimize, misafirlerimize ve siz saygıdeğer delegasyonumuza yürekten teşekkür ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Doğruyu Söylüyor, Doğrusunu İstiyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Eğitim çalışanlarının örgütlü gücü, haklı ve hakkaniyetli sesi olarak her zaman doğru olanı yaptık, kolay olanı değil. İtirazlarımızın temeli, önerilerimizin nedeni oldu. İstiyoruz ki, düzenlemelerde memnuniyet düzeyi artsın, beklenti karşılansın.

Çarşı her şeye karşı anlayışı içerisinde değiliz. Yanlış söylemiyor, daha doğrusu olsun diye mücadele ediyoruz. Kanunlar tartışılabilir. Tek doğru da ayet de değildir düzenlemeler. Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda da kanun geliştirilsin, sınav maddesi değiştirilsin istiyoruz.

‘Nasıl bir kanun’ konusunda “Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı” hazırlayarak dikkatlere sunduk. Kanunun çıkmış olması son derece önemlidir. Yıllardır bekleyen taleple ilgili adım atılması olumlu ama adımlar yeterli değil dedik dün. Bugün, ‘ne olmalıyı’ öneriyor, iyisini istiyoruz.

Dün imkansız denilen konular çözüldü. Bunları çözen ve birçok beklentiyi karşılayan siyasi irade, bu siyasi iradedir. Nice büyük sorunları çözme kabiliyeti, kararlılığı ortaya koyan da mevcudu yapan da daha iyisini yapacak olan da sizsiniz. Talebimizi ötelemeyin önceleyin diyoruz” dedi.

YENİDEN BİSMİLLAH

Seçim Sonucunda Başkanı Erol ERMİŞ, seçim sonucunun memnuniyet verici olduğunu söyleyerek “Yeniden Bismillah diyerek çıktığımız bu yolda Rabbim mahcup etmesin. Dört yıllığına yüklendiğimiz emanetin hakkını vermek için var gücümüzle çalışacağız. Seçim sonucu ile bize duyduğunuz güveni ifade ettiniz. Bize inanan, güvenen tüm delegelerimize şahsım ve arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak EĞİTİM-BİR-SEN İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Erol ERMİŞ ve ekibini tebrik ediyor. Başarılarının ve hizmetlerinin daim olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » »
390 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.