logo

Başkan İdris ŞEKERCİ Güven Tazeledi

Başkan İdris ŞEKERCİ Güven Tazeledi

EĞİTİM-BİR-SEN İstanbul 6 Nolu Şube 5.Olağan Genel Kurul Seçimi büyük bir katılımla 29.10.2022 Cumartesi günü Saat: 11.00-17.00 arası Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Sekretaryalara bağımsız adaylığın olduğu seçimde İdris Şekerci tek liste halinde yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

5.Olağan Genel Kurul’a MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin ESEN, Beşiktaş Kaymakamı Önder BAKAN, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk DİLEKÇİ, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan TÜRKOĞLU, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Erol ERMİŞ, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Yusfu SABAZ, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Yıldırım Turan, STK Başkanları, 6 Nolu Şubeye bağlı ilçe şube başkanları, delegeler ve yerel basın katıldı.

Program, Şehit Ramazan Meşe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü ve Eğitim Bir Sen Kağıthane İlçe Temsilciliği yönetim kurulu üyesi Mustafa ÖĞÜK’ün Kur’an tilaveti ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongre, Divan Kurulu heyetinin oluşturulmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Divan Kuruluna; Kırklareli Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Selahattin Karanfiler, Karaman Şubesi Eski Başkanı Yunus Özdemir, Kırşehir Eski Şube Başkanı Ali Rıza Aka, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emrullah Aydın ve İstanbul 9 No’lu Şube Başkanı Bilal Bozkurt seçildi.

Kahvaltı ikramı ile başlayan 5.Olağan Genel Kurulda, divan üyelerinin seçiminden sonra seçime tek liste ve tek adayla giren İdris Şekerci bir konuşma yaptı.

Şekerci, “Değerli dostlar çok değerli dava arkadaşlarım, işte bugün buraya sadece bir gerekliliği yerine getirmek bir rutini tamamlamak üzere toplanmadık. Otuzuncu yılına ayak basmış olan sendikamızın, şubemizin geleceğini şekillendirecek, geleceğe uzanmasını sağlayacak, “zirvelerden yeni zirvelere” yolculuğuna tanıklık edecek, enerjisini ortaya koyacak olan ekibi seçmek üzere toplandık. Bu boyutuyla da genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını rabbimizden niyaz ediyorum.

Millet olarak ne kadar kurtulduğumuz dert, atlattığımız kritik eşik, savuşturduğumuz tehlike, yıktığımız bariyer varsa, kamu görevlileri olarak elde ettiğimiz ne kadar hak, ne kadar kazanım, sınırları genişletilmiş ne kadar özgürlük alanları varsa hepsinde bizim emeğimiz ve mücadelemiz var. Bugün söylemesi dile kolay; 30 yılda madden ve manen, özlük ve özgürlük bağlamında tam kayıtlara girsin diye söylüyorum: 802 kazanımımız var. Üstelik başımız dik, alnımız açık, veremeyeceğimiz hiçbir hesap da yok. Bugün herkes bir, biz tek isek bu bizim özgünlüğümüzün, özgür davranma tavrımızın sonucudur. Biri birine benzeşenler değil birlik içinde biricik olmaya ve kalmaya devam edenler fark oluşturabilirler. Biz sendikal mücadelede birliğin, istişarenin, hiç birimizin aklı hepimizin aklından büyük değildir diyerek özgürce istikamet belirleyebilmenin; dolayısıyla “diğerlerine göre değil değerlerine göre sendikacılık” ilkesinin yegâne adresiyiz.

Bu seneki en önemli sorun başlıklarımızın; öğretmenlik meslek kanunu, banka promosyonları, eğitime hazırlık ödeneği, vergi dilimi, okulların temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı, okullara bütçe sorunu, plansız Anaokulu açma, yönetici atama yönetmeliği, MTSK olduğunu gayet iyi biliyoruz. Sendikamız bu sorun başlıkları ile ilgili irade ortaya koymakta, diplomasi yürütmekte, eylemler yapmaktadır. Sonuç alıncaya kadar da mücadele etme azmindedir.

16 yıldır kariyer basamakları sınavı açılmıyor diyerek ortalığı ayağa kaldıranlar, bugün bizi sınav taraftarı gibi gösterip kendilerini sınav karşıtı olarak gösterseler de kariyer basamakları ile alakalı son iki toplu sözleşmede dile getirdiğimiz teklifin daha iyisi hiçbir sendika tarafından bile getirilmiş değildir.  Biz gayet yalın, basit ve sade bir şey söylüyoruz, hükümet sınav inadından vazgeçmeli, 8 yıllık öğretmene uzmanlık, 12 yıllık öğretmene de başöğretmenlik vermelidir. Ta başından bu yana özellikle de Ziya Selçuk döneminden beri konuyla ilgili çalışma yapan ve son olarak da kanun taslağı hazırlayarak ilgililere sunan, kamuoyu ile paylaşan sendikamız olmuştur. Biz bütün bunları yaparken bir takım teknik ifadeleri dahi anlamakta zorluk çekenler, satır aralarında bulduklarını tırnak içine alarak niyet okuyanların bize saldırmaya kalkmaları, aslında cehaletlerini ortaya çıkmakta ve maalesef bu cehalet de belli bir süre işlerine yaramaktadır.

Herkes şunu bilsin ki, bu Öğretmenlik Meslek Kanunu bir gün bütün öğretmenleri memnun edecek bir noktaya getirilecek ve bu da Allah’ın izniyle Eğitim-Bir-Sen eliyle olacaktır. Nasıl sadece 4 hizmet kolunu kapsayan 3600 ek göstergeyi, 5 milyonun üzerindeki insanın yararlanacağı bir kazanım haline getirdiysek ve eksikliklerini var gücümüzde düzeltmek için çalışmaya devam ediyorsak, herkes şunu bilsin ki adından başka hiçbir şeyi Öğretmenlik Meslek Kanunu olmayan bu kanun, bir gün hepimizin gurur duyacağı bir meslek kanunu haline gelecektir.  Bundan asla şek ve şüphem yoktur. Bütün ideolojik yapıların, aşırı uçların ve onların sendika görünümlü uzantılarının oluşturduğu kirli hava her zaman olduğu gibi dağılacak. Yeter ki biz dağılmayalım, birlikte olalım, birbirimize inanalım ve omuz omuza yürüyelim. Biz birlikte oldukça ve omuz omuza yürüdükçe hiçbir şey bizi yıkamaz, yıldıramaz yolumuzdan döndüremez. 

Değerli dostlar, amatörlüğümüzle işlerimize ruh katacak, profesyonelliğimizle kaliteli işlere imza atacağız. Daha da kurumsallaşacağız ve şubemizin kuruluş aşamasında ifade ettiğimiz “6 No.lu Şube değil, altın şube”  marka değerini hep beraber yükselteceğiz. Şüphesiz bulunduğumuz yer, olmak istediğimiz, varmak istediğimiz yer değil. Onun için önümüzde alınacak yol, üstlenilecek sorumluluk ve yerine getirilecek yükümlülükler var; bunun bilincindeyiz, yükümüzün farkındayız.

Sözlerimi bağlarken 5.olağan genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, başta sayın genel başkanımız Ali Yalçın olmak üzere kongremizi onurlandıran tüm şube başkanlarımıza, STK’larımızın ve siyasi partilerimizin temsilcilerine, bürokratlarımıza, okul yöneticilerimize, üyelerimize, misafirlerimize ve siz saygıdeğer delegasyonumuza yürekten teşekkür ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

İdris Şekerci’nin konuşmasından sonra kürsüye gelen Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Dilekçi, EĞİTİM-BİR-SEN sendikacılığının kardeşlik ve hizmet temeli üzerine oturduğunu vurgulayarak ben de eski bir sendikacıyım diyerek EĞİTİM-BİR-SEN İstanbul 6 Nolu Şube 5.Olağan Genel Kurul Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra kürsüye gelen MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin ESEN, “Yedi Güzel Adamdan biri olan ve sendikanın kurucusu Merhum Şair M. Akif İNAN’ın ”Kadim Medeniyet; Özgür Devlet” anlayışını özetleyen bir konuşma yaptı. Konuşmasında Sendikal kazanımlardan da bahsetti.

AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Yıldırım Turan, “EĞİTİM-BİR-SEN İstanbul 6 Nolu Şubesi 5.Olağan Genel Kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. AK Parti olarak sivil toplum alanına çok önem verdiklerini ifade ederek Memur-Sen’in, Eğitim Bir Sen’in özverili çalışmalarını da dikkatle takip ediyoruz. Memur-Sen’in özellikle demokratikleşme ve özgürleşme noktasındaki eylem ve söylemlerinin büyük Türkiye hedefleri için oldukça kıymetlidir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Akabinde öğle yemeği ve namaz arası verildi. Öğleden sonra yapılan seçimler baştan sona demokrasi şöleni şeklinde geçti.

127 üyenin oy kullandığı 3 oyun iptal edildiği seçimden 123 oy alarak yeniden başkan seçilen İdris Şekerci ve listesi güven tazeledi. Üst Kurul Delegeliğine ise Arif İnanç, Abdülkadir Keskinoğlu ve Murat Kendigelen seçildi.

Yeniden Besmele İle Birlikte Yola Revan Olacağız!

Seçim Sonucunda Başkan İdris Şekerci, seçim sonucunun memnuniyet verici olduğunu söyleyerek “Yeniden Bismillah diyerek çıktığımız bu yolda Rabbim mahcup etmesin. Dört yıllığına yüklendiğimiz emanetin hakkını vermek için var gücümüzle çalışacağız. Seçim sonucu ile bize duyduğunuz güveni ifade ettiniz. Bize inanan, güvenen tüm delegelerimize şahsım ve arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Şube Başkanı İdris Şekerci, Şube Sekreteri Kadir Bolat, Şube Başkan Yardımcıları Mali İşler Kemal Biricik, Teşkilatlanma Sedat Işık, Basın-İletişim Mehmet Özkaraman, Eğitim ve Sosyal İşler Arif İnanç, Mevzuat ve Toplu Sözleşme Tekin Şenel

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Necat Korkmaz, İbrahim Halil Kahraman, Beytül Demir, Abdülkadir Keskinoğlu, Zarif Haktanır, Şevket Köse, Ahmet Fazıl Vural

Denetleme Kurulu Asil Üyeler: Muammer Bıyıklıoğlu, Cevdet Tamer, Onur Zengin, Fevzi Karaca, Haydar Atbaş

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Ordu Aktaş, Enes Çetinkaya, Şaban Saraç, Serdar İbak, Selver Gök

Disiplin Kurulu Asil Üyeler: Murat Kendigelen, Hakan Gündoğar, Levent Gülel, Mürüvvet Cengiz, Ziya Uluçay

Disiplin Kurulu Yedek Üyeler: Ertan Demirtaş, Yılmaz Yıldırım, Aslıhan Ergüz, Hasan Varıcı, Süleyman Alıcı

Hasbahçe Gazetesi olarak EĞİTİM-BİR-SEN İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci ve Ekibini tebrik ediyor. Başarılarının ve hizmetlerinin daim olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
505 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.