logo

Başkan Kızıloğlu: 12 Mart Karanlıklardan Aydınlığa Çıkıldığı Gündür

Başkan Kızıloğlu: 12 Mart Karanlıklardan Aydınlığa Çıkıldığı Gündür

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü Kağıthane Erzurumlular Derneğinde düzenlenen kahvaltı programı ile kutlandı. Programa Kağıthane Erzurumlular Derneği yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

Program İlahiyatçı Yazar Ayetullah Coşkun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Kağıthane Erzurumlular Derneği Başkanı Mehmet Yüksel Kızıloğlu, 12 Mart’ın karanlıklardan aydınlığa çıkıldığı günün 105. yıl dönümü olduğunu, Erzurumluların 105 yıl önce vatan toprağına göz diken düşmanları bölgeden temizlediğini söyledi.

Kızıloğlu, “Ermeni çeteleri, Erzurum ve çevresinde yaklaşık 50 bin sivil halkı katletmiştir. Ermeni çetelerinin Müslüman ahaliye zulmünü haber alan Kazım Karabekir Paşa komutasındaki 1. Kafkas Kolordusu, geceli gündüzlü savaşarak, 12 Mart 1918 sabahı Erzurum’u düşman işgalinden kurtarmıştır. Türk ordusu, Ermeni işgal ve zulmüne son verip Erzurum’u yeniden ay yıldızlı bayrağımızla kucaklaştırmıştır” ifadelerini kullandı. 

Kağıthane Erzurumlular Derneği Eski Başkanı Tahsin Çakır ise Erzurum’un Anadolu’nun mihenk taşı olduğunu ifade ederek “Erzurum, düşmana karşı çok çetin mücadele veren bir coğrafya. Biz, dadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Anadolu’nun bölünmez bütünlüğünün bir mihenk taşı 12 Mart destanı. Ben aziz şehitlerimizi saygıyla ve sevgiyle anıyorum” dedi.

Kağıthane Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çakır ise “Yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu sene Kültür Merkezinde yapacağımız programlarımızı iptal ettik. Dernek merkezimizde kutlama yapmayı uygun bulduk. Katılımlarınızdan dolayı tüm üyelerimize teşekkür ederiz. 14 Mayıs’ta ülkemizin bekasını ilgilendiren Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri var. Tüm hemşerilerimizden emaneti emin ellere teslim etmesini bekliyoruz. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 105. Yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Kağıthane Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Secaettin Demli de “Türk devletinin kurulmasına öncülük etmiş bu kadim şehrin, kurtuluş gününde, İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yılı da ayrı bir önem taşımaktadır. Erzurum’un Kurtuluşu ve İstiklal Marşımızın kabulü vatana, millete ve âlem-i İslam’a hayırlar getirsin. Bu duygu ve düşüncelerle, istiklal ve istikbalimizin simgesi, şanlı ay yıldızlı bayrağımızın ebediyen dalgalanmasını Allah’tan diliyor; tüm Erzurumlu hemşirelerimizin bu mutlu ve tarihi gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Program yapılan konuşmaların ardından yapılan dua ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından son buldu.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

821 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.