logo

BATI’DAN DOĞUYA BİZ ANADOLUYUZ

BATI’DAN DOĞUYA BİZ ANADOLUYUZ

BATI’DAN DOĞUYA BİZ ANADOLUYUZ

Feriköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri “Batı’dan Doğuya Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen öğrencileri misafir etti.

Proje kapsamında çeşitli illerimizden gelen 450 öğrenci ve rehber öğretmenler değişik okullardan öğrencilere misafir oldular.

Feriköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine misafir olan Van ve Şanlıurfalı öğrenciler çok güzel bir hafta sonu geçirdiler. Misafir kaldıkları evlere ve okula neşe katan öğrenciler unutulmaz anlar yaşadılar.

Misafir öğrencileri aldıkları ilk andan itibaren büyük heyecan yaşayan veliler, Anadolu’nun kadim geleneği olan misafir severliklerini göstermek için büyük gayret sarf ettiler. Kimi veliler hafif ateşi olan çocukları hemen doktora götürdü. Bazıları ise şehrin bütün hayatını bir anda göstermeye çalıştı. Bazı veliler de oyuncaktan kıyafete her şeyi bir anda alıp onları sevindirmeye gayret etti. Bütün anneler en güzel yemeklerini sunabilmek için mutfakta hünerlerini sergilerken, daha da lezzetli olması için mahalle fırınlarına götürüp sunum yaptılar.

Feriköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, misafirleriyle eşyalarından giysilerine, oyuncaklarından kitaplarına varıncaya kadar her şeylerini paylaştılar ve bundan mutluluk duydular.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » »
2787 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.