logo

Bayram namazında Sultanahmet’te buluşalım

Bayram namazında Sultanahmet’te buluşalım

Bayram namazında Sultanahmet’te buluşalım

bayram namazında sultanahmet

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Namaz Gönüllüleri Platformu’nun organizesi ile geçen yıl İstanbul Sultanahmet Camii’nde 100 bini aşkın cemaatle kılınan Ramazan Bayramı Namazı, bu sene Namaz Gönüllüleri Platformu ve Mihrap Platformu’nun organizesi ile Avrupa yakasında Sultanahmet Camii ve Anadolu yakasında Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde daha büyük bir kalabalıkla eda edilecek.

28 Temmuz Pazartesi sabahı kılınacak olan Ramazan Bayramı namazının, İstanbul’da yine Sultanahmet’te ve Anadolu yakasında Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde eda edileceğini açıklayan Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, Sultanahmet’teki Bayram Hutbesini, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in okuyacağını, ayrıca Gazze için dualar edileceğini söyledi. 

Geçen sene Sultanahmet Camii’nde kılınan Ramazan ve Kurban Bayram Namazlarına 100 bini aşkın insanın katıldığını hatırlatan Yıldız, böylesine büyük kalabalıklarla kılınan Bayram namazlarının ülke çapında bir heyecan dalgası estirmesi üzerine, Diyanet Teşkilatının Sultanahmet Camii ve meydanında uygulanan “Musalla modeli”ni her il ve ilçemizde uygulamaya karar verdiğini ve Başkan Mehmet Görmez’in imzasıyla tüm Müftülüklere bir genelge göndererek, “Bayram namazlarının her şehrin en büyük camiinde kadın-erkek, genç yaşlı herkesin katılacağı kalabalıklar halinde kılınması” talimatını verdiğini belirtti. İl ve ilçe Müftülükleri geniş katılımlı ve coşkulu Bayram namazları için hazırlıklarını yaparlarken, ilgili vakıf, dernek ve sendika vb. STK’ların da Bayram namazına destekleri bekleniyor.

Bu sene Gazze’de yaşanan katliam nedeniyle yüreği kan ağlayan milletimizin, özellikle Gazzeli kardeşlerinin özgürlüğü ve esenliği için dua ve niyazda bulunmak üzere Bayram namazına koşacağına inandıklarını söyleyen Namaz Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, açıklamasına şunları ekledi: “Ümmet olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik bilincimizi yeniden tazelediğimiz Bayram namazları; Peygamberimizin (s.a.v.) kadın-erkek, genç-yaşlı bütün Müslümanları Mescid-i Nebi’nin yakınındaki geniş alan (Musallâ/Namazgâh)’da toplayarak kıldırdığı coşkulu Bayram namazlarını örnek alarak eda ettiğimiz Hanefilere göre vacip, Hanbelilere göre farz-ı kifaye hükmünde güçlü bir Sünnet-i Seniyyedir. Efendimizin ümmeti arasındaki sevgi ve kardeşlik bağını pekiştirmenin yanında Müslümanların gücünü dosta ve düşmana göstermek amacıyla herkesi katılmaya çağırdığı Bayram namazı, günümüz dünyasında da Ümmet-i Muhammed’in uhuvvet ve vahdet ruhunu dirilten en coşkulu ibadetimizdir. Gazze başta olmak üzere, Suriye, Irak, Arakan, Libya ve birçok İslâm diyarında akan kan ve gözyaşları, ümmet olarak bizi dilhûn ederken; bu bayramda ellerimizi daha bir yürekten Allah’a açıp hep bir ağızdan mazlum kardeşlerimiz için dualar, zalim ve katiller için de beddualar etmeliyiz.

Hasbahçe Gazetesi olarak, bu duyarlılıkla, bütün Müslümanları, bulundukları şehrin en büyük camilerinde (İstanbul’da Sultanahmet ve Mimar Sinan’da) daha büyük ve coşkulu kalabalıklar halinde “ailece” Bayram namazlarını kılmaya davet ediyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1720 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.