logo

Bayrampaşa Belediye Başkan Aday Adayı Ali Murat Duman Projelerini Anlattı

Bayrampaşa Belediye Başkan Aday Adayı Ali Murat Duman Projelerini Anlattı

AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Aday Adayı Ali Murat Duman ile AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Aday Adaylığını ve projelerini konuştuk…

Ali Murat Duman Bayrampaşa Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Ali Murat Duman, 11 Kasım 2018 Pazar günü AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı’na giderek 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bayrampaşa’den Belediye Başkan adayı olabilmek için başvuru yaptı.

5 yıldır Kızılay Bayrampaşa Kızılay Başkanlığı, 2 yıldır da AK Parti İstanbul İl Sağlık Komisyonu Başkanlığı yapan Ali Murat Duman, bu sefer 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bayrampaşa Belediyesi Başkanlık yarışında ben de varım dedi.

Bayrampaşa’nın en güçlü aday adaylarından Ali Murat Duman, Belediye Başkanlığı aday adaylığı hakkında şunları söyledi: “Belediye başkanlığı aday adaylığı müracaatımızı 11 Kasım’da yaptık. AK Parti’den Bayrampaşa Belediye Başkan aday adayıyım. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Biz her zaman, kalbimizle konuşup, kalbimizle dinleyeceğiz. Omzumda Bayrampaşa’nın sorumluluğunu taşıyacak inanca, sorunlarını çözecek bilgi birikimine sahip olduğuma inanıyorum. Bizim anlayışımızda günü kurtarmak için yapılacak işler yok. Bizim anlayışımızda şehrimizi uzun vadeli planlamak ve geliştirmek var. Tüm Bayrampaşalıların desteğine, duasına ve hizmetine talibim” dedi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı olduğunuzda yapacağız projeleriniz nelerdir?

Bayrampaşa’mız için güzel bir kadro ile birlikte hazırladığımız 180 projemizden sadece bir kaçını, fikir oluşturması ve ufuk açması bakımından paylaşıyorum:

– Bayrampaşa’mıza yakışan büyük bir meydan planlıyoruz. Trafikten arındırılmış, kiosk tarzı küçük dükkâncıkların hizmet verdiği, insanların toplanma ve buluşma alanı olacak büyük bir meydan. Yer olarak aday mevkiler var. Gerek Büyükşehir belediyemiz, gerekse şehircilik bakanlığımız uzmanları ile ciddi araştırmalarımız oldu. Bayrampaşa’nın HAK ettiği meydan mümkün.

– Bayrampaşa Belediyesi, Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğü, Bayrampaşa Kaymakamlığı ve bağlı birimler ile İSKİ, İGDAŞ, PTT gibi kurumların dâhil olacağı “HİZMET KOMPLEKSİ PROJESİ”, “HÜKÜMET KONAĞI” projesi. Bu proje ile ilçemizdeki vatandaşlarımız devletle olan tüm işlemlerini bir yerde çözme imkânına kavuşacak, insanların vakit ve kaynak israfı sonlandırılacaktır.

– Bayrampaşa’mız TEKSTİL’in başkenti olacak. Tekstil piyasasının asıl çıkış yeri olan ilçemizde, Maltepe mevkiinde yoğunlaşan tekstil işyerlerimizi, o bölgeyi çok özel bir düzenleme ile “tekstilkent” konseptinde, alışveriş, yeme içme, gezme, dinlenme, otopark ve sosyal etkinliklerin olacağı yepyeni bir tekstil piyasasını İstanbul’umuza hediye edeceğiz.

– Bayrampaşa İtfaiye Grup Amirliği Modern Tesisi Projesi. Bu proje için gerekli olan 3 dönümlük arazi hazır vaziyette olup, bittiğinde ilçemiz modern ve İstanbul’un en güzel İtfaiye tesisine kavuşacaktır.

– Bayrampaşa’da KENTSEL DÖNÜŞÜM KURULU kurulacaktır. Bu kurul ileriye dönük ortak aklı üretmek üzere ilçe içinden çıkmış tarihçi, şehir plancısı, jeoloji mühendisi, jeofizik mühendisi, bayanlar, kanaat önderleri, inşaat mühendisi, peyzajcı vs. uzmanlardan oluşturulacaktır. Asla siyasi bakış ayrımı ile hareket edilmeyecek.

– Tam Kapsamlı Engelli Spor Kompleksi yapılacaktır. Benzer tesisler birçok yerde bulunmasına rağmen bizim yapacağımız bu tesis çok farklı olacak. Engelliye ait tüm sosyal ihtiyaçların düşünüldüğü müthiş bir kompleksten bahsediyorum. Bu tesiste hizmet alacak engelliler için servis hizmetleri sağlanacaktır.

– Ev hanımları belediyemizin iş ortakları olacaklar. Onlarla, onların aile bütçelerine ve sosyal güvencelerine katkı sağlayacak gelir getirici ortak projeler üreteceğiz. Hedefimiz ilk 2 yılda en az 10 bin ev hanımını bu büyük ailenin mensubu yapmaktır.

– Demirkapı Caddesi için esnafların da görüşleri alınarak çok özel bir proje yürütülecektir. Bu proje tamamlandığında Demirkapı Caddesi kaldırımları, peyzajı, dükkânları, çevresi ve yolları ile çok farklı olacaktır. Demirkapı Caddesi bu özel proje ile İstanbul’da sayılı cazibe merkezlerinden biri olacak.

– Metronun Bayrampaşa Durağının ismi “Bayrampaşa Tekstilkent” olarak değiştirilecektir. Bu yönde İBB ile gerekli mutabakat sağlanacak.

– Buzlanmayı 3 saat öncesine kadar haber verebilen OYMGS-OTOMATİK YOL METEOROLOJİ GÖZLEM SENSÖRLERİ- bu sistem Büyükşehir belediyesi tarafından uygulanmaktadır. Asfaltın durumunu, sıcaklık değerlerini, hava durumunu, yol yüzeyindeki sıvının donma durumunu, tuz ve kimyasal oranlarını özel bir yazılımla inceleyip, buzlanma olmadan 3 saat önce yetkili kişilerin cep telefonlarına sms göndermektedir. Bu sistemi ilçemize kazandırarak yollarımızdaki kazaların önüne geçeceğiz.

– Bayrampaşa’da uygun olan bütün sokaklar Baskı Beton ve Baskı Asfalt tekniği ile yenilenecektir. Bu teknikle yenilenen sokaklarımız tam 30 yıl boyunca dayanıklı halde kalması sağlanacaktır. (Bu tekniği Beyoğlu belediyesi uyguladı ve olumlu sonuçlar aldı.)

– Okul önlerine Çevre Zabıtası Karakolu Projesi. 360 derece dönerli modern kamera ve iletişim sistemi ile donatılacak olan bu merkezler çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın danışma ve güven noktaları olacaklardır.

– Çetin Emeç Stadı’nın Uygur Caddesi’ni oluşturan uzun duvarlarının kaldırımla birlikte yeniden düzenlenerek, Uygur Caddesi’nin bu kısmındaki esnaflara da zarar veren hareketsizliğini bitirme Projesi uygulanacaktır. Stad uzunluğu boyunca küçük dükkânlar yapılarak esnaf hareketliliği oluşturulacaktır. Aynı zamanda Çetin Emeç stadı modern ve sağlam bir görüntüye kavuşturulacaktır.

– Bayrampaşa’da mevcut bulunan her sokağın giriş ve çıkışlarına dış etkenlere dayanıklı MOBESE benzeri güvenlik kameraları yerleştirilecektir. Bayrampaşa’da oluşabilecek hiçbir suç ve suçlu asla gizli kalmayacak.

– Bayrampaşa’da en gözde parkların içine Aile Sağlığı Merkezleri Yapma Projesi. Böylece Aile Hekimleri yetersiz ve uygun olmayan koşullarda sağlık hizmeti sunmaktan kurtulacaklar.

– İlçemizdeki camilerin kapı çıkışlarına panolar konulacaktır. Bu panolara o gün cenazesi olanların isimleri, varsa fotoğrafları konulacak ve dua talep edilecektir. Bu panolar duruma göre daha da çeşitlendirerek başka sosyal aktiviteler için de kullanılabilir.

– Hane sahiplerinin bulunduğu sokakta yapılacak olan, asfalt çalışması, kaldırım vs değişmesi, iski alt yapı çalışmaları gibi belediye kaynaklı faaliyetleri en az 2 gün öncesinden sadece o sokakta oturan vatandaşlarımızın cep telefonlarına sms ile bilgi notları göndereceğiz. Bu bilgi notunda çalışmanın ne zaman başlayacağı ve ne zaman biteceği belirtilecek. Böylelikle çalışma yapılan günlerde araç sahipleri araçlarını çalışma yapılacak mekânlara park etmeyecekler, insanlarımız özel durumlarını bu çalışmalara göre ayarlayabileceklerdir. Süreç içinde bu sisteme Telekom, Bedaş, İgdaş ve diğer kamuya hizmet yapan şirketlerin faaliyetleri eklenecektir.

Etiketler: » » »
2777 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.