logo

BBP’de ŞOK! BBP KAĞITHANE TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA!

BBP’de ŞOK! BBP KAĞITHANE TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA!

BBP KAĞITHANE TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kağıthane İlçe Başkanlığı’nda, ilçe başkanı ve aralarında bulunan 20 parti yöneticisi toplu halde istifa etti.

Kağıthane İlçe Başkanı Adem Yamaç ve istifa eden ilçe yönetim kurulu üyeleri 10 Temmuz Çarşamba günü BBP Kağıthane İlçe Başkanlığı’nda bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

BBP Kağıthane İlçe Başkanı ve parti yöneticileri, “BBP İstanbul İl Başkanlığının ve Genel Merkezin 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden sonraki çıkışları ve tutumları, Kağıthane İlçe Başkanlığımıza karşı iftira ve karalamalar bizi çok ciddi derecede rahatsız etti. Bu sebeple toplu halde partiden istifa ediyoruz” dedi.

Görevde bulundukları süre içerisinde partinin geçmiş duruşuna zarar vermeden temsil etmeye çalıştıklarını söyleyen Yamaç, “BBP İstanbul İl Başkanı Yaşar Sayan’ın 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimlerinden sonraki çıkışları ve tutumları bizi çok ciddi derecede rahatsız etti. Bu sebeple 26 yıllık partimizden istifa ediyoruz” dedi.

Basın açıklaması şu şekilde:

KAMUOYUNA DUYURU

İ’la-yı Kelimetullah için nizamı alem davasına araç olmak maksadı ile şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu başkanımızın liderliğinde kurulan BBP ve Alperen Ocaklarındaki tüm görevlerimizden görülen lüzum üzere üzülerek istifa etmiş bulunmakta olduğumuzu bildiririz.

Konu şu ki;

Hareketimizin ilk yıllarından itibaren bu kutlu davaya, hiyerarşiye, sadakat ve samimiyet ile bağlı kalarak, bu güne kadar almış olduğumuz çeşitli görevler vesilesi ile hizmet etme gayesinin karşılığını sadece Yüce Allah’tan (c.c.) bekledik. Şehit liderimizin hayatta olduğu o şerefli dönemde ve sonraki genel başkanların döneminde davamıza şerefle hizmet etme ülkümüzü; mevki, makam, maddiyat, kişisel ikbal gayesi ile değil sadece ahirette hesap gününe sermaye, yarınlarda çocuklarımıza bırakılacak şerefli bir vatan adına hizmetimizi lekesiz, şaibesiz ve alnımızın akı ile yapmayı şeref bildik.

Değerli arkadaşlar!

Kağıthane teşkilatı olarak özellikle son günlerde anlayamadığımız bir şekilde bilinçli bir linç kampanyası ile karşı karşıya kaldık maalesef. Özellikle genel başkanlığı döneminde devamlı dimdik olarak yanında durduğumuz hatta bu duruşumuz sebebi ile birçok dava arkadaşımız ile kötü dahi olduğumuz Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin ve Genel Merkez MKYK’nın İstişare sonucu almış oldukları “Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım’ı Destekleme Kararı” bizzat BBP İstanbul İl Başkanı Yaşar Sayan’ın ilk seçimde Binali Yıldırım’ı kendisinin desteklemeyeceğini ve bizlere seçim akşamı evlerinizde kahve içmeyi tavsiye etmiştir.  “Seçim yenilemesi kararı” alındığında Genel Merkezin kararına çark ederek BBP İl toplantısında ilçe başkanlarına, Binali Yıldırım için saha çalışması yapmayanlar istifasını verebilir tehdidi savurmuştur. Bize sökmez ama teşkilat terbiyemiz gereği sahada çalışmalarımızı yaptık. İl Parti ve İl Ocağımız salon programları yaparken özellikle İstanbul İl Ocak Başkanı ve yönetimi Binali Yıldırım’a destek için yapılan tüm programlarda en önde boy gösterip de bize pankart asıldığı için çıkarcılık iması yapması ayrı bir ahlaksızlıktır. Ve de bu çıkarcılığımızı ispat edemedikleri sürece de iftiracı, şeref yoksunu oldukları tarafımızca her yerde ilan edilecektir.

Biz onayı alınmış bir pankart çalışmasından dolayı Genel Başkan ve Genel Merkez muhalifleri, teşkilat ile bağı olmayanlar tarafından mesnetsiz ithamlara maruz kaldık. Hiyerarşi gereği alınan kararı uyguladığımız için maruz kaldığımız haksız muamele ve konu ile alakalı genel başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin tavrını, adaletini bekledik. Daha sonra bir gelişme olmaması üzerine, uğradığımız haksızlığı sizlerle paylaşmaya karar vermiş bulunmaktayız.

Değerli arkadaşlar bilindiği üzere 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde Partimizin Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım’ı destekleme kararı sonrasında biz de karara uyarak seçim çalışmalarına katkı sağladık.

Gerek İl, ilçe gerekse Cumhur İttifakını oluşturan diğer partiler ile yürütülen faaliyetlere gereğince iştirak ettik. Bu ortak faaliyetler çerçevesinde ilçe başkanlığı olarak pankart çalışması yapma fikrini BBP İstanbul İl Başkanımız Yaşar Sayan ile paylaştık. Kendisi de elbette olabileceğini hatta kendisine belirttiğimiz pankart sayısının arttırılmasını bile bize söylemesi üzerine biz de aldığımız talimatla pankarta olur verdik.

Bundan sonra asılan pankartlar sebebi ile içimizdeki ya da eskiden bizimle olan FETÖ-CHP-HDP-İP sevicilerin planlı maksatlı sosyal medya saldırıları, İl Parti, İl Ocak temsilcilerine yaptıkları yüklenmeler ile adeta sanki bir ihanet, menfaat ilişkisi içerisinde olduğumuz (isnat ettikleri suçu ispatlamayan söz sahipleri namussuz, şerefsizdir) yönündeki yazılara konuya olur veren ve muhatap olanların sessizliği bizi derinden yaralamıştır.

Konu ile alakalı İl Başkanı Yaşar Sayan’ın ilk önce pankart asılmasından bilgisi olduğunu inkar etmesi sonradan da kabul etmesi, İl Ocak Başkanlığının Binali Yıldırım’a destek programlarında en önde boy gösterirken anlamsız şekilde birilerinin tazyiki sonrasında bize çıkarcılık yakıştırması ne oluyor? Eğer hata ise kendileri neden boy gösterdiler? Bölgemize gizli gizli girerek birkaç pankartı sökerek zafer kazanmış komutan edası ile paylaşması, muhaliflere kendilerini aklama çabası yine İl Ocak Başkanlığının kendi düştükleri ve içinde bulundukları duruma bakmaksızın bizi ihanet ve çıkar menfaat içinde tasvir ederek bir yazı yayınlaması bardağı taşıran hareketler olmuştur.

Konunun üstlerimizce bilindiği halde sanki partimizin desteklediği Cumhur İttifakı değilde Millet İttifakı’nın afişleri asılmış gibi bizi ihanet ile suçlayanlar yaptıkları, temsil makamındakilerin üç maymun oyunu! Konunun uygun bir şekilde Genel Başkan Sayın Destici ile paylaşılmış olması ve kendileri tarafından bizlere yapılanları yanlış bulduklarını tarafımıza ifade ederek gerekenin yapılacağınız bizlere iletti. Lakin geçen kaç güne rağmen hala bir kusurumuz olmadığı halde hakkımızda yapılan hareketler, yazılar hala devam etmektedir. Genel Başkan da maalesef bir cevap vermemiştir.

İşte bu ve buna benzer, sadece bizimle de bitmeyen birçok haksızlığa, ahbap çavuş ilişkilerine adalet koyma tavrı olmayan, kimseyle kötü olmamak adına durumu idare etme, döncem ben sana demagojisi sabrımızı taşırmıştır.

Uzun zamandır hareketimizin yönetimde adalet sağlama yetersizliği, birçok yanlışların yaşandığı konularda orta yolculuk, siyasi savrulmalar hatta tutarsızlıklara rağmen düzelir, düzelir diye beklediğimiz hatalı tavır ve yönetimler, tam tersine daha kötüye gittiği bilinen bir gerçektir.

Cumhur İttifakını destekliyoruz deyip yemekler vereceksiniz ama bir ilçe talimatınız ile “Cumhur İttifakını Destekliyoruz” pankartı astırdı diye linç kampanyasına tutulacak sizler seyirci kalacaksınız öyle mi?

Hayır! Bizim kimse için günah keçisi olmaya niyetimiz yoktur. Kimse de bizi günah keçisi olarak sunamaz. Gelinen bu noktada sizlerin çapsız senaryolarınıza taşeronluğu reddediyoruz.

Not: İl Ocak Başkanlığına bir soru: “Kendileri Kağıthane de Ocağı olmadığını iddia ediyor ya. Genel Merkez aylık dergiyi Kağıthane’de olmayan Ocağa mı gönderiyor? Bu nasıl bir akıl tutulması ve teşkilatçılıktır. Tek kelime ile yazık.

Kağıthane ilçe başkanı Adem YAMAÇ, Eski Kağıthane İlçe Başkanı ve 31Mart 2019 Belediye Başkan Adayı Yusuf Karademir, İlçe Yöneticisi İsaÇiçek, SüleymanCeylan, KadirYamaç, Hasan Hüseyin Kaya, Cemal Yılmaz, Fatih Yılmaz, MetinGök, HüseyınYıldız, İlkerTuğlu, Mücahit Karaca, Bayram Arslan, Doğan Derebaşı Bekir Çoşgun, Bayram Hacıoğlu, Kadın Kolları İlçe Yöneticisi Mahi Yıldırım, Sıdıka Güven, Nesrin Arslan

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler:
2292 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.