logo

Bedelli Askerlik Başvuruları Başladı

Bedelli Askerlik Başvuruları Başladı

Bedelli Askerlik Başvuruları Başladı

Bedelli askerlik başvuruları 3 Ağustos’ta başladı. Beş milyona yakın genci yakından ilgilendiren bedelli askerlik başvuruları alınmaya devam ediyor.

Bedelli askerlik başvuruları; askerlik şubeleri ya da e-Devlet’ten alınıyor. Yurt dışında yaşayanlar da konsolosluklara müracaat ediyor. Başvurular 3 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecek. Şu ana kadar 290 bin kişinin başvurduğu gelen bilgiler arasında.

Başvuruları onaylanan yükümlüler, 15.000 Türk Lirasını peşin olarak ilgili banka hesabına ödeyerek, 3 adet dekont aslını askerlik şubelerine teslim etmesi gerekiyor. Bedelli askerlikten 1 Ocak 1994 tarihi de dâhil, bu tarihten önce doğup, 15 bin Türk lirası ödeyen ve 21 gün temel askerlik eğitimi alanlar yararlanabilecek.

Üniversite öğrencileri için bedelli askerlik müjdesi

Milli Savunma Bakanlığı’nın, Bedelli Askerlik Uygulaması konulu yazısı Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülerek, geçici 55’inci madde kapsamında “21 günlük temel askerlik eğitimi” maksadıyla silahaltına alınacak yükseköğretim öğrencilerinin temel eğitimi aldıkları süre içinde idari izinli sayılmalarına, aldıkları temel askerlik eğitiminin ara sınav, vize veya yılsonu final sınavlarına rastlaması durumunda mazeret sınav hakkı verilmesine, mağduriyet yaşanmaması için üniversitelerce gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1318 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.