logo

Ben Rabbim için yazdım gerisi önemli değil

Ben Rabbim için yazdım gerisi önemli değil

Ben Rabbim için yazdım gerisi önemli değil

 Emine Şenlikoğlu Kağıthane

Kağıthane Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Hasbahçe’de kurduğu alanda gençlerle buluşan Yazar Emine Şenlikoğlu yeni kitabını ve yazarlık sürecini anlattı.

Hep hayattan yaşanmışlıkları kaleme aldığını ifade eden Şenlikoğlu, “Bir tanesi dışındaki kahramanların hepsini bizzat kendilerinden dinledim. ‘İdamlık Genç’ kitabımın kahramanını kızından, onun haricindeki kahramanların hepsini kendilerinden dinledim.  Tabi ki yazar kendi ruhunu yazar. Olaylar yaşanmıştır, bir başkası yaşamıştır ama yazar onu yorumlar. Zaten roman da bu demektir. Kimse bir şeyi yaşamadan ya da hissetmeden yazamaz. Ben yaşadıklarımı yazdım.” dedi.

Gençlerin iyi bir yazarın nasıl olması yönündeki sorusuna Şenlikoğlu “Yazar adayı ihlaslı olacak. Şöhret olmak için yazarlığı kullanmayacak. Sırf Allah için yazar olacak, kitabı satmasa da yazıları çok az okunsa da “Ben Rabbim için yazdım ya gerisi önemli değil” diyebilecek ruh da olacak. Bir şeyi iyi bilen olacak. Bir şeyi çok iyi bilmeyen başka bir şeyi çok zor öğreniyor.” dedi.

Etiketler: » » » » »
1122 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.