logo

Beyoğlu 25 Proje İle Yatırımcıların Gözdesi oldu

Beyoğlu 25 Proje İle Yatırımcıların Gözdesi oldu

Beyoğlu 25 Proje İle 

Yatırımcıların Gözdesi oldu

Beyoğlu, 25 yatırımcı ve 25 proje ile katıldığı MIPIM 2018 Gayrimenkul Fuarı’nda yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Fuarda uluslar arası yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye’ye davet eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yatırımcıların dikkatini çeken çok büyük projelerinin olduğunu söyledi.

Dünyanın en önemli gayrimenkul organizasyonlarından olan MIPIM 2018, Fransa’nın Cannes kentinde kapılarını açtı. 100’e yakın ülkenin katıldığı fuara Türkiye, 250 kuruluş ve 657 kişilik temsil ile adeta çıkarma yaptı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde fuara katılan Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG), 25 yatırımcı ve 25 proje ile fuara damgasını vurdu. Fuarda, Türkiye’nin en büyük projeleri arasında gösterilen Beyoğlu’nun vitrin projeleri Galataport, Haliçport, Taksim 360, Okmeydanı, Piyalepaşa İstanbul ve Örnektepe yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı.

Sütlüce – Örnektepe Projesi, Türkiye’ye Örnek Olacak

Örnektepe Projesi, Beyoğlu Belediyesi ve TOKİ’nin işbirliği yaparak gerçekleştirecekleri bir pilot proje niteliğindedir. Projenin kısa zamanda tamamlanarak hayata geçmesi ve ileride gerçekleşecek yeni yapılaşmaya örnek teşkil etmesi hedefleniyor. Örnektepe’nin riskli alan ilan edilmesiyle birlikte 2,5 hektar büyüklüğünde olan alana etaplar halinde uygulamalar yapılacaktır. 1. etapta  70.424 m² inşaat (otoparklar, teknik hacimler, sığınaklar dâhil) yapılması planlanmaktadır. Söz konusu inşaat alanının 34.284 m²’sinin iskân edilmesi öngörülmektedir. Bu alanın 25.491 m²’si hak sahiplerine dağıtılacak olup geri kalan kısmı yatırımcıya ait olacak.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1632 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.