logo

BEYOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ DÜNYA ŞAMPİYONU

BEYOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ DÜNYA ŞAMPİYONU

Katar Foundation tarafından çevrim içi düzenlenen 5. Uluslararası Arapça Münazara Yarışmasında, Türkiye’yi temsil eden Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “Ana Dili Arapça Olmayan Ülkeler” kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

39 ÜLKEDEN 40 TAKIM YARIŞTI

Yarışmaya Arap ülkelerinin tamamı ve bunların dışında Avrupa kıtasından ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, İsveç, İsviçre, Rusya ve Uzak Doğu ülkelerinin de aralarında olduğu 39 ülkeden 40 takım katıldı.

Türkiye’den yarışmaya katılan Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencileri M. Eren Köse, E. Maruf Şatır, E. Berat Demir, Y. Bilal Karasakal ve Ö. Faruk Kaya kendi gruplarını kurarak ülkemizi başarıyla temsil ettiler.

Bakan Ziya Selçuk Tebrik Etti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “39 ülkenin katıldığı ‘Uluslararası Arapça Münazaraları’nda ülkemizi başarıyla temsil ederek kendi kategorisinde 1. olan Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi takımındaki öğrencilerimizi ve emek veren öğretmenlerimizi kutluyorum. Daha nice başarılara” dedi.

Türkiye’ye Üçüncü Birincilik

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz da yaptığı açıklamada, “Katar’daki Uluslararası Arapça Münazaralarına önceki yıllarda Türkiye’yi temsilen eden Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İHL ve Kocaeli Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İHL’nin iki birinciliği bulunuyor. Şimdi ise yeni bir dünya şampiyonluğu elde edildi. Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz Türkiye’mizi en güzel şekilde temsil etti ve başarılarıyla bayrağımızı dalgalandırdı. Ana dillerinin Arapça olmamasına rağmen bu başarıyı elde ettiklerinden dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Okulumuza, emeği geçen öğretmenlerimize ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Yabancı dil öğretiminde ortaya konulan bu başarının bütün kurumlar tarafından modellenerek dalga dalga büyümesini temenni ediyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

648 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.