logo

Beyoğlu’nun En Güçlü Belediye Başkan Aday Adayı Av.Hamza Şahin

Beyoğlu’nun En Güçlü Belediye Başkan Aday Adayı Av.Hamza Şahin

Beyoğlu’nun En Güçlü Belediye Başkan Aday Adayı Av.Hamza Şahin

AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Av.Hamza Şahin’in Beyoğlu Sütlüce’de yeni açtığı Şahin Hukuk Bürosunu ziyaret ettik. Şahin ile Beyoğlu’nu, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adaylığını ve projelerini konuştuk…

Adaylık başvurusu hakkında görüş aldığımız ve tevazu, samimiyet, gayret diyerek yola çıkan Av.Hamza Şahin, “Belediye başkanlığı aday adaylığı müracaatımızı yaptık. AK Parti’den Beyoğlu Belediye Başkan aday adayıyım. Allah utandırmasın. Tüm Beyoğluların desteğine, duasına ve hizmetine talibim” dedi.

Beyoğlu’na neden aday oldunuz?

Her şeyden önce 1981 senesinde Beyoğlu’nda doğdum. Eski adıyla Güzelce İlkokulunda yeni adıyla Ahmet Emin Yalman İlkokulunda okudum. 15 sene Yahya Kahya Mahallesinde, 15 sene de Kulaksız Mahallesinde oturdum. Evlendikten sonra da 8 yıl Sütlüce Mahallesinde oturmaya devam ediyorum. Beyoğlu’nun sokaklarını karış karış biliyorum. Beyoğlu’nda yaşanana sıkıntıları yakından gördüm. Bu sıkıntıları gidermek adına aynı zamanda Beyoğlu’nda yaşarken gördüğüm sorunları sıkıntıları gidermek adına aday oldum. Beyoğlu’nu daha güzel ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için ve aynı zamanda yerel yönetimlerle alakalı edindiğim tecrübelerim, araştırmalarım ve bilgilerimle Beyoğlu’na katkı sağlayacağımı düşündüğüm için aday adayı oldum.

Beyoğlu nasıl bir başkan istiyor?

Beyoğlu kendisine yukardan bakan, kendisini halktan soyutlayan bir başkan istemiyor. Kendi içlerinden, kendilerini tanıyan, kendilerini bilen aynı sorunları yaşamış o sokaklarda oyun oynamış, sokağa çıktığı zaman herkese isim isim hitap edecek bir vatandaş istiyor. Kendileri gibi olan kendileri ile oturup çay içen bir başkan istiyor.

Siyasete ne zaman atıldınız?

Siyasetle çocuk yaşlarda tanıştım. Ailemizin içerisinde siyasetle uğraşan büyüklerimiz vardı ve bu davaya her konuda bedel ödemiş insanların içinde yetiştik ve büyüdük. Yeri gelmiş yazdıkları ile ceza yatmış, yeri gelmiş siyaseten vekillik yapmış aile büyüklerimizin içinde yetiştik. Öğrencilik yıllarımda Milli Gençlik Vakfında öğrencilik ve akabinde gençlik kollarında yönetim kurulu üyeliği yaptım. 28 Şubat sürecinde üniversitelerde okuyan abilerimizin yanına gidip yaşanan o dönemki sıkıntılarda onlarla birlikte  birçok eylemde aktif rol aldım. MGV’lerin kapatılması ile Anadolu Gençlik Derneği Beyoğlu kurucu yürütme kurulu üyeliğini yaptım. Fazilet partisi ve Saadet Partisinde gençlik kollarında aktif görevlerde bulundum. AK Partinin kurulduğu dönem AGD’de il gençlik kollarında aktif görevde bulunuyordum. 2002 senesinde Beyoğlu gençlik kollarından teklif geldi. Sosyal işler komisyonunda başladığım görevime ilk kongre ile gençlik kolları yönetimine girdim. 2006 yılına kadar bir fiil yönetim ve yürütme kurulunda teşkilat başkanlığı ve seçim işleri başkanlığı dâhil görevlerde bulundum. Gençlik kollarında seçim işleri başkanı olarak hatrı sayılır üye çalışması ve seçimlerde de hukuk komisyonu, sandık müşahit eğitimi, seçim kurulu yedek ve asil üyeliği yaptım. 2006 senesinde ana kademeye geçerek 2016’ya kadar da teşkilat başkan yardımcılığı, ekonomi işleri başkan yardımcılığı, seçim işleri başkan yardımcılığı, seçim işleri başkanlığı, İlçe başkan adaylığı, SKM Başkanlığı görevlerinde bulundum. AK Parti İlçe Başkanlığına güçlü bir aday olarak adaylığımdan feragat ettirildim. İl başkanlığımızın talebi doğrultusunda mevcut ilçe başkanın yanında yer alıp çekilmeli bir kongreye hazırlık çalışmaları yaptık ve kongrede başarılı olmak adına ciddi destek verdim. İlçe Kaymakamlık İnsan Hakları Komisyon üyeliği adliye komisyon başkanlığı, Hukuk komisyon başkanlığı yaptım. Tüm seçimlerde seçim kurulu asil üyeliği yaptım. Sandıktaki müşahitlerimize eğitimler verdim. Kısacası partimizin her kademesinde görev almış biriyim.

Biz daha iyisini yapmaya talibiz

Siyasetin içinde birçok aktif görevlerde bulunduğum için diğer ilçeler ve birçok il dâhil olmak üzere yerel yönetimleri bizzat yerinde inceleme imkânı buldum. Mevcut belediye başkanımız görev süresi boyunca kendisine verilen görevi gerçekten çalışarak bir şekilde yerine getirdi. Kimisi beğenir, kimisi beğenmez bizim konumuz bu değil. Biz daha iyisini yapmaya talibiz. Aday adayları arkadaşlarımın her biri birbirinden değerli. Fakat bizim dikkat etmemiz gereken Beyoğlu’nun içerisinden bir insanın olması gerektiği vurgusudur. Çünkü bu sokağın isteğidir. Biz de hem siyasi manada hem eğitim manasında hem de bölgenin insanı olmamız hasebiyle bu adaylığa liyakat sahibi olduğumuzu düşünüyoruz ve talibiz. Büyüklerimiz uygun görürse gerekeni en iyi şekilde yaparız ve yapacağıma da eminim. Yeri geldiği zaman bizi durduracak, yeri geldiğinde bizimle koşacak Beyoğlu’ndaki gerçek cevher arkadaşları teşkilata kazandırmak en büyük görevimiz. Bunun için de çalışacağım. 

Projelerimizi tek tek yerine getirmek için çalışacağız

Beyoğlu’na yönelik projelerimiz mevcut, bu projeleri inşallah aday seçildiğimizde tek tek açıklayacağım. Akabinde de seçimde en iyi oyu alarak Başkan seçilerek bu projelerimizi tek tek yerine getirmek için çalışacağız. Biz Beyoğlu’nda özellikle kendi adıma da belirtmek istiyorum. Hemşericilik yapmamamız lazım. Ben hayatım boyunca yapmadım. Her yerin iyi insanı vardır. Her yerden iyi insanları bulup teşkilata değer veren katkı sağlayacak arkadaşları tabiri caizse unutulmuş saklanılmış yerlerden çıkarmamız lazım. Partimizin ilk kurulduğu dönemdeki ve sonraki süreçlerde herkesin malumu ve dilinde olduğu üzere kan kaybedercesine insan kaybı yaşıyoruz. Bu arkadaşları tekrar kazanmamız lazım. Bunu da yapabilecek biri olduğumu biliyorum. Tüm arkadaşlarımızın temennisi ve dilekleri de bu yönde. Aldığımız teveccühler bizim bu konuda hazır olduğumuzu ve artık Başkan olmamızı ve Beyoğlu’nu yönetmemizi istedikleri için adaylığımızı koyduk.

Beyoğlu halkına hizmetkâr olmaya geliyorum

Kendimi bu dava için yoğurmuş, vaktini harcamış, nakdini harcamış bir kardeşinizim. Sonradan varlığı ile birlikte gelen bir siyasetçi değilim. Hiçbir şeyi yokken daha öğrenci iken bu teşkilatın içine girmiş teşkilatın içinde üniversite kazanmış, okumuş, Avukat olmuş, iş yerini açmış, bu teşkilatın içinde evlenmiş, bu teşkilatın içinde iken askere gitmiş ve babalığı bu teşkilat içinde yaşamış bir kardeşinizim. Bu teşkilatı aile bildim. Böyle çok arkadaşımız olduğuna da eminim. Vurgulamak istediğim en önemli husus şudur; belki de hayatının en dinamik döneminde hayatını en iyi şekilde kazanacağım süreçte  yeni evlenmiş ve yeni bir iş kurmuşken o dönemlerde önceliklimizi bu teşkilata verdik. Aksi olsa idi Allah’ın izni ile ufku geniş biri olarak çok çok daha iyi yerlerde olabilirdik. Davanın en güçlü olduğu dönemlerde ununu elemiş eleğini asmış çoluk çocuğu evlendirmiş vakti ve nakdi bol olarak gelip değer görenlerden değil. Çünkü ben ve bizler bizim çocuklar olduk. Yokluğumuzu gördüler çünkü. Hâlbuki şu unutulmamalıdır bu bizim çocuklar bir gün gelip sahip çıkanlar olacaktır. Yaş 37, Dante gibi yarısını geçtik ömrün geriye dönüp baktığımda ömrümüzün en kıymetli yıllarını verdiğimiz teşkilatın tüm hastalıkları dahil bilen biri olarak  bu hastalıklara karşı savaşmak Ve huzur dolu bir ekip ile ilçemize hizmet etmektir niyetim. Bizim ağrımıza gidenler olmadı mı oldu. Büyüklerimizin bildiği var dedik ama en büyük küskünlükleri kırgınlıkları bence burada yaşadık. Bizlerin sandıkta kavga ettiği kişilerin, Cumhurbaşkanımıza dil uzatanların da dâhil olmak üzere geldikleri gün teşkilatta kritik yerlerde görev bulmaları (yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcıları, meclis üyeler v.s.) yapıldığına, mesleği, mezuniyeti farklı gösterilerek kendi adamım diyerek kritik yerlere liyakatsiz kişilerin monte edildiğine şahit olduk. Biz bunların hepsine dur demek için, teşkilatın insanlarına, davaya gönül vermiş insanlara hizmet etmek için, Beyoğlu halkına hizmetkâr olmak ve hak ettiği değeri vermek için aday oldum. Unutulmuş arkadaşları da toplayarak en iyi şekilde hizmet edeceğimi düşünüyorum.

Ailenizde Avukat var mı?

Ben şoför bir babanın çocuğuyum. Üç kardeşiz. Üçümüzde varlık içinde okumadık. Varlık içinde bir yerlere gelmedik. Kasımpaşa’da doğduk büyüdük. Fakat Kasımpaşa’nın katmış olduğu değerleri hayatımıza indirgeyerek bunu kendimize artı kıldık. Hayatımda, ailemde dâhil olmak üzere çevremde hiçbir hukukçu olmamasına rağmen dünyada on ülkede ortaklık kurdum. İşlerimize çok da önem veremedik verse idik daha farklı yerlerde olabilirdik. 

Halkımızın desteğini ve duasını bekliyorum

Bu ileri görüşlülüğümüz ve ufkumuzla Rabbim nasip ederde başkan olursak aynı şekilde belediyeciliğe de bu katkıyı sunabileceğimi düşünüyorum. Halkımızdan da bu konuda desteklerini ve dualarını bekliyorum. Kendilerinden biri olan bu kardeşinizin, ilçemizin gönlünde olduğumu da biliyorum. 

Beyoğlu için çok çalışacağız

İnşallah benim ve Beyoğlulu hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda Beyoğlulu (ben veya başka bir aday arkadaşımız) başkan olur. Başkan adayımız kim olursa olsun, bugüne kadar nasıl çalıştı isek aday gösterilen Başkanımız ile umuyorum ve inanıyorum ki aday arkadaşlarım ile teşkilatçılığın gerektirdiği gibi çalışıp Beyoğlu’nu alacağımızı düşünüyorum.

Yerel seçimlerde sizce aday mı önemli parti mi önemli?

Yerel seçimlerde en önemli şey adaydır. Aday olan kişi önemli olduğu için; başkan seçimi yaparken o halkın, o bölgenin insanının tepkisine, isteğine kulak vermek lazım. Beyoğlu, her şeyden önce Cumhurbaşkanımızın evidir. Cumhurbaşkanımızın belli bir oy kitlesi olmasına rağmen, İlçe Belediye Başkanları ile halk arasında yaşanan doku uyuşmazlığı ve halkın taleplerinin görülmemesi, yerel seçimlerde verilen oyları etkileyen faktördür. Kendilerinin yanında görmemiş, sıkıntılarına çözüm üretmemiş bir belediye başkanına sırf partisinden dolayı oy vermeyecektir. Bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde analiz etme fırsatı gördük. Seçmen bilinçli bir şekilde oy kullandığını gördük. Parti ile Cumhurbaşkanı adayına oy verirken bazı vekil adaylarına bile tepki gösterip partimize oyunu esirgemiştir. Yerel seçimlerde bu faktör daha fazla öne çıkacaktır. Aday ve meclis üyeleri çok etkili olacaktır. İlçenin dinamikleri içerisinden değil de ilçenin içerisinde etkinliği olmamış, katkısı olmamış o ilçede yaşamamış, o ilçenin eski halini ve yeni halini bilmeyen bir kişiyi aday gösterirse o ilçenin tepkisine hazırlıklı olmalıyız. Bu durum kesinlikle sandığa yansıyacaktır.

Adaylık nasip meselesidir

Adaylık nasip melesidir. Allah’ın ol dediği olur. Nasip ederse göreve hazırım ve en iyi şekilde görevimi yapacağıma inancım sonsuzdur. Bu işin bedelini ödemiş arkadaşlarımızın başkanlığa talip olması lazım. Eskiden göre istenilmez verilirdi. Artık talip olmadan kimse kimseyi görmüyor göstermiyor. Biz eskiden gözleri fıldır fıldır eden gençleri arar bulur ve özenle seçerdik. Görev vereceğimiz okulda, mahallede, bölgede etkili olabilecek, sözü dinlenebilecek, o semtin sevilen insanlarını seçerdik. Hazır değilse kazanmaya çalıştırdık. Şimdi bu durum tam tersine dönmüş durumda. Kendisine fikir sunabilecek fikirlerini eleştirecek katkı sağlayacak kimseler kendilerine rakip görülür oldu. Kendisinin fikrine itiraz edemeyecek insanların getirilmesi çalışması ile yukarıda bahsettiğimiz eylemler ile aslında olmayan kişiler türetildi. Sorulduğunda da beyanı esas alırız dendi. Bu arkadaşlar kimi kandırdı? Kendilerini mi? Teşkilatı mı? Bağlı bulunduğu İl ve Genel merkez teşkilatını mı? Bana sorarsanız kimin kandırıldığı hiç önemli değil. Önemli olan bunu görüp bilip susan yöneticilerin olması. Bu tabi hepimizi derinden üzen bir durum. Ne yapıp edip bizim bu hastalıktan kurtulmamız lazım. Bizim bizden daha iyi bir arkadaşı bulup, işin ehli olana yerimizi göstermemiz lazım. Buyur gel sen benden daha iyi yapabilirsin dememiz lazım. Aksi takdirde milyonda bir rastlanan bu kazanımların hepsini kaybederiz. Doğru tektir. Bu durumlara dur demediğimiz takdirde herkesin gördüğü ama dile getirmediği gidişat bunu göstermektedir.

Allah’ın takdiri ne ise o olacaktır

Allah’ın takdiri ne ise o olacaktır. Şahsım adına Adalet ve Kalkınma Partisinden Beyoğlu Belediye Başkan aday adayı olmak bir şereftir. Aday adaylığımızı Allah utandırmasın. Tüm Beyoğlulu hemşehrilerimin desteğine, duasına ve hizmetine talibim.

Hasbahçe Gazetesi Özel Röportaj

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
5221 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.