logo

Bitlis Merkez Dikme Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kağıthane’de Açıldı

Bitlis Merkez Dikme Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kağıthane’de Açıldı

Bitlis Merkez Dikme Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BİDDER), 4 Haziran Cumartesi günü Saat:14.00’de Kağıthane, Hamidiye Mahallesi, Şehit Dursun Bakan Sokak No: 6/A adresinde büyük bir kalabalık ve coşkuyla dernek açılışı gerçekleştirdi.

Açılışa; Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Fazlı KILIÇ, Bitlis Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Emrah Taşar, Bitlis Dernekler Federasyonu Eski Genel Başkanı Yaşar İzsiz, Bitlis Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Kemal İnan, Bitlis Nahiye ve Çevre Dernekler Federasyonu Başkanı ve Yönetimi, Eski dönem Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Demirel, Adnan Menderes Dernekler Federasyonu STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Secaettin Demli, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk, Deva Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Lider Parlakyıldız, STK Başkanları, Muhtarlar, Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah Coşkun, Halk oyunları ekibi ve Bitlisliler katıldı.

Çok sayıda Bitlisli ve Kağıthanelinin katıldığı açılış töreni Kur’an tilaveti ile başladı.

Bitlis Merkez Dikme Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeydin Aksungur yaptığı açılış konuşmasında, “Dernek merkezimizin ve lokalimizin açılışına hepiniz hoş geldiniz. Buradaki kalabalık ve ilgi görevimizi başarıyla yürüteceğimize olan inancımızı da arttırmıştır. Anladım ki yolu doğru olanın yükü ağır olmazmış. Derneklerin açılması ve bu tarz derneklerin amacı dostlukları pekiştirmek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak ve kopuk gurbete dağılmış bireyleri buluşturmaktır. Bununla birlikte asil üstlendiğimiz misyon kültürümüzü korumaktır. Çünkü kültümüzde tarih var, dostluk var, dayanışma var, kardeşlik var, edep var ve ahlak var. Günümüzde bu manevi değerleri koruyabilmek için maddi değerlere de ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle büyükşehirlere göçlerin yoğunlaştığı yıllardan beri her toplumun kültürü koruma misyonu sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin işbirliği içinde çalışması zarurettir. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi.

Bitlis Dernekler Federasyonu Eski Genel Başkanı Yaşar İzsiz, “Çok değerli birbirinden değerli konuklarımızı, STK başkanlarımızı ve hemşerilerimizi hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyor hoş geldiniz diyorum. Öncelikle başkanımızı ve yönetimini tebrik ediyorum böyle güzel bir yerde böyle bir dernek açtıkları için. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde, doğruluğun olduğu yerde her zaman bizler yanınızdayız. Bu açılışta bizleri yalnız bırakmayan bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Bitlis Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Emrah Taşar, “Bitlis Merkez Dikme Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin açılışında emeği geçen tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Derneğimizin Başkanı Zeydin Aksungur ve Yönetim Kurulunu tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm katılan misafirlerimize, hemşerilerimize selamlarımı saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bitlis Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Kemal İnan, “Tüm Bitlisli hemşerilerimi ve değerli konukları sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Derneğe harika bir yer kazandıran ve muhteşem bir açılış organizasyon gerçekleştiren Bitlis Merkez Dikme Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeydin Aksungur ve Yönetim Kurulunu tebrik ediyorum. Derneğimiz hayırlara vesile olsun, güzel hizmetler yapmayı Rabbim nasip etsin” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Fazlı KILIÇ ise “Bugün burada Bitlis Merkez Dikme Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin çok güzel bir lokalinin açılışını yapmış bulunmaktayız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dernek Başkanımız ve yönetimini, Aksungur ailesini tebrik ediyoruz. Dernek merkezinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor selamlar saygılar sunuyorum” dedi.

Açılışın ardından davetliler Bitlis Folklor Ekibinin yöresel oyunları ile coştu.

BİDDER Yönetim Kurulu:

Program çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

BİDDER Lokali:

Hasbahçe Gazetesi olarak Bitlis Merkez Dikme Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (BİDDER), dernek merkezi hayırlara vesile olsun diyor, Dernek Başkanı Zeydin Aksungur’a ve yönetimine de başarılar diliyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1096 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.