logo

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Anıldı

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Anıldı

Bosna Hersek başta olmak üzere dünya tarihinin en önemli isimlerinden biri olan ve derin bilgi birikiminden dolayı “Bilge Kral” olarak anılan Aliya İzzetbegoviç, vefatının 13. yılında anıldı.

ak-parti-eski-istanbul-milletvekili-huseyin-kansu

Gültepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan AK Parti Eski İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu, İzzetbegoviç’i  “Açık Okul” olarak nitelendirdi. Kansu, “Herkesin ondan öğreneceği çok şey vardı. Her alanda kendisini çok iyi yetiştirmiş bilge bir liderdi. İslam dininin her alanda yayılması için önemli çalışmalar yaptı” dedi.

Merhum liderin annesinin, İslami açıdan iyi yetiştirilmiş bir kişi olduğuna dikkati çeken Kansu, “Bilge Kral’da bu şekilde yetiştirildi. İyi bir şekilde geleceğe hazırlandı. Aliya, savaş yıllarında eşi Halide Teyze’yi Türk milletine emanet etmişti. “Ben onu ancak Türk milletine emanet edebilirim” demişti. Çünkü ona işkence edebilirlerdi, hakaret edebilirlerdi. Devletimiz, Halide Hanımı İstanbul’da misafir etmiştir” dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’da Bilge Kral’ın önemli bir siyasi kişilik olduğunu dile getirerek, İzzetbegoviç’in Bosna Hersek’in bağımsızlık mücadelesini kazanmasında önemli rol oynadığına dikkati çekti.

sanatci-adem-tuzcu

Anma programı kapsamında sanatçı Adem Tuzcu’da Bilge Kral’ı anlatan şarkılarından oluşan bir konser verirken Başkan Kılıç, Kansu ve Tuzcu’ya Kağıthane’nin simgesi lale ve çiçek takdim etti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1981 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.