logo

1001 Hatim Geleneği Kağıthane’de Hayat Buluyor

1001 Hatim Geleneği Kağıthane’de Hayat Buluyor

Erzurum’un 500 yıllık Kur’an okuma geleneği olan “1001 Hatim”in okunmasına tüm Türkiye’de başlandı. 1001 Hatim, 500 yıl önce Erzurumlu Pir Ali Baba’nın tavsiyesi üzerine başlamış bir gelenektir. Doğal afetler, özellikle depremler ve zelzele olması dolayısıyla kendisinden tavsiye istendiğinde “1001 Hatim okursanız umulur ki Yüce Mevla’mız bir daha buralarda depremler ve doğal afetler yaşatmaz” cümlesiyle başlatmış ve bugüne kadar akamete uğramadan gelmiş bir gelenektir.

Kur’an-ı Kerimlerimizi okuyacağız, hatimlerimizi hediye edeceğiz

Konu hakkında görüş aldığımız Kağıthane Erzurumlular Derneği Başkanı Mehmet Yüksel Kızıloğlu, “1001 Hatim Geleneği kapsamında Kağıthane’de hemşerilerimize hatimler dağıtıldı. Ocak ayının 12’sine kadar okunacak hatimler Erzurum İl Müftülüğü’ne bildirilecek. Geçen sene 147 bin 770 hatim okunmuştu.

1001 Hatim Geleneğini, Kağıthane Erzurumlular Derneği 1001 Hatim Komisyon Başkanımız Sayın Ayetullah Coşkun koordinesinde ve Kağıthane Erzurumlular Derneğimizin ev sahipliğinde, yönetim kurulu üyelerimiz ile hemşerilerimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar bu geleneği yaşatanlara rahmet diliyorum. Şu an bu geleneğe sahip çıkan vatandaşlarımıza saygı duyuyorum. Kur’an-ı Kerimlerimizi okuyacağız, hatimlerimizi hediye edeceğiz inşallah.

12 Ocak Perşembe günü Saat: 20.00’de tüm hemşerilerimizi Kağıthane Erzurumlular Derneğimize bekliyoruz. Son hatimimizi okuyup kuranlar okuyup dualar edeceğiz.

Sizler de hatimlerinizi bağışlamak için bizlere aşağıdaki whatsapp hattımızdan ulaşabilirsiniz” dedi.

https://wa.me/905336621343

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
998 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.