logo

Bir Ekmek Bana, Bir Ekmek Askıya

Bir Ekmek Bana, Bir Ekmek Askıya

Bir Ekmek Bana, Bir Ekmek Askıya

Askıda Ekmek Var Gültepe Kar-Yet

Askıda Ekmek Var! Askıda ekmek nedir? Hayır sahibi ile ihtiyaç sahibinin birbirini görmeden mağduriyetin giderilmesi temeline dayanır. Bu ifade, bir yardım çağrısı ve ilanıdır! Bu yardım çağrısına sende kulak ver…

Karyet Unlu Mamüller Gültepe Askıda Ekmek Projesi

Gültepe, Ortabayır Mahallesi, Mescid Sokak’taki Kar-Yet Ekmek Fırını “Bir Ekmek de Sen Paylaş” sloganıyla yürüttüğü “Askıda Ekmek Projesi”, hayırseverler tarafından yoğun ilgi görüyor. 

TUİK’in 2015 verilerine göre Türkiye’de hane halkının yüzde 22,4’ü yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Bu yaklaşık 17 milyon kişi demek. Askıda Ekmek hem ihtiyacı olanlar için bir sosyal sorumluluk projesi hem de israfı önlemenin bir yöntemi. Nasıl mı?

Karyet Fırın'da Askıda Ekmek Var

Kar-Yet Fırını sahibi İrfan Yetim, “Yaklaşık 5 senedir “Askıda Ekmek Projesi” ni uyguluyoruz. Fırınımızda bir tablo var, o panoda “askıda 50 adet” ya da “askıda 250 adet ekmek var” yazıyor. Fırına ekmek almaya gelen vatandaş “bir ekmek bana bir ekmek askıya” diyor ve iki ekmek parası veriyor. Kendi ekmeğini alıp gidiyor, diğer ekmek askıya çıkıyor. Ardından da ihtiyacı olan vatandaş, fırına girdiğinde kimseye bir söz söylemeden askıdaki ekmeklerden ihtiyacı olduğu kadar alıyor. Böylece ihtiyaç sahipleri başkalarına da minnet etmemiş oluyor. Bazen de askıda ekmek olduğunu bilmeyen ihtiyaç sahibi aileler gelip bayat ekmek istiyor. Onlara da askıdaki ekmekten ücretsiz olarak veriyoruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak “Askıda Ekmek Projesi”nin örnek teşkil etmesini ve Kağıthane’deki tüm fırınlarımızın bu yardım çağrısına kulak vermesini bekliyoruz…

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2768 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.