logo

Bir Güzel Ahlak: VEFÂ

Bir Güzel Ahlak: VEFÂ

Vefâ: Verilen sözü yerine getirmek, borcu ödemek, dince ve akılca lazım gelen şeyi yerine getirerek mes’uliyetten kurtulmak demektir. Bu pek şerefli bir vazifedir. Ahde riayet etmemek; sözünde durmamak ise haramdır.

Eski dostluğu muhafaza etmeye de “vefakârlık” denir. İnsan vefalı olmalı, dostlarını, eski hukuku unutmamalıdır. Müslümanlıkta emanetlere, yapılan sözleşmelere, ahitleşmelere son derece riayet etmek bir vecibedir. Cenâb-ı Hak’tan korkan, mükemmel bir imana sahip bulunan bir Müslüman, kendisine emanet bırakılan şeylerin muhafazası için elinden gelen gayreti gösterir. Bir Müslüman yapmış olduğu mukaveleleri bir zaruret olmadıkça bozmaz. Çünkü buna aykırı hareket, dinimizin mukaddes emirlerine aykırıdır. Allâhü Teâlâ vefayı methedip, emrederek şöyle buyurmaktadır: “Ey iman edenler! Akidlerinizi yerine getiriniz…” (Mâide Sûresi, Ayet:1)

“… Her kim ahdine vefa eder ve korunursa şüphe yok ki Allah o muttakileri sever.” (Âl-i îmran Sûresi, Ayet 76) Bu âyet-i kerîme, Allah’ın sevgisini kazanmak için kulluk vazifelerine riâyet edilmesini, bütün haramlardan sakınmayı ve dinde üzerimize düşen bütün vazifeleri yapmaya çalışmanın lüzumlu olduğunu kısaca beyan buyurmaktadır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.): “Emanete riayeti olmayan kimsenin imanı kâmil değildir, ahde vefa etmeyen kimse de mükemmel bir din terbiyesinden mahrumdur” buyurmuşlardır. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) bir gün ashabına şöyle buyurdu: “Allah’ın kulları ile olan işlerinizde dürüst olun. Çünkü işlerinde ve emanetlerinde doğruluk göstermeyenlere Allah’u Teâlâ cennet kapısını kapalı bulundurur.

***

30 Mart Yerel Seçimleri tarihin akışı içerisinde nokta mesabesinde ama günümüz koşullarında tarihin kaydedeceği büyük virajlardan birisi olmuştur.

Sonuçlardan memnun olmayanlar; halkı değiştirmeye çalışmaktan, seçkinci davranmaktan, biz üstünüz, bu ülkenin sahibi biziz havalarından vazgeçin ve kendinizi değiştirin. Birde bu millete hizmet etmeyi deneyin…

Bu vesileyle yeni Belediye Başkanımız Sayın Fazlı Kılıç’ı tebrik eder, İlçemize olan hizmet aşkının hiç solmamasını, daima hayırlı hizmetler yapmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
2795 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.