logo

Bir İyilik Yapın Tiyatroya Gidin!

Bir İyilik Yapın Tiyatroya Gidin!

Bir İyilik Yapın Tiyatroya Gidin!

Kağıthane Kültür Merkezi

Kağıthane’de bulunan ve her yıl bir çok tiyatro oyununu İstanbulluların ayağına getiren, Sadabad Sahnesi’nde Kasım Ayı dolu dolu geçti.

İstanbul’un en yeni ve en konforlu salonlarından biri olma özelliğini taşıyan ve 601 koltuk kapasitesi bulunan Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde bu ay üç müzikal ve bir çocuk oyunu da dâhil olmak üzere toplamda beş oyun sergilendi.

İstanbul Efendisi

Haftada dört gün boyunca tiyatro severlere hizmet veren sahnenin programında ise en dikkat çeken oyunların başında “İstanbul Efendisi” geldi. Yaklaşık 8 yıldır İstanbul Şehir Tiyatrolarında sahnelenen ve yönetmenliğini Engin Alkan’ın yaptığı müzikal oyun, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşanan, Lale Devri’nden sonraki günlük hayatı ve sosyal ilişkileri hicvederek seyircilere keyifli dakikalar yaşatıyor. “Cibali Karakolu” ve “Şekerpare” oyunları ise programda bu ay kendine yer bulan diğer müzikaller olarak göze çarpıyor.

Çocuklarına hem tiyatro kültürünü aşılamak, hem de keyifli dakikalar yaşatmak isteyen aileler için ise bu ay sahnede “Alaaddin’in Sihirli Lambası” adlı çocuk oyunu sergilendi. Yönetmenliğini Özgür Atkın’ın üstlendiği oyunda bir prensese aşık olan Alaaddin’in önüne çıkan engelleri aşabilmesi için “Cin” den yardım alması ve bu süreçte başına gelen eğlenceli olaylar ele alınıyor.

Sadabad Sahnesi’nin bu ayki bir başka oyunu ise, dünyaca ünlü İngiliz yazar William Shakespeare’in en sevilen komedilerinden olan “On İkinci Gece” oldu. Yönetmenliğini Serdar Biliş’in üstlendiği oyun; cümbüşlü bir kimlik yanılması ve  yaşanan  karşılıksız bir aşk hikâyesini komik yönleriyle seyirciye aktarıyor.

Hasbahçe Gazetesi olarak çok önemli oyunların bulunduğu Sabad Sahnesi’ne tüm okurlarımızı davet ediyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1525 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.