logo

Bir Kağıthane Sevdalısı Yaşar Anne

Bir Kağıthane Sevdalısı Yaşar Anne

Ailesinin, mübadele kapsamında 1932’de Yunanistan’dan gelerek yerleştiği Kağıthane’de dünyaya gelen 76 yaşındaki Yaşar Büyükçam, ilçe halkı tarafından “Yaşar Anne” olarak anılıyor.

Kağıthanenin tarihine önem veren Yaşar Anne, her derde deva belediye başkanı Fazlı Kılıç’a ve mezun olduğu eski adı ile Kağıthane Köyü İlkokuluna hizmet vermek amacıyla ve daha ilerde belgesel olabilir mi düşüncesi ile kapı kapı dolaşarak 170 tane resim topladı. Resimleri okuluna ve belediyeye teslim etti.

Kağıthane Köyü İlkokulu

Yaşar Teyzenin topladığı resimlerin bir kısmı Kağıthane Nikah Salonunda “Yazarları Öğrencilerle Buluşturma” programında slayt olarak gösterilmiştir. Bu programı TRT Çocuk Televizyonu çekmiş 21 Şubat gecesi televizyonda gösterilmiştir.

1939 yılında öğretime başlayan Kağıthane Köyü İlkokulu daha sonraki yıllarda sadece Kağıthane Okulu olarak ismi geçti. Çevrede okullar çoğaldıkça Merkez İlkokulu ile Sübyan Okulunun öğrencileri Kağıthane İlkokuluna verilince 1940 yılında ilk mezunlarını verdi.

Yaşar Büyükçam Kağıthane

Kağıthane sevdalısı Yaşar Teyze mezun olduğu Kağıthane Köyü ilkokulu bugünkü adıyla Kağıthane Merkez İlkokulu Müdürü Mustafa Kabaoğlu’ndan okullarına ve Kağıthane’ye yaptıkları hizmetlerden dolayı ödül aldı.

Kağıthane Belediyesinin ilçede yaşayan eski ailelere yönelik başlattığı çalışma için destek istediği Büyükçam’ın büyük gayretlerle elde ettiği fotoğraflar, üç ciltlik “Tarihi Kağıthane Köyünün Aileleri” kitabında toplandı.

Hasbahçe Gazetesi olarak Kağıthane sevdalısı Yaşar Teyzemize sağlıklı ve huzurlu bir ömür dileriz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2754 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.