logo

Birlik Beraberlik ve Vatan Sevgisi

Birlik Beraberlik ve Vatan Sevgisi

Birlik Beraberlik ve Vatan Sevgisi

Birlik Beraberlik ve Vatan Sevgisi

Aziz okuyucularım, olgun bir Müslüman yalnız vatanını değil, milletini de sevmelidir. Çünkü sevgi insana güç verir. Nihayet mutluluk verir. Ayrılık ise gayrilik ve sinirleri bozar. Dayanışmayı yıkar ve milletin arasına nifak sokar. Bu sebeple millet olarak birbirimiz sevmeliyiz.

Birlikte, sevgide ve barışta güç vardır. Toplu yaşamaktan başka alternatifi olmayan insanın huzuru ve mutluluğu, toplumun huzur ve mutluluğuna bağlıdır. Dünya ve ahirette mutlu olmak ancak Allah’ın kitabına sarılmak, birlik ve beraberlik içinde olmakla mümkündür. Bu gerçeği Yüce Allah Al-i İmran Suresi 103.Ayetinde “Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın. . Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah, size ayetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.”, Al-i İmran Suresi 105.Ayetinde de şöyle buyrulmuştur: “Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır.”

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “… Size cemaati (birliği, beraberliği) tavsiye ederim. Ayrılıktan sakının. Zira şeytan, tek kalanla birlikte olur. İki kişiden uzak durur. Kim cennetin ortasını dilerse cemaatten ayrılmasın. Kimi yaptığı hayırla birini sevindirir ve kötülüğü de üzerse işte o mümindir. (Tirmizi, Fiten, 7,465-466)

Tek bir Allah’a aynı peygambere ve aynı kitaba inanmış olan Müslümanların Kur’an’ın etrafında birleşmeleri “birlikte dirlik vardır” ilkesine sarılmaları, asla bölünüp parçalanmamaları gerekmektedir.

Birliğin önemi; vatan, millet, din, iman bayrak, sancak, milli örf ve adetlerimizin bekası içindir. Atalarımız dünyanın yüzük kaşı, en güzel ve bereketli topraklarını, üç kıtadaki topraklarımızı feda ederek Anadolu’yu almış ve vatan olarak seçmiş ve bize emanet etmiştir. Vatan bizim en kıymetli varlığımızdır. Bu bakımdan “Anavatan” tabiri, bizim milletimiz arasında önem kazanmış ve atasözlerimize kadar girmiştir. Vatan olmaksızın millet, millet olmaksızın devlet olmaz. İnsan vatanını sever. Çünkü Allah’ın insanlara bahşettiği şeylerin en azizi olan hayat, vatan havasını teneffüsle başlar.

Halk Ozanı Aşık Veysel “Bizi bugün için beslemiş vatan, ne mutlu bu yolda olaydın kurban” demiştir.

Cenab-ı Hak En’am Suresi 153.Ayette “İşte bu benim dosdoğru yolum. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar sizi parça parça edip doğru yoldan ayırır. İşte bunları sakınasınız diye Allah size emreder” buyurmuştur.

Kardeşlerim, birliğimizi ve dirliğimizi bozmaya çalışan dış düşmanların aramıza sokmak istedikleri fitne ve fesat karşısında son derece uyanık ve tedbirli olmalıyız ve oldukta! Başkomutanın uyarısıyla milletimiz kenetlendi, meydanlara indi ve darbe girişimini defetti Elhamdulillah. İman varsa imkânda vardır.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşında İstiklal Mücadelesi’nin ve ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiştir.

“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan şühedâ!
Cânı cananı, bütün varlığımı aslanda hüdâ!
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.” 

Son Söz: Dağılan millet yıkılır. Birleşen millet ayakta kalır.

Selam Hüda’ya tabi olanların üzerine olsun.

Muzaffer Coşkun

Müslümanlar Birliğinizi, Beraberliğinizi Bozmayın Video: 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3803 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.