logo

Birlikte Sevinmeyi Ne Zaman Öğreneceğiz?

Birlikte Sevinmeyi Ne Zaman Öğreneceğiz?

Türkiye’nin gururu Anadolu kırmızısı TOGG Gemlik’teki fabrikasındaki bantından indi. Lakin bazılarının da yüreğine indi.

Anadolu’da güzel bir söz vardır ”Çağrılan yere erinme, çağrılmayan yere görünme” Bu ülkenin ana muhalefet partisi davet edildiği halde neden gitmez?

Açılışı TV kanallarından herkes izledi ve yaklaşık üç milyon insan da bu gururlu güne katıldı ve orada ne bir AK Parti propagandası ne de AK Parti bayrağı vardı. Sadece yıllardan beri hasretini çektiğimiz aynı zamanda cari açığımızda büyük gediklerin kapatılacağı, bir yerli otomobilin yapılması ve üretilmesi ve onun şeref günü vardı.

Bu ülkenin ortak bir değerinde ve sevincinde CHP’nin Genel Başkanı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, katılmamasının sebebini bu millete nasıl anlatacak?

CHP Genel Başkanı olarak Türkiye’den 11 bin km. uzağa Amerika’ya gidiyorsun, 8 saat de orada kayboluyorsun. Sorunlara da hamburger yemeğe gittik diyorsun. Ülkenin ve milletinin sevinç gününe neden katılmayıp ayrışmaya ve kutuplaşmaya neden oluyorsun?

Mademki açılışa davet edilmişsin sana bir el uzatılmış, o eli tutup bu milletin ortak sevincini beraberce paylaşsaydın ne olurdu?

İnanın ki; hiçbir seçmen, neden gittin demeyeceği gibi seni de takdir edecekti.

Ayrılıkta hüzün, barışta ve birlikte sevinç vardır.

Yeter artık siyasiler, entelektüeller ve bilhassa gazeteciler (haber içeriği sizin için yok muydu da gitmediniz TOGG’un açılışına!)

Bu nifakı, bu nefreti, bu kutuplaştırmayı ve ayrıştırmayı bırakın. Millet artık kaynaşmak ortak değerlerde birleşmek istiyor.

Sevinçlerimizi ve kederlerimizi paylaşmak için aynı siyasi çizgide olmamız gerekmiyor.

Zaten bizim vatanla başlayan, milletle devam eden bayrakla son bulan bir çizgimiz var.

Ahmet AL

Etiketler: » » » »
318 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.