logo

Biz bu dünyaya VAR olmaya değil YAR olmaya geldik

Biz bu dünyaya VAR olmaya değil YAR olmaya geldik

İnsanın yaşamasını idame etmesi için maddi ihtiyaçları kadar manevi ihtiyaçları da vardır. Kuş tek kanatla uçamadığı gibi insanda sadece madde ile yaşayamaz. Son zamanlarda birçok cinnet ve toplumsal olayların teşhisinde görülüyor ki sevgi ve nezaketsizlik yatıyor.

Nezaket, insanı insana yaklaştıran ilk kapıdır. Her şey az bir emekle elde edilen bir teşekkür, bir selam, bir gülümseme, bir hatır ve bir gönül alma ile başlar.

Nezaket ve incelik, öncelikle kişinin kendine saygısıyla başlar. Sonra kendisini karşı tarafa fark ettirmesidir. Bu da ancak egolarımızı kırıp, ben içerikli yaşamaktan çıkıp, biz içerikli yaşamla mümkündür. Ben içerikli yaşadıkça kendinizde kaldığınız gibi, ne toplumu fark edersiniz. Ne de toplum sizi…

“Biz bu dünyaya VAR olmaya değil YAR olmaya geldik” dediğinizde safları sıklaştırmaya başlar, hayata anlam yüklemiş olabiliriz. Her insanın dünyaya NEZAKET ve incelik borcu vardır.

İyi ki; bu ortamdayım, iyi ki bu çevredeyim demenin yolu NEZAKET ve İNCELİKTEN geçer.

Nezaket ve incelik ilaç gibi olmalıdır. Dozuna mutlaka dikkat edilmeli, çoğunun rahatsız ettiği gibi, azının da yetersiz olduğunu bilip, ölçülü alınıp verilmelidir.

Her insanın içinde bir potansiyel bir nezaket vardır. Yeter ki onları anlamsız ve manasız EGOLARIMIZA kurban etmeyelim. Nezaketlerde buluşmak üzere.

Sevgi ve saygılarımla.

Ahmet AL

Etiketler: » » » » » » »
818 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.