logo

Bizleri Yaşayan Ölü Haline Getirdiler

Bizleri Yaşayan Ölü Haline Getirdiler

Son yıllarda dikkat ederseniz, hepimiz sosyal medyanın bir fenomeni haline geldik. Bazımız televizyon kolik, bazılarımız da instagramda bazı sayfaların kölesi haline geldi.

Haliyle okumayı, okuyup anlamayı, anlayıp yaşamayı unuttuk. Körü körüne ya bir youtubura ya bir sanatçıya ya bir lidere ya bir hocaya ya bir şeyhe veya da bir partiye bağlandık aynen bir alkol bağımlısı gibi kulu kölesi olduk.

70 yıldır para ve şöhretin esiri olan medya, bizi öyle bir teslim aldı ki; ekonomik ve magazin haberlerle, dedikodu kazanıyla “iktidar bunu demiş, muhalefet şunu demiş”, ekonomik haberlerle de “dolar şu kadar çıktı yok şu kadar düştü. Enflasyon şu kadardı, bu kadar oldu.” Topu topu günlük 60-70 kelime ile zihinlerimizi teslim alıp, bizleri yaşayan ölü haline getirdiler.

Hikmet ve irfandan uzak, ilim ve fenden bihaber, kitaptan uzak tamamen magazinin bir kahramanı haline getirdi. Hâlbuki kimse demedi ki –magazinle- tarih, din, sosyoloji, psikoloji, sanat ve bilim elde edilmez. Ülkenin ve milletin refahı, kalkınması için okumak, bilmek lazım. Allah bize Kuran’ı Kerim kitabının ilk inen ayetinde “İKRA” oku diyor. Bilgili ol diyor.

Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu “Zumer-9” ayetinde olduğu gibi davet ediyor, emir veriyor okumamız ve bilmemiz için. Lâkin biz magazin çöplüğünden, topladığımız bilgilerle kendimizi bilir kabul ediyoruz hatta çok zaman bilmediğimizi bildiğimiz halde ahkâm kesiyor ve sesimizi yükseltiyoruz. Öyle de yükseltiriz ki; arada bilenlerin de sesine engel oluruz.

Dostlar sözün özü bu iş okumadan, araştırmadan olmaz. Okumadan, çalışmayı, azmi, gayreti elde edemeyiz. Ülkemize ve milletimize faydalı olamayız. Hatta kendimize bile faydalı olamayız.

Ülkemizi seviyorsak, milletimizi anlıyorsak, devletimizi emperyalist güç akıllarına ve teknolojilerine teslim etmek istemiyorsak daha özü; özgürce ve insanca yaşamak istiyorsak okuyacağız ve okutacağız.

Bilim ve teknolojiyi yakalayıp, çalışma ve gayretimizi de katarak bulacağız, araştıracağız, üreteceğiz. Ekonomik esaretten kurtulup kardeşçe ülkemizin sefasını süreceğiz.

Başka yol yok!

Çalışmak da okumak da ibadettir.

Kalın sağlıcakla.

Ahmet AL

784 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.