logo

BU ÜLKE

BU ÜLKE

BU ÜLKE

“Hüzün ki en çok yakışandır bize, belki de en çok anladığımız” ya da “Ölümün anayurdu bendedir,  solgun idam fermanıdır rüzigâr, bir türkünün derin ağaçlığında” – Hilmi Yavuz

“Yoksul evlerde milyonlarca çocuğun sinirli, hırçın ve problemli yetiştiği bir ülkede yaşıyoruz. Ben geleceğe o evlerden bakmaya çalışıyorum” – İdris Küçükömer

Bu yazı Bu Ülke’nin hem trajedisini, hem komedisini hem de gerçeğini düşünmek ve sorgulamak adına yazılmıştır.

Yüzyıllardır değişen bir şey yok buralarda. Şiddet aynı şiddet, kan dökmede geriye adım atmak yok; hainlerin de kahramanların da eksik olmadığı topraklardır, bu topraklar. İbni Haldun “Coğrafya Kaderdir” derken en çok da bu toprakları anlatmıştır.

Bu Ülkede ilk önce geçtiğimiz yıllarda devlet içinde çetelerin cirit attığını öğrendik. Her geçen gün deruni güçlerin yeni bir yüzü ile tanıştık. Bir takım deruni güçler tasfiye edilirken acaba yepyeni deruni güçler mi oluşturuluyordu, bilemedik. Sonra, yıllarca sinsi sinsi dört bir yanımızı hainlerin sarmış olduğunu gördük.

15 Temmuz günü, kara bulutlar gibi çöktüler üzerimize; tanklarla, toplarla, uçaklarla ve keskin nişancı atışları ile vurdular bizi. İçimizdeki hainlerle, haşhaşi FETÖ’cü hainlerle ülkemizi işgale yeltendiler. Başbakanını asmış, halkın, milletin iradesi defalarca darbelerle kesintiye uğratılmış bu ülkede; doğrudan halka ateş açıp, Milletin Meclisini bombalayıp, Devletin ve Milletin Başı olan Cumhurbaşkanı’nı öldürmeye kalkışmalarına da şahit olduk.

Bu ülkede şiddet için her zaman bir bahane bulundu; birilerinin 10 cm yeri daraldı diye sokaklar ateşe verildi ve olan sadece bize oldu. Belediye otobüsü ile evinden işe, okulundan evine giden bize…

Hak aradıklarını iddia ederken bile ölümü kutsar bu topraklar. Ama kendi canı kıymetlidir, her kesimden efendilerin. Kendileri zevki sefa içinde yaşarken; akir, fukara halkın evlatlarına düşer vatan için şehadete gülümsemek.

Rahmetli Cemil Meriç yıllar öncesinden “Modernleşmenin dayattığı materyalizmin, toplumların bir arada olma gayesini ortadan kaldırdığı ve etnik bölünmelere sebep olduğunu” “Bu Ülke” isimli kitabında tespit etmiştir.

Yüzyıllardır Modernleşmek adına, Millet olma bilincimizi bitirmek istiyorlar. Bir hesaplaşma yaşıyoruz ama tarih gösteriyor ki, bu ülkede her tür hesabın en ağırını vatandaş öder…

Hayır, tüm bunlara rağmen ben, gelecek adına sözüm ona aydın denilen zevattan değil, bu millete güveniyorum. Rahmetli Cemil Meriç’in ifadesi ile Türk aydını maalesef ne Türk’tür ne de aydın. Ama şairin şiirinde de anlattığı üzere, “Biz acılarımızla büyürüz. Hüzünler diri tutuyor belki de bizleri. Kim bilir o yüzdendir belki de, en çok ağıt dolu türküleri sevmemiz, hep hüzünlü filmler izlememiz.”

Yüzyıllar boyunca en olmadık zamanda feraseti ile her zaman düştüğü yerden en iri ve en diri biçimde kalkmasını bilen işte bu millettir. Ben bu milletin işte bu sessiz ferasetini severim ve ona güvenirim.

İşte bu yüzdendir ki; her şeye rağmen “bin yıldır vatanımız olan bu toprakların, kıyamete kadar vatanımız olarak kalacağına” dair inancımda, en ufak bir şüphem dahi yoktur.

Av.Yurdal Kılıçer
SASAM İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1330 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.