logo

Bürokrasi ve Farkındalık Zirvesi Yapıldı

Bürokrasi ve Farkındalık Zirvesi Yapıldı

Bürokrasi ve Farkındalık Zirvesi Yapıldı

Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan Kastamonulu mülki idare amirleri, “Kastamonu’dan Türkiye’ye Altın Adamlar” programı kapsamındaki “Bürokrasi ve Farkındalık Zirvesi’nde” bir araya geldi.

İstamonu Gazetesi tarafından düzenlenen “Bürokrasi ve Farkındalık Zirvesi” programının ana sponsoru United Group oldu. Cide Dernekler Federasyonu ve Çatalzeytinliler Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen program 5 Mart 2017 Pazar Günü Saat:09.30’da Esenler Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa; Ankara Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İhsan Çapcıoğlu, Mülkiye Baş Müfettişi Fazıl Can ile Recep Muhlis Gür, Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Amasya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan ve Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Yargıtay Üyesi Mehmet Faik Ateş, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan ve UNİTED Grup Ceo’su İlhan Altun, İSTAMONU Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Karadeniz, Cide Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celal Gül, Çatalzeytinliler Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Çetinkaya konuşmacı olarak katıldı.

Programa misafir olarak; Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Orhan Türüdi, KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Umur, Türkiye Gençlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kalender, İstanbul Yufkacılar ve Kadayıfçılar Odası Başkanı Ayhan Ünal, Un-İş Başkanı Şaban Özdemir,  Bozkurt MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Kuz, GATA Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Yaşar Çelik, Çekmeköy Aile Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. M. Talha Uçar, SGK Marmara Eski Bölge Müdürü İlyas Yılmaz, SGK Gaziosmanpaşa Genel Müdür Yardımcısı Hülya Korkmaz, Era Kolejleri Genel Müdürü Sezai Eyüpoglu, Dünya Gazetesi CFO’su Burcu Kösem, İstamonu köşe yazarlarından eğitimci Erdoğan Ergin, eğitimci Harun Ünlü, yazar Şair Tahsin Şentürk, Sanatçı Orhan Canayakın, KASİAD ve özel sektör temsilcisi iş adamları, Esenler Belediye Meclis Üyesi Ekrem Acar, Kağıthane Belediye Meclis Üyesi Ali Güler, Fatih Belediye Meclis Üyesi Orhan Narin, Fatih Belediye Meclis Üyesi Şenol Özdemir ile Tacettin Civriz, Sultangazi Belediye Meclis Üyesi İzzet Açıkgöz, Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Hulusi Özbek, AK Parti Tuzla İlçe Başkan Yardımcısı Tuncay Şenol, AK Parti Fatih İlçe Başkan Yardımcısı Selahattin Kara, sivil toplum örgütü başkanları ile çok sayıda Kastamonulu katıldı.

Türkiye, dünya insanlığının kurtuluş adasıdır

Programın Moderatörlüğünü yapan Ankara Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İhsan Çapcıoğlu yüzyılladır birlikte yaşama kültürü ve tecrübesinin merkezinin Türkiye olduğunu ifade ederek, “Vakıf ve yardımlaşma gibi önemli kurumları bu günlere ulaştıran bu aziz millet kimseyi aç açık bırakmaz. İşte bu yüzden diyorum ki Türkiye, dünya insanlığının kurtuluş adasıdır. Bunun farkında olalım ve değerlerimizi hatırlayalım” dedi.

Çapcıoğlu, “15 Temmuz’da biz şunu gördük; eğer manevi değerlerle milli değerleri ayrı düşünürsek geleceğimize dair hayat kurmakta zorlanırız. Bürokrasi ve Farkındalık Zirvesindeki farkındalığı inşa edebilirsek; bir tarafta milli değerlerimiz diğer tarafta manevi değerlerimizi buluşturup gelecek nesillere taşıyabilirsek Kastamonu’muzun da örnek olacağını düşünüyorum. Geleceğimize bu şekilde aydınlık umutla bakabiliriz” dedi.

Kastamonulu olmak Türkiyeli olmak demektir

“Kastamonu hakikaten sadece ülkemize değil bütün dünyaya örnek olabilecek değerlere sahip. Çok kadim bir tarihi geçmişi var; antik dönemlere kadar götürebiliyoruz. Belki bizi bugün ilgilendiren ülkemizin ortak değerlerini de kaynağını da bir yerde oluşturan, belki en çok ihtiyaç duyduğumuz birlikte yaşama kültürü ve tecrübesinin Türkiye’deki merkezi olması. Dışarıdan niye bu insanlar bu kadar mikro milliyetçilik yapıyor, Kastamonululuk neden sürekli ortak değer olarak vurgulanıyor diye düşünebilir. Buna verebilecek çok cevabımız var. Öncelikle Kastamonulu olmak Türkiyeli olmak demektir. Türk milletinin ortak değerline sahip olmak demektir. Kastamonulu olmak hem tarih hem kültür hem de gelecek bilincinin gelecek nesillere aktarmaktır” dedi.

Bu şehirde varız ve hakkını vermemiz lazım

İSTAMONU Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Karadeniz yaptığı açılış konuşmasında “İstamonu Gazetesi 6 yıldır yayın hayatına devam ediyor. Sadece var olan haberleri yazmıyoruz. İstamonu Buluşmaları kapsamında değerlerimizle bu güne kadar sayısız buluşma gerçekleştirdik. Kastamonu’muza ve hemşerilerimize yönelik faaliyetler gerçekleştirmeyi görev edindik.  Abonelerimizden aldığımız her bir kuruşun hakkını ödemek için çalışıyoruz. Kastamonulular olarak İstanbul’da büyük bir kitleye ve güce sahibiz. Sadece İstanbul’da Kastamonu adını taşıyan 404 sivil toplum kuruluşumuz bulunuyor. Bu şehirde var olmamızın hakkını vermeliyiz” dedi.

Dünya mazlumlarına karşı sorumluluğumuz var

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, “Çok anlamlı bir isimle memleket değerleriyle hasbihal etmek, bir arada olmak için düzenlenen böylesi güzel ve özel programdan dolayı değerli İstamonu ekibini ve hemşerilerimi kutluyorum.

15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi ve sonrası yaşadığımız olaylar daha açık bir şekilde ortaya çıkmıştır ki, Türkiye ve Türk milleti yeni ve eski bir vekâlet savaşı ile karşı karşıyadır. Görülüyor ki bu savaş devam edecek. Terörün ve terör örgütlerinin Türkiye’yi hedef alan düşman odaklarının etnik, din ve hayat görüşümüze bakmaksızın insafsızlık noktasında gayet ittifak içerisinde hareket ettiklerini de hep beraber görüyoruz. Bu saldırıların artmasının temel sebebi Türkiye’nin gerçekten bağımsız bir ülke olmak ümidiyle ciddiyet kazanmasına bağlıdır.  Geçtiğimiz günlerde basında bir kuruluşun 2030 yılının dünya ekonomileri sıralamasına dair yayımladığı raporda Türkiye 12. sırada görülüyor. Şu anda ister kamuda ister özel sektörde olsun etki ve rol sahibi olan bizlerin sorumluluğu sadece 80 milyona, vatandaşımıza karşı değil, bütün Türk ve İslam dünyasına hatta ötesinde yeryüzündeki tüm mazlumlara karşıdır. Dolayısıyla işimiz çok, yükümüz ağır. İnşallah milletimizin azmi Allah’ın yardımı ile bu zorluğun üstesinden Türk milleti olarak geleceğiz yeter ki basit hatalar yapmayalım. Bu vesileyle bizden sonraki gelecek kuşakların daha güçlü daha söz sahibi bir ülkede yaşayacaklarını inanıyorum. Bu yolda ülkenin birliği, bağımsızlığı, bütünlüğü ve değerlerimiz uğruna hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda da gördüğümüz görmediğimiz, bildiğimiz bilmediğimiz yerlerde ve koşullarda değerlerimiz ve milletimiz için hayatını ortaya koyan kahramanlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Bu günü bir milat bilip bir araya gelmeliyiz

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Düşündüğümüz, inandığımız, yapmaya çalıştığımız her fikri ve her düşünceyi icraata dökmek kolay olmuyor. Herkesin serzenişi oluyor ama serzenişler bir şey getirmiyor. Neden, niçin, keşke gibi kelimeler yerine bugünü bir milat bilip, bir araya geldiğimizde; yarında öbür günde bir araya gelmenin hesabını yapmalıyız.  Memleketimize ve milletimize hep beraber hizmet edelim. Bu yolu açık tutmak sanırım daha güzel olacak. Önemli olan birbirimizi sevmek, saymak, hürmet ve muhabbet içerisinde olmaktır. Bununla beraber bu dayanışmayı arttıracak güzel gayretlerde, çalışmalarda da herkes üzerine düşeni yapsa inanıyorum ki geleceğimiz çok daha güzelleşecektir. Bu vesileyle Ataşehir Kaymakamı olarak görev yaptığım makamın kapısının tüm hemşerilerimize açık olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Kastamonulular daha aktif olmak zorunda

Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, “Biz en büyük imtihanımızı 15 Temmuz’da birlik ve beraberlik içerisinde verdik. Kastamonu insanının bazı özellikleri var, buna görev yaptığım hemen her ilde de şahit oldum. En önemli özelliğimiz tevazu sahibi olmamız.  Ve ben bununla gurur duyuyorum. 21. yüzyılda artık en önemli olay örgütlenmek. Böylesi örgütlenmiş bir cemiyete sahip topluluklar, toplumlar arasında bir o kadar da güçlü konuma gelirler. İstanbul gibi bir ana kentte Sivas’tan sonra ikinci nüfusa sahip Kastamonuluların bu örgütlenmeyi daha güçlü kılmaları lazım. Derneklerin bir çatı altında buluşmalarının iradesi ortaya konulmalı. Memleket ve insanı için yarınlara genç beyinlerin yetişmesi için rol model insanların olmasına da katkı sağlanacağını düşünüyorum. İnanıyorum ve biliyorum ki Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olan tüm Kastamonulular, siyaset dâhil; etkin rol aldığı her platformda etkili hizmetler vermektedir. Biz sessiz sedasız hizmetler veriyoruz, işlemler yapıyoruz ama bundan sonra ortaya çıkma vaktinin geldiğine ve daha fazla aktif olmak zorunda olduğumuza inanıyorum. Biz Kastamonulu olarak hiçbir memleketi ayırmaz ve ayrımcılık yapmayız. Herkesi kendi öz evladımız gibi görüyoruz. Kastamonu’ya, doğduğumuz toprağımız olarak özlem duyduğumuz doğrudur.  Bu vesileyle diyorum ki Kastamonu insanı bir örnektir” dedi.

Fıtratı gereği mum dibine ışık veremez

Amasya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, “Mülki idare amiri bir muma benzer. Derler ki mum dibine ışık vermez. Veremez çünkü fıtratında dibine ışık vermesi yoktur. Ne acıdır ki mumun dibindekilerde yukarıdaki ışığı göremiyorlar.  Hal böyle olunca biraz sıkıntı çekiyoruz sanırım. Mülki idare amirinin yapılanmasında bizler yasa gereği doğduğumuz yerlerde görev yapamıyoruz.   Dolayısıyla dibimize ışık vermemiz görevimiz bittikten sonra oluyor.  Birkaç sene içerisinde yaş haddinden emekli olacağım. İnşallah bu süreçte memleketimiz için elimizden geleni de yapacağız. Ama bu birlik ve beraberliği bir şekilde kurumsal hale getirmeliyiz. Başka da çaremiz yok zaten. Mumun dibine ışık vermesini beklemeden işe koyulmalıyız. Çünkü bizim tepemizde ışık olan sivil toplum kuruluşu temsilcileridir. Gerek Cumhuriyetten önceki dönemde, gerek Osmanlının son döneminde ve Çanakkale Savaşında 15’liler olarak adlandırılan gençleri şehit olarak verdik. Şerife Bacı’nın koca öküzüyle, kağnısıyla mühimmat taşımakla Anadolu’ya hizmet edildi.  Onların canlarıyla yeşerttiği bu topraklarda biz bugün mülki idare amirleri olarak hizmet için Anadolu’ya yayıldık” dedi.

Kastamonulu oluşunuzla övünün

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, “Öncelikle ortamın ve programın kalitesine hayran kaldığımı belirtmek isterim. İçeriği ve özellikle ismi kıskanılacak tarzda. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Kastamonu’da görev yapmadım. Ancak 3 yıl görev yaptığım Kocaeli Dilovası’nda Kastamonulu sanayicilerin çokluğu ve ülke ekonomisine sağladıkları katkılara şahit olunca açıkçası gıpta etmiştim.  Net bir şekilde ve şerefle bilinmeli ki, Kastamonulular hizmet ettikleri her alanda ülkeye büyük kazanımlar sağlıyor.

İstanbul’un fethinde Kastamonuluların katkısı olduğunu burada öğrendim. Milli Mücadele döneminde Batı Karadeniz Bölgesinde özellikle Kastamonu’nun çok büyük katkısı olduğunu okumuştum. Cumhuriyete katkılarınız var, fedakârlıklarınız var.  Kastamonulular olarak sessiz ve sedasız bir şekilde memlekete millete destek oluyorsunuz. Cumhuriyet kurulduktan sonra da devleti büyütmek asıl iktidarı mücadelede yine Kastamonulular en ön safta mücadele ettiler.  Bürokraside değerli büyüklerimiz var. Kastamonu’dan çok önemli değerler çıkıyor. Ben sadece şunu söyleyeyim, gerçekten Kastamonu çok önemli çok büyük bir ağırlığı var. Diyorum ki Kastamonululuğunuzla övünün.”

Rol model insan bu toplantılarla tanınır

United Group CEO’su İlhan Altun, “Öncelikle farkındalık noktasında çok önemli bir organizasyon İstamonu Buluşmaları. Kastamonulular bazı şeyleri fark etmeli. En basitinden Türkiye’nin birçok noktasında çok üst düzey devlet yetkililerinin Kastamonu’dan çıktığının, büyük STK’ların olduğunun, Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasına çok ciddi destekler veren sanayicilerin ve iş adamlarının bulunduğunun bilincinde olmalıyız. UNİTED olarak bu organizasyonun farkındalık noktasında çok önemli olduğunu düşünerek destek vermek istedik. Özellikle bizim gibi genç arkadaşlar geleceğini çevrelerinkileri örnek alarak planlarlar. Rol model insan yapısına katkı sağlayan, rol model alınması gereken memleket değerleriyle bu toplantılarda tanışılır ve örnek alınır. Bu açıdan Bürokrasi ve Farkındalık Zirvesi çok isabetli bir organizasyon. Bu tablo beni gerçekten çok onore etti. Katılan katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Farkında olmak için fark etmek lazım

Yargıtay Üyesi Mehmet Faik Ateş, “Kastamonu Anadolu’muzun en tarihi kentlerinden birisi olmakla beraber,  İstanbul’a kadar uzanan yönetim kurmuş bir kentimizdir. Kurtuluş Savaşında ve cumhuriyetimizin kuruluşunda çok büyük emeği geçmiş, en fazla şehit vermiş şehrimizdir. Konumu, tarihi özelliği ve insani değerleri bakımından önemli olan bir şehrimiz olduğu hepimizce malum.  Maalesef günümüzde ve cumhuriyet tarihimizde çok fazla kendini gösterebilmiş bir şehir değil, ihmal edilen bir şehirdir. Bununda en önemli sebeplerinden bir tanesi Kastamonu’nun kendinin ve gücünün farkında olmaması,  farkındalığının olmamasıdır.  Bu farkındalığın sağlanabilmesi için öncelikle kendimizin farkında olmalıyız. Fark etmeliyiz. Bunun içinde birbirimizi tanımamız, tanışmamız lazım. Bürokrasi ve Farkındalık Zirvesi bu açıdan muhteşem bir program olmuş. Akıl ve hayal edenler sağ olsunlar” dedi.

Biz hiçbir şeyin edebiyatını yapmadık

Mülkiye Baş Müfettişi Fazıl Can, “Yasa gereği biz memleketimizde çalışamıyoruz. Lise öğreniminden sonra Tosya’dan ayrılarak yollara düştük. Diyar diyar gezdik, şükürler olsun bugünlere geldik.  Görev yaptığım her yerde göğsümü gere gere Kastamonululuğumu anlattım.  Bunu bilinçli olarak öne çıkarttım. Çünkü biz her alanda bu ülkenin büyümesi ve ilelebet ilerlemesi için çalışılırız. Meslekte 30 sene bitti. Kitlelere kendimizi ve coğrafyamızı ifade etmemiz lazım. Kastamonu’ya ait bir programa konuşmacı olarak ilk kez davet edildim ve konuşuyorum. Atalarımız ne güzel söylemiş ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ Hal böyle iken ayrı gayrı saman çöpü gibi dağınık olmanın zamanı değil, bir ve beraber olma zamanı. Tek tek değil de daha çok örgütlü olarak bir araya gelerek birlikte olursak farkındalığı yaratabiliyoruz. Tarihe bakın biz hiçbir şeyin edebiyatını yapmadık. Can verilmesi gerekirken dekan verirken de ciddiydik. Bir gerçek var ki çağın gereklerine uymak, şehrimizin ve memleketimizin güzelliklerinin önemini vurgulamak için bu tür birlikteliklerin çoğalması lazım.  Burada bu birlikteliği bu gücü görünce gözümde bir ışık parladı içim açıldı.  İstanbul’daki dernekler daha aktif ve faal olmak zorundalar diye düşünüyorum” dedi.

Kurallar zorluk çıkarmak için değil, kolaylaştırmak için olmalı

Mülkiye Baş Müfettişi Recep Muhlis Gür, “Her işin esası hedefine kısa ve kestirme yoldan varmak,  arzuya değer olmaktan hatta yolun makul ve ilmi olması şarttır. Bu bakımdan birçok konuda başarılı çalışmalara imza atan İstamonu ekibi yapılan bu çalışmayla Türkiye’ye örnek bir proje de armağan etmiş oluyor. Emeği geçenleri kutluyorum. Bürokrasi bir toplumda tabandan yukarıya çıktıkça daralan bir yapı içinde örgütlenmiş olan, kişisel olmayan, genel kurallar ve işleyiş ilkelerine göre çalışan sistem ve kurallar grubudur. Biz de acizane yıllardır ilke edindiğimiz değerler doğrultusunda millet ile devlet arasında köprü iyilik ve güzellik ekseninde insanlara yardımcı olmak için çalıştık, çalışıyoruz. Devlet görevlilerinin bir kısmı insanlara ne kadar zorluk çıkarırlarsa, işleri yokuşa sürerlerse şahsi önemin bu oranda artacağını düşünürler. Bu durumda vatandaşın işlerinin de zorlaştırdığını düşünebilirsiniz.  Bu tür durumlar hepinizin başına gelmiştir. Hâlbuki bu düşünce şeklinin yanlış olduğunu o memurun kesinlikle düşünmesi gerekir. Bu şekilde tavırla ne oluyor, o ötekinin işine zorluk çıkarıyor,  diğeri diğerinin işine derken uzadıkça uzuyor. Kısır döngüye dönüşen bu durum işin içinden çıkılamaz hale getiriliyor.

Böyle ortamlarda hiçbir iş üretilemez. Bir kuruluşta bu tür davranışların oranı yüzde 50’nin üzerine çıkmışsa, o kuruluş çöküş sinyalleri veriyor demektir. Bu kısır döngünün kırılması için, iyiliği emreden kötülükten alıkoyan insanlara hizmeti şiar edinmiş aydın fikirli cevval ve çalışkan idarecilerin başa geçmeleriyle mümkündür.  Akıl yürütme ve mantık kuralları zorluk çıkarmak için değil, kolaylaştırmak için kullanılmalıdır.”

KASTEXPO Kastamonu’yu İstanbul’da zirveye taşıyacak yegâne girişimdir

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, “İstanbul’un fethinde şüphesiz Fatih’in katkısı olmuştur. Fatih Sultan Mehmet’in annesi Hüma Hatun’un Kastamonulu olduğunu bilmeyen yoktur. 564 yıldır İstanbul’da varlığı kabul gören bir ildir Kastamonu.  Bizler vatan sevdası ile yanıp tutuşan birer değerleriz. Aynı zamanda Kastamonu doğru insanların kenti olarak bilinir. Bugün huzurunda olduğumuz Kastamonulu mülki idare amirlerimiz bizler için güç kaynağıdır. Yine onlar gibi devletimizin üst kademelerinde görev yapmalıyız. Bu sıcakkanlı ve çalışkan insanların varlığı devletimizi ve milletimizi güçlü kılmaya yetecektir. Bu beraberliğimiz tüm insanları aynı çatı altında birleştirmelidir. Bizler sorgulayan, araştıran kültüre sahip olduğumuz sürece yapamayacağımız ve başaramayacağımız iş yoktur. 2017 yılı sonunda yapacağımız KASTEXPO Kastamonu’yu ana kent İstanbul’da zirveye taşıyacak yegâne bir girişimdir.  Sizleri de şimdiden bu organizasyona davet ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ufuk açıcı ve heyecan verici bir sinerji oluştu

Çatalzeytinliler Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Çetinkaya, “Evliya Çelebi, şehirlerin de ruhu olduğunu söyler. Her ne kadar kendisi, bu tarifi, Bursa için kullansa da bana göre; kültürel zenginliği, tarihi dokusu, doğal güzelliği ve gerek sılada gerekse gurbette yaşayan nezih insanları ile Kastamonu da, ruhaniyatlı bir şehirdir.  İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır. Ve insana yapılan yatırımın, meyvesini görmek uzun zaman alsa da, en kazançlı yatırımdır.  Hayata dair, pek çok şeyi, henüz tam kavrayamadığımız, çocukluk ve gençlik yıllarımızda, elimizden tutarak bize yardımcı olan veya bir şekilde tanıyarak, kendimize örnek aldığımız, birileri, mutlaka vardır. Bu toplantı, sosyal medyada ve yerel medyada paylaşıldığı zaman, Kastamonu’nun merkezi ve köylerinde yaşayan, çocuklarımız ve gençlerimiz ile yurt içi ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz için ufuk açıcı ve heyecan verici bir sinerji oluşturacaktır. Değerli hemşerilerimizle, tecrübelerinizden ve birikimlerinizden istifade ederek, ilimize ve insanımıza, daha nitelikli hizmet götürebilmek için, daha sık bir araya gelmek istiyoruz.  Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin, ekonomik ve sosyal yönden önemli bir parçası olarak, biz de bu değişimi yakalamak istiyoruz. Bürokrasi ve Farkındalık Zirvesi bize soluk ve heyecan getirdi sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Güzel olan her şeyin yanındayız

Cide Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celal Gül, “Bugün CİDEFED bayrağını bizlere kadar taşıyıp Kastamonu’muza Cide’mize en güzel şekilde hediye eden kurucularımıza, başkan ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum.  CİDEFED bugün itibariyle taşınabilecek en üst noktaya gelmiş, çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle, hatta yeni genel merkeziyle hemşerilerine hizmet verme noktasında faaliyetlerine devam etmektedir. Dün memleket adına güzel işler yapan herkesin yanında olduk. Bugün de böylesine anlamlı bir organizasyona katkı sağlamaktan mutluyuz. Kim memleket adına bir çivi çakarsa teşekkürü borç biliriz. Bu vesileyle göğsümüzün kabarmasına vesile olan tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Program hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2847 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.