logo

Bütün İşi Aşıya Bırakmayalım, Aşıya Kadar Vakaları Azaltalım!

Bütün İşi Aşıya Bırakmayalım, Aşıya Kadar Vakaları Azaltalım!

Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs verilerini açıkladı. Buna göre Türkiye’de son 24 saatte 279 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi, 62 bin 797 yeni vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre toplam can kaybı 34 bin 734’e ulaşırken; toplam vaka sayısı ise 4 milyon 25 bin 557’e ulaştı.

AĞIR HASTA SAYISI 3 BİNİN ÜSTÜNDE

Güncel verilere göre 55 bin 413 hastanın daha sağlığına kavuşmasıyla toplam iyileşen sayısı 3 milyon 480 bin 146’ya ulaştı. Hastalardaki zatürre oranı da yüzde 3.3 oldu.

Yeni vakaların yüzde 85’i İngiltere mutasyonu kaynaklı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, son haftalarda çok sayıda mutant ve varyant virüs tespit ettiklerini bildirerek, şöyle devam etti:

“Yeni vakaların yüzde 85’i İngiltere mutasyonu kaynaklıdır. Virüsün değişime uğramış bu şekli, ilk koronavirüse göre daha hızlı yayılmaktadır. Bugün, virüsün dünyada yaygın olan tipi budur. Bunun dışında tespit edilen başka varyantlar var. Güney Afrika varyantı 11 ilimizde 285 kişide, Brezilya varyantı ise 9 ilimizde 166 kişide görülmüştür. Az sayıda olmakla birlikte Kaliforniya-New York ile B.1.525 varyantı da tespit edilmiştir. Dünya Sağlık Örgütü’nün yüksek bulaştırıcılığı nedeniyle sıkı takibini tavsiye ettiği E484K mutasyonuna ise 4 bin 820 vakada rastlanmıştır” dedi.

Türkiye, dünyada en çok aşı yapan 6’ncı ülkedir

Koca, şu ana dek 18 milyon dozdan fazla aşı yapıldığını bildirerek, “İkinci doz aşısını olan vatandaşlarımızın sayısı 7,5 milyonu bulmuştur. Bu bilgi ışığında, ister “Türkiye aşıda başarılı” diyelim, ister “başarısızdır” diyelim, şurası tartışma götürmez bir gerçektir: Türkiye, dünyada en çok aşı yapan 6’ncı ülkedir” bilgisini paylaştı.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

164 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.