logo

Cami Altı A.Ş.

Cami Altı A.Ş.

Cami Altı A.Ş.

İleriye Dönük Adımlar Şart

Cami dernekleri, camilerin maddi açıdan daha rahat olması için, cami altlarını bir ticarethaneye kiralıyor. Bu hâlihazır durum günü kurtarma ve kolaycılık mıdır? Yoksa camileri kendi ayakları üzerinde duran bir şirket gibi düşünmek midir?

Camilerimiz ve Medeniyetimiz

Son dönemlerde Diyanet İşleri Başkanlığı, bu konuda ciddi adımlar atıyor. Camilerde kadın cemaate yer ayrılması, konferanslar düzenlenmesi, bilişim teknolojisinden yararlanılması gibi… Ama malum hantal ve kadim yapı hala semt camilerinde eski halini ısrarla koruyor.

12 Yıldır Bitmeyen Cami Yahya Kemal Camii

Kağıthane’de bir çok cami, altındaki dükkanlardan yüksek gelir elde etmektedir. Camilerin giderleri, inşaatları olmadığı halde toplanan kiralar sabit masraflar düşüldükten sonra kalan paranın inşaatı devam eden camilere mesela Yahya Kemal Camiine verilmesini Kağıthane Müftülüğünden ve Cami derneklerinden talep ediyoruz.

Cami cemaati toplanan paraların yeni tadilatlar çıkartılarak israf edilmesini istemiyor. Toplanan paraların ya çocuklarımızın eğitimine, burslarına harcansın ya da ihtiyacı olan camilere verilsin diyor.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » »
1304 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.