logo

Camiye Koşalım Kuranla Buluşalım

Camiye Koşalım Kuranla Buluşalım

Camiye Koşalım Kuranla Buluşalım

çeliktepe camii

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizesinde Kağıthane Müftülüğünün önderliğinde 2014 yılı ilçemizde ki camilerde yaz dönemi “ Camiye Koşalım, Kuranla buluşalım” uygulaması başlatıldı.

Bu yıl “Camiye Koşalım Kuranla Buluşalım” sloganıyla gerçekleştirilecek olan 2014 Yaz Kuran Kursları, Türkiye genelinde olduğu gibi Kağıthane ilçemizde de 23 Haziran’dan itibaren başladı.

Kağıthane Müftülüğüne bağlı Çeliktepe Merkez Camii Yaz Kuran Kursunun açılışına öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi. 2 ay sürecek olan kursta Çeliktepe Merkez Camii İmam-Hatibi Kamil Çakırhan ve Müezzin Hamza Bayrak ve 3 geçici görevli Bünyamin Bulut, Adem Kılıç ve Kadir Karakoç öğrencilere hizmet verecek.

Çocukların Kuran kursunda başarılı olmaları ve onların teşvik edilmesi amacı ile kursiyerlere Vakıf yönetimi tarafından teşvik amaçlı ikramlar ve çeşitli hediyeler veriliyor. Ayrıca vakit namazlarına düzenli gelen, sabah ve yatsı namazına 10 gün devam eden çocuklarımıza sabah çorbası ikram ediliyor.

çeliktepe camii engelli asansörü çeliktepe merkez camii ici

Yaz Kuran Kurslarından oldukça mutlu olan Çeliktepeli çocuklarımız kursların bitiminde Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’i öğrenmenin mutluluğunu yaşayacaklarını ifade ettiler. Sayıları her geçen gün artan kursiyerlerin ilgi ve alakası ilçe müftülüğünü de oldukça memnun ediyor.

Çeliktepe Merkez Camii İmam-Hatibi Kamil Çakırhan, camimizde normal hizmetlerin dışında da Müezzin Arkadaşımız Hamza Bayrak ile birlikte bazı faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Her cumartesi sabah namazından sonra hadis dersleri, her Perşembe yatsı namazına müteakiben yapılan hatimlerin duası, Pazartesi, Salı, Çarşamba akşam namazı ile yatsı namazı arası cemaate yönelik kuran dersleri, her gün öğle namazı öncesi ilmihal dersleri, Cuma günü yatsı namazından önce tefsir dersleri veriyoruz. Recep ve Şaban aylarında öğle ve ikindi namazları öncesi her gün mukabele okundu. Ramazanda ise sahur mukabelesi, öğle ve ikindi mukabele, bayanlara her gün saat 11:00’da camimizde mukabele okunmaktadır. Camimizde engelli asansörü ve ücretsiz wc vardır dedi.

çeliktepe cami şadırvan çeliktepe camii abdesthane

Namazını camide kıl, puanlarını topla ödülünü kap

Çakırhan, camimizde çocuklarımıza yönelik namaza devam çizelgesi, Kuran-ı Kerim’i güzel okuma, dini bilgiler gibi yarışmalar yapılmakta ve akabinde bu program çerçevesinde devam eden çocuklara çeşitli hediyeler verilmektedir. “Namazını camide kıl, puanlarını topla ödülünü kap” sloganıyla yarışma başlattık. Kentin plaka kodundan yola çıkarak 34 gün sürecek olan kampanya kapsamında camide 5 vakit namaz kılan öğrencilere Laptop Bilgisayar, futbol topu, voleybol topu, bisiklet gibi hediyeler verilecek. 23 Haziran’da başlatılan kampanya 150 erkek öğrenci katıldı. Ödül kazanmak için çocuklar ezan okunmasıyla camiye akın ediyor dedi.

Çeliktepe Merkez Camii Yatılı Erkek Kur’an Kursu

çeliktepe merkez camii erkek kuran kursu

1990-1991 yılında Eğitim ve Öğretime açılan Kur’an Kursu 2000 yılına kadar 70 hafız, 300’de yüzünden okuyan öğrenci mezun etmiştir. 2000-2010 yılları arasında çeşitli nedenlerden dolayı Eğitim ve Öğretime ara vermek zorunda kalmış. 2010 yılında kursta tadilat yapılarak yeniden hizmete sunulmuştur.

çeliktepe merkez camii yatılı kuran kursu

İntifa hakkı (yani eğitimle ilgili tüm sorumluluklar) Diyanet İşleri Başkanlığına ait olan Kur’an Kursunun yatak kapasitesi 30 kişiliktir. 30 öğrenciden 22 tanesi hafızlığa çalışmakta olup, bunlardan 6 tanesi hafızlık tespit imtihanına girip 5 tanesi başarılı olmuştur. Mezun olan öğrenciler Çeliktepe Merkez Camii ve Sanayi Merkez Camiinde üç aylar mukabelesi okumaktadır. Kurs, Çeliktepe Merkez Camii Dini Hizmet ve Eğitim Vakfının uhdesinde olup, kurssun bütün iaşe ve ibate işleri vakıf yönetimi tarafından karşılanmakta ve öğrencilerden hiçbir ücret alınmamaktadır. Vakıf bünyesinde gündüzlü hizmet veren 3 sınıflık bir de Kız Kur’an Kursu mevcuttur.

metin osmanoğlu

Metin Osmanoğlu kimdir?

1982 Gümüşhane Merkez Geçit Köyünde doğdu. İlköğrenimini Osman Faruk Verimer İlkokulu. Orta öğrenimini Etiler Ticaret Meslek Lisesinde bitirdi. Halen Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 2.Sınıf okumaktadır. AK Parti Kağıthane kurucu üyesi ve 3.dönem ilçe gençlik kolları başkanlığı yapmıştır. 2009 –2014 dönemlerinde Kağıthane Meclis Üyeliği yapmıştır. 2012’de Vakıf yönetimini  devraldı ve halen Çeliktepe Merkez Camii Dini Hizmetler Vakfı başkanlığını yapmaktadır. Vakıf yönetimini devraldıktan sonra ecdadımızın yaptığı gibi Camiye engelli asansörü, sıcak su, engelli wc ve ücretsiz wc gibi çalışmalar gerçekleştirdi.

kamil çakırhan

Kamil Çakırhan kimdir?

1970 Bolu İli Gerede ilçesi doğumludur. İlkokulu Ankara, Ortaokulu ve İmam-Hatip Lisesini Gerede de bitirdi. Hafız ve tashihi-huruf mezunudur. Sosyal bir kişiliğe sahiptir. Üniversiteyi yurt içinde ve yurt dışında bitirmiştir. Cemaatle ve gençlerle iyi iletişiminden dolayı çok sevilen, sayılan örnek bir kişiliktir. Sabah namazı buluşmaları, Cami çocuk buluşması, Cami gençler buluşması gibi programlar düzenlemektedir. Cami ve Vakıf yönetimi ile uyumlu bir çalışma içersindedir. Cami dışında ve içinde Vakıf yönetimiyle el birliğiyle iyi bir hizmet göstermektedir.

 recep çamur

Recep ÇAMUR kimdir?

1960 yılında Samsun İli Ladik İlçesi Bolat Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Köyünde okudu. Tokat-Erbaa Kur’an Kursu hocası ve amcası Hafız İbrahim ÇAMUR’dan hıfzını tamamladı. İmam-Hatip Lisesini Erbaa’da okudu. Ankara İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1987-1990 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi Kıraat bölümünden mezun oldu. İstanbul İli Kağıthane İlçesi Çağlayan Yatılı Erkek Kur’an Kursuna Kur’an Kursu öğreticisi olarak atandı. Bir sene görev yaptıktan sonra Çeliktepe Merkez Camii Erkek Kur’an kursuna atandı. 2000 yılına kadar bu görevi yürütürken 2001 yılı Şubat ayında Çeliktepe Merkez Camisine İmam-Hatip olarak atandı. Kur’an Kurslarına öğrencinin yeniden rağbet etmesiyle aynı yerde 2010 yılı Ağustos ayında tekrar Kur’an Kursu öğreticisi olarak eski görevine döndü. 2012 yılından itibaren Baş Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görevine devam etmektedir.

nurettin pak

Nurettin PAK Kimdir?

1970 yılında Tokat İli Erbaa İlçesi’nde doğdu. 1980 yılında Erbaa Erkek Kur’an Kursu’na kayıt oldu. Hafızlığını burada tamamladı. Erbaa İmam- Hatip Lisesi’nde okudu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1997 yılından 2005 yılına kadar Alanya Merkez Erkek Kur’an Kursu’nda Fahri Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görev yaptı. 4 yıl Almanya – Essen Bölgesi DİTİB Iserlohn Merkez Camii Din Görevlisi olarak görev yaptı. Yurtdışı görev dönüşü Alanya Merkez Erkek Kur’an Kursu’nda Fahri Öğreticilik süresinde 25’i aşkın hafız mezun etti. 2012 yılında açılan Kur’an Kursu Öğreticiliği sınavını kazanarak, naklen İstanbul İli Kağıthane İlçesi Çeliktepe Merkez Camii Erkek Kur’an Kursu Öğreticiliğine tayin oldu. Halen bu görevine devam etmektedir.

“Yaz sonu gelip kurslarımız sona erdiğinde, cami ve kurslarımızın, öğrencilerimizin belleklerinde iyi izlenim ve güzel anılarla yer almasını temenni ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin ve görevlilerimizin başarılarını diliyor, Yaz Kur’an Kurslarında emeği geçenleri ve öğrencilerimizi muhabbetle selamlıyoruz-Hasbahçe Gazetesi”

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
6702 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.