logo

Çanakkale Gezileri Sona Erdi

Çanakkale Gezileri Sona Erdi

Çanakkale Gezileri Sona Erdi

Çanakkale Gezisi Hatırası

Kağıthane Belediyesi’nin  her yıl geleneksel olarak Çanakkale, Edirne, Bursa ve Konya’ya gerçekleştirdiği Kültür Gezilerinin ilk durağı olan Çanakkale Gezisi sona erdi.

Kağıthane Belediyesi Çanakkale Gezileri Sona Erdi

İlkokul öğrencileri ve yetişkinler olmak üzere 2 gruptan oluşan katılımcılar, Hasbahçe’den gezi için hazırlanan otobüslerle yola çıktı. Günde 6 otobüs ile yaklaşık 300 kişinin katıldığı Çanakkale Gezisi’ne katılan ziyaretçiler, Türk tarihinin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı alanları gezdi.

Çanakkale Gezileri Rehber

Deneyimli rehberler eşliğinde Çanakkale Destanı’nın yazıldığı Kabatepe Tanıtım Müzesi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Sargıyeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Şahindere Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Seyid Onbaşı Heykeli, Tabyalar ve Kilitbahir Kalesi’ni gezerek, burada yaşananlar hakkında bilgi aldı.

Çanakkale Şehitliği

Gezdikleri yerlerde savaşta şehit olan askerler için dua eden ziyaretçiler, kültür gezileri sayesinde Çanakkale Zaferi hakkında detaylı bilgi alma imkânı buldular. Ziyaretçiler, “Çanakkale’ye gelerek tarihimize ilişkin önemli bilgiler edindik. Burada nasıl bir kahramanlık hikâyesinin yazıldığını gezerken anlayabiliyorsunuz. Anlatılan kahramanlık hikâyelerini dinlediğinizde tüyleriniz diken diken oluyor. Bu fırsatı bize sağlayan Kağıthane Belediye Başkanımız Sayın Fazlı Kılıç’a teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Çanakkale Gezileri Sona Erdi

Çanakkale Kültür Gezisi’ne 4.950’i öğrenci, 4.320 yetişkin olmak üzere toplamda 9.270 kişi katıldı. Kültür Gezileri, Çanakkale Gezilerinden sonra Edirne, Bursa ve Konya ziyaretleriyle devam etmektedir.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1518 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.