logo

Cavit ERDEM, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Veda Etti

Cavit ERDEM, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Veda Etti

Cavit ERDEM, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Veda Etti

Bir dönem Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan 2010 yılında Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesine müdür olarak görev yapan Cavit ERDEM, görev süresinin dolmasından dolayı başka bir okula tayin istedi ve Sarıyer Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Müdür oldu. ERDEM, sosyal medya hesabından bir veda mektubu yayınladı.

İşte Cavit ERDEM Müdürümüzün Veda Mektubu:

Değerli Dostlar, 2010 yılında başladığım İstanbul İmam Hatip Lisesinden yeni adıyla İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesinden, süremin dolması dolayısıyla tayin istemek zorunda kaldım.

Çok şükür, büyük bir kurumda, camiamızın yüz akı bir okulun yöneticiliğini yapmak nasip oldu. Kamuoyu tarafından maruf mezunları olan, okulla organik veya duygusal bağ kurarak okulla ilgilenmek isteyen çok sayıda STK’ları olan, ülkemizin ilk İmam Hatip Lisesinde birçok anı ve unutulmaz hatıralar yaşadım. Okul tarihinin akışına -bir idareci için kısa sayılmayacak bir zaman diliminde- şahitlik ettim.

Müdürlüğünü yaptığım süre içerisinde okulumuz hem fiziki anlamda hem de eğitim öğretim anlamında tam bir geçiş dönemi yaşadı. Yenilenen binasıyla, uygulanan proje ve programlarıyla her geçen gün çıtasını ve standartlarını yükseltti.

2010 yılında okulumuz güçlendirilmiş, 2013 yılında okul önündeki park ve yol okulumuza bahçe olarak kazandırılmıştır.2015 yılında Vatan Caddesinde prefabrik bir bina yapılmış ve okulumuzun mevcut binası yapılırken 2 yıl burada eğitim öğretime devam edilmiştir. 28 dersliği, 500 kişilik mescidi, 250 kişilik yemekhanesi, 250 kişilik konferans salonu, 150 kişilik yurt bölümü, büyükçe bir arşivi, ferah bir kantini, aile birliği odası, açık spor alanlarından oluşan bu yapı; adeta bir kampüs havası veriyordu. Bu binanın bir bölümü hala yurt olarak, diğer bölümü de Fatih İlçesinde yenilenmek üzere yıkılan okulların eğitim gördüğü geçici okul olarak kullanılmaktadır.

Şu andaki mevcut binamızın açılışı 2017 tarihinde yapılmış olup İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla eğitim öğretime devam etmektedir. Okul binasının yenilenmesinde sonra okulumuz ülkemizin her yerinden, hatta dünyanın çeşitli yerlerinden ziyaretçi akınına uğramıştır, halen ziyaretler devam etmektedir. Senenin 365 günü devam eden bazen sade, bazen yemekli, bazen kahvaltılı mezun buluşmaları, STK toplantıları, dost buluşmaları Haliç ve İstanbul manzarasıyla birleşince konuklarımız gerçekten çok keyifli anlar yaşıyorlardı. Bazı dostlar ziyaret mekânları olarak yarı espri, yarı gerçek; Mekke, Medine, Kudüs’ten sonra İstanbul İmam Hatip diyorlardı.

Okulumuzun sınavla öğrenci alan bir okul haline getirilmesinde, fen ve sosyal bilimler projesi uygulayan okul olmasında, lise hafızlık ve ortaokulda örgün eğitimle birlikte hafızlık projesinin açılmasında, bu projelerin şu ana kadar uygulanmasında hamdolsun emeğimiz geçti.

Geleceğimizin teminatı, güzel nesiller yetiştirmek için gece gündüz demeden, tatil kavramını lügatımdan çıkararak ibadet bilinciyle çalıştım. Algının, olgunun önüne geçmemesi konusunda azami özen gösterdim. Okulumu kısır tartışmalardan uzak tutarak, İstanbul İmam Hatibin vakarına uygun hareket etmeye, okulumu o şekilde temsil etmeye gayret ettim. Reklam yerine tevazuyu tercih ettim. Makamına, mevkiine bakmadan her gelene kapımı açtım, çözüm odaklı çalıştım. Gönül kırmadım. Gönüller yaparak güzel insanlar tanıdım. Güzel dostlar edindim.
İstanbul İmam Hatibe hizmeti her şeyin üstünde tuttum. İki evladımı; Mehmet Akif ve Yahya Kemal’i buradan mezun ettim.

Öğrencilerimizin güzel yetişmesi için okul müfredatına ek olarak birçok projeyi hayata geçirdik. Konferanslar, geziler, kurslar ve çalışma kampları yaptık. Sosyal, kültürel, sportif, akademik alanlarda birçok çalışmaya imza attık. Türkiye, İstanbul ve yerel bazda birçok dereceler elde ettik. İdareci ve öğretmenlerimizle, okul aile birliğini oluşturan kıymetli dostlarla, birçok hayırlı hizmetleri gerçekleştirdik. Rabbimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz bütün bunlara şahittir. Niteliğin artması için attığımız sağlam temelleri, diktiğimiz fidanların meyvelerini, devam eden çalışmaların sonuçlarını önümüzdeki yıllarda herkes daha net görecektir.

Huzurlu ve mutlu bir öğretmenler odası, her geçen gün daha başarılı bir öğrenci kitlesi, öğrenci ve velinin aradığını bulduğu huzurlu bir okul bırakıyorum.

Görev sürem içerisinde çalışmalarımda yardımcı olan, idareci ve öğretmen arkadaşlarıma, örnek çalışmalarıyla hep yanımızda olan okul aile birliklerimizde görev alan arkadaşlarıma, ilçemizde beraber çalıştığımız amir, memur, yönetici konumdaki arkadaşlarıma, okulumuza emeği geçen STK’larımıza teşekkür ederim.

Yazılı sınav puanımla geldiğim İstanbul İmam Hatip Lisesinden, mevcut yönetmeliğin atama kriterlerinde yer alan ek-2 puanımla yapmış olduğum yönetici atama başvurusunda tayinim Sarıyer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine çıktı.

İmam Hatip Liselerinde hizmet imkânı veren Rabbime sonsuz hamdü senalar, olsun…

Çalıştığım süreler içerisinde bilerek ve isteyerek kimseye bir kötülük yapmadım. İnsanız elbette, hatadan beri değiliz. Hatamız kusurumuz olduysa affola. Ben hakkımı helal ediyorum, sizlerde haklarınızı helal ediniz.

Nasip bu kadarmış. Bu bir bayrak yarışıydı, bayrağı devrediyorum. Gözüm gibi koruduğum emaneti arkadaşlarıma bırakıyorum.

Allah’a ısmarladık. Hoşça kalın. Allah’a emanet olun” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Cavit ERDEM müdürümüze görev yaptığınız okullardaki gayretiniz, samimiyetiniz ve hizmetlerinizden dolayı Allah razı olsun diyor, yeni görev yeriniz Sarıyer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde başarılar diliyoruz. Yolunuz açık olsun.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
2832 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.