logo

Cengizhan Adı Verilen Okullara Oğuzhan İsmi Verilsin

Cengizhan Adı Verilen Okullara Oğuzhan İsmi Verilsin

Türkiye’de dört okula verilen Moğol Komutanı Cengizhan isminin ivedi değiştirilerek Oğuzhan isminin verilmesini tüm devlet adamlarımızdan talep ediyoruz. Müslümanlara büyük eza ve cefalar çektiren, ele geçirdikleri şehirlerde çoluk, çocuk demeden insanları öldürüp evleri, camileri, kütüphaneleri yakıp yıkan bir Moğol komutanın isminin bu okullarda yaşatılmasını istemiyoruz!

Türkiye’de hangi okullara Cengizhan ismi verilmiştir?

İstanbul, Kağıthane Çeliktepe Mahellesindeki Cengizhan Ortaokulu. İstanbul,
Kağıthane Çeliktepe Mahellesindeki Cengizhan Anadolu Lisesi.
Ankara, Mamak, Türközü Mahallesindeki Cengizhan İlkokulu.
İzmir Gaziemir, Yeşil Mahallesindeki Cengiz Han İlkokulu.

Bu Okullar ne zaman açıldı?

1988 yılında İstanbul, Kağıthane Çeliktepe Mahellesinde ilkokul ve lise olarak eğitim ve öğretime başlayan Cengizhan Anadolu Lisesi 1997 yılında 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi nedeniyle bünyesindeki ilkokul, Cengizhan İlköğretim Okuluna daha sonra da ortaokula dönüşerek Cengizhan Ortaokulu adını almıştır.

Ankara, Mamak, Türközü Mahallesindeki Cengizhan İlkokulu, 1989 tarihine kadar Şehit Nuri Pamir Ortaokulu adı ile eğitime devam ederken, 1995-1996 eğitim öğretim yılında ilköğretim okuluna dönüştürülmüş olup adı Cengizhan İlköğretim Okulu olarak değişmiştir. 2014 yılından itibaren de Cengizhan İlkokulu adını almıştır.

İzmir Gaziemir, Yeşil Mahallesindeki Cengiz Han İlkokulu 1968 yılından bugüne kadar ilkokul olarak eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Cengiz Han Kimdir?

Cengiz Han ne Müslüman ne de Türk’tür, Moğol’dur. Müslümanlara büyük eza ve cefalar çektirmiştir. Cengiz Han’ın Moğol orduları ele geçirdikleri şehirlerde kadın, çocuk demeden insanları öldürüp evleri, camileri, kütüphaneleri yakıp yıkmıştır. Bilhassa Anadolu ve Orta Asya tarafında nice âlimleri öldürüp şehit etmiştir. Cengiz Han’ın torunu Hülagu Han ise Bağdat’ı yakıp yıkmış, bütün Müslümanları kılıçtan geçirdiği gibi yüz binlerce kitabı da Dicle Nehri’ne atarak yok etmiştir.

Oğuz Han Kimdir?

Oğuz Kağan ya da Oğuz Han, Türk ve Altay mitolojisinde Türklerin atasıdır. Türk boylarını birleştirerek ilk defa Türk birliğini kuran Oğuz Han’ıdır. Oğuz Kağan ve ordusu, Hz. İbrahim’in (a.s.) öğrettiği haniflik dinine hizmet etmiş ve dünyadaki ilk büyük iman devletini kurmuştur. Bir sınırı atlas okyanusu yani bugünkü Japonya sınırından ta Nil nehrine kadarki devasa devleti kurmuş ve yönetmişlerdir. Çok büyük bir Türk âlimi ve müfessiri olan Vani Mehmet Efendi’nin “Arâisü’l Kur’ân” adlı yazma eserinde “Türkler, Kuran-ı Kerim’de bahsi geçen Zülkarneyn’nin Oğuz Kağan olduğunu söylerler ki bu hususta tereddüte mucip bir şey yoktur” der. Oğuz Kağan 116 yaşına kadar yaşamıştır. Ömrünün 75 yılı Allah (c.c.) dinini yeryüzünde hâkim kılmak için at sırtında geçirmiştir.

Hasbahçe Gazetesi olarak eğitim yuvalarının adlarının Müslümanlara büyük eza ve cefalar çektiren, ele geçirdikleri şehirlerde çoluk, çocuk demeden insanları öldürüp evleri, camileri, kütüphaneleri yakıp yıkanların adıyla değil, kahraman Türk komutanlarının adıyla anılması gerektiğine inanıyoruz. Her ne sebeple bu okullara bu isimler verildi bilinmez ama artık bu yanlıştan dönülme zamanıdır diyoruz.

Bu nedenlerden dolayı bu okullara verilen Cengizhan isimlerinin “Oğuzhan” olarak değiştirilmesini Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Valiliklerden, Kaymakamlıklardan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ve Belediye Başkanlığı’ndan ivedi talep ediyoruz.

Hasbahçe Gazetesi olarak imza kampanyası başlattık. Siz de bizim gibi düşünüyorsanız kampanyamıza destek verip imza atabilirsiniz.

Cengizhan Adı Verilen Okullara Oğuzhan İsmi Verilsin
İmzala >>>
https://www.change.org/p/cengizhan-adı-verilen-okullara-oğuzhan-ismi-verilsin

Hasbahçe Gazetesi Manşet Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
6212 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.