logo

Cengizhan Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Düzenledi

Cengizhan Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Düzenledi

Kağıthane’de başarı grafiği her geçen yıl yükselen Cengizhan Anadolu Lisesi, 26 Mayıs Perşembe günü 13 öğretmen ve 40 öğrenci ile hazırladığı 15 proje ile TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenledi.

Cengizhan Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, 13 öğretmen; Coğrafya Öğretmenleri Adem Kırçiçek ve Yaşar Ay, Biyoloji Öğretmenleri Şengül Öztürk ve Nezihe Canpolat, Kimya Öğretmenleri Aslı Gözoğlu ve Gönül Koç, Fizik Öğretmeni Müzeyyen Bıyık, Matematik Öğretmeni Nursel Yıldırım, Fransızca Öğretmeni Merve Esendağ, İngilizce Öğretmeni Hande Ünlütürk, Tarih Öğretmeni Ümit Yılmaz ve 40 öğrenci ile hazırlanıp gelen misafirlere ve öğrencilere sunuldu.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarındaki sergide; Güneş Panelleri ve Yenilebilir Enerji Kaynağı, Hologram Teknolojisi kullanarak dersi görselleştirmek, İstanbul Trafiğinde Dar Boğaz Şişe Boynu Sorunu, ÇBS Yöntemi ile İstanbul İkliminin İncelenmesi, Yağmur Suyu Toplama ve Geri Kullanımı, Asitlerin sulu çözeltisi elektronik akımını iletir mi?, Bağımlılığın Farkında Değilim, Yaparak yaşayarak öğrenme, İngilizce Ülkemizi Tanıtıyoruz, Kağıthane İlçesinin Tarihi Mekanları, Colanın zararları, Organik mi inorgok mi, Hangisi az golitelli, Micro meteoriterle uzay araştırmaları, İstanbul’daki güneş saatleri projeleri öğrenciler ve öğretmenler tarafından gelen misafirlere tanıtıldı.

Cengizhan Anadolu Lisesi’nin TÜBİTAK 4006 9. Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirdiği bilim fuarının açılışına; Kağıthane Kaymakamı Tahir ŞAHİN, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve Başkan Yardımcısı Levent Dirice, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ufuk Dilekçi ve Şube Müdürü Yılmaz Yıldırım, Cengizhan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bekir Daşdelen ve öğretmenler, okul müdürleri, muhtarlar, veliler ve öğrenciler katıldı.

Konu hakkında görüş aldığımız Cengizhan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bekir Daşdelen, “Okulumuzdaki projeler hem öğrenciler ve öğretmenler tarafından sevilerek ve beğenilerek yapılmaktadır. Biz de öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yaptıkları projeler için tebrik ediyoruz, motivasyonlarına önem veriyoruz. Öğretmenlerle ve öğrencilerle geziler düzenliyoruz. Onların yaptıkları eserleri okulumuzda sergiliyoruz. Böylelikle öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin isimleri kalıcı oluyor hem de iyi örnek oluyorlar. Projelere her türlü desteği biz ve okul aile birliğimiz vermektedir. Sadece TÜBİTAK 4006 değil başka projelere de okulumuz olsun, TÜBİTAK olsun, Kağıthane Belediyesi olsun gerekse Kağıthane İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüz olsun desteklemektedir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri zararlı şeylerden korumak için yararlı işler yapmaları için teşvik ediyoruz. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı okulumuz için ilçemiz için hayırlara vesile olsun. Fuarımıza katılan herkese teşekkür ediyor, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ufuk Dilekçi, “Kağıthane’de TÜBİTAK 4006 9. Bilim Fuarı 17 okulumuzda başarı bir şekilde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz derslerde öğrendikleri teorik bilgileri ve merak ederek araştırdıkları konuları bilim fuarlarında sergilemektedir. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında emeği geçen okul müdürümüzü, proje yürütücümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ise “Cengizhan Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na iştirak ederek, çocuklarımızın geliştirmiş olduğu projeleri yakından inceleme fırsatı bulduk. Gayret ve çalışmaları için okul yönetimini ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında standtları gezerek hazırlanan projelerin nasıl yapıldığı ve amaçları hakkında öğrencilerden bilgiler alan Kağıthane Kaymakamı Tahir ŞAHİN, “Bilim fuarları, araştırmacı bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimizin yeni beceriler geliştirmesine ve birçok konuda bilgi sahibi olmasına katkı sağlayan Bilim Fuarı çocuklarımızın üretkenliklerinin farkına varmalarını sağlıyor. Öğrencilerimiz derslerde öğrendikleri teorik bilgileri ve merak ederek araştırdıkları konuları laboratuvarda uyguluyorlar ve sergiliyorlar. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında emeği geçen okul müdürümüzü, proje yürütücümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1250 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.