logo

Cengizhan Ortaokulu ve Cengizhan Anadolu Lisesi’nin İsmi Değiştirilsin

Cengizhan Ortaokulu ve Cengizhan Anadolu Lisesi’nin İsmi Değiştirilsin

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah COŞKUN, Çeliktepe Mahallesinde bulunan Cengizhan Ortaokulu ve Cengizhan Anadolu Lisesi’nin isminin değiştirilmesini istedi.

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah COŞKUN, Müslümanlara ve Türklere büyük eza ve cefalar çektiren, ele geçirdikleri şehirlerde çoluk, çocuk demeden insanları öldürüp evleri, camileri, kütüphaneleri yakıp yıkan bir Moğol komutanın isminin bu okullarda yaşatılmasını istemiyoruz! Çeliktepe mahallesinde bulunan Cengizhan Ortaokulu’nun isminin Şehit Piyade Uzman Çavuş Sercan BAŞ’ın isminin verilmesini ve Cengizhan Anadolu Lisesi’nin isminin de Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi olmasını istiyoruz dedi.

Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz

Kağıthane Şirintepe Mahallesinde ikamet eden 26 yaşındaki Şehit Piyade Uzman Çavuş Sercan BAŞ, 21 Haziran 2022 tarihinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bir üs bölgemize bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu şehit düşmüş, cenazesi Ataköy 5. Kısım Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilmişti.

Şehidimizin ailesi de çocuklarının isminin Kağıthane’mizde bulunan okullara verilerek isminin yaşatılmasını istemektedir.

Çeliktepe’ye Fatih Sultan Mehmet İsmi Yakışır

COŞKUN, Cengizhan Anadolu Lisesi’nin de isminin de Çeliktepe Mahallesi’ndeki ara caddenin adının Fatih Sultan Mehmet Caddesi olması ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne de yakın olmasından dolayı bu ismin verilmesini istedi.

Bir katliamcı bir zalimin, insanlık düşmanı ve medeniyet yıkıcısı bir Moğolun adının Kağıthane’mizde istemiyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah COŞKUN, “Yakın zamanda şehit olan ve Edirnekapı Şehitliğine defnedilen Şehit Piyade Uzman Çavuş Sercan BAŞ Kağıthane Şirintepe Mahallesinde büyümüş ve vatanına hizmet ederken şehit olmuştur. Bu nedenle Cengizhan ismi verilen okula Şehidimizin isminin verilmesi manidar olacaktır. Vatan için canını veren, kahramanca savaşan şehitlerimizin isminin yaşatılması boynumuzun borcudur. Buradan Kağıthane Kaymakamlığı’na, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Kağıthane Belediye Başkanlığı’na ve Çeliktepe Muhtarlığı’na sesleniyoruz!

Çeliktepe Mahallesindeki Cengizhan Ortaokulu’nun ismi ya da Cengizhan Anadolu Lisesi’nin ismi, Şehit Piyade Uzman Çavuş Sercan BAŞ olarak değiştirilsin” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
2224 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

#

Cengizhan Ortaokulu ve Cengizhan Anadolu Lisesi’nin İsmi Değiştirilsin” için 1 yorum

  1. Necdet Meşe : diyor ki:

    Moğol imparatoru Cengiz Han insanlık tarihinin gördüğü en zaliim adamdır! Asya steplerini ve Çini kan gölüne çevirmekle birlikte, Türk ve müslüman Harzemşahlar Devletini yıkarak İslam dünyasına girmiş, onlarca şehri ve binlerce müslümanı çocuk, kadın, ihtiyar demeden en zalim işkencelerle yok etmiştir. Cumhuriyet dönemi boyunca Cengiz Han adeta müslümanlardan intikam alırcasına maalesef Türk kabul edilerek onore edilmiş, el üstünde tutulmuştur!
    Bu dönemde icra edilen bir çok yanlıştan dönülürken, okullarda Cengiz Han isminde ısrar edilmesi doğru değildir! Çocuklarımızın kanlı ve namlı bir zalimi bir kahramanmış gibi bilmesi yanlışına artık son verilmelidir!
    Bu konuda başlattığı kampanyadan dolayı Hasbahçe gazetesini tebrik ediyor, Genel Yayın Yönetmeni sayın Ayetullah Coşuna hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum…