logo

Cirit Ata Oyunu, Dolu Dizgin Kağıthane’de Yaşatıldı

Cirit Ata Oyunu, Dolu Dizgin Kağıthane’de Yaşatıldı

Cirit Ata Oyunu, Dolu Dizgin Kağıthane’de Yaşatıldı

kagithane tarihi cirit oyunlari

Kağıthane’de Geleneksel Cirit Oyunlarında heyecan dolu anlar yaşandı.

Türkiye’nin alanında tek tesis olan Kağıthane Cirit Sahası’nda yüzyıllardır tanık olduğumuz ata sporumuz olan cirit müsabakalarını bir kez daha bütün İstanbullular ve Kağıthaneliler izleme imkanı buldu.

cirit oyunları erzurum

Kağıthane Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Cirit Oyunları Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında gerçekleşti. Tarihimizin en görkemli sporlarından cirit oyunlarında rekabetin heyecanı tribünleri dolduran seyircilerin alkış sesleriyle birleşti. Cirit, bir diğer adıyla Çavgan, kültürümüzde yüzyıllardır oynanan ata oyunu olarak dolu dizgin Kağıthane’de yaşatılıyor.

Atlı Spor ve Binicilik kulüplerinin gösterileriyle renkli anlara sahne olan cirit oyunlarına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, Bayburt Üniversitesi Rektörü, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Oda başkanları, STK başkanları ve üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri, hakem heyeti, basın mensupları yer aldılar.

cirit oyunları erzincan

Binlerce İstanbullu ve Kağıthaneli vatandaşın izlemeye geldiği ata sporu Cirit oyunları Atlı cirit takımlarının seyircileri selamlamasıyla başlayan gösteriler Erzurum, Erzincan, Sivas, Uşak ve Bayburt Üniversitesinin en iyi 6 atlı cirit takımı katıldı.

Kağıthane Belediyesi’nin Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cirit Oyunlarında Türkiye’de dereceye giren cirit takımları özel yetiştirilmiş atlar üzerinde maharetlerini sergiledi. Binicilerin birbirinden zorlu hareketlerle yaptıkları gösteriler nefes kesti. Kıyasıya rekabetin yaşandığı cirit oyunlarına ise seyirciler büyük ilgi gösterdi.

Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer ”Ata sporlarımızdan biri olan cirit oyunlarını geleneksel olarak gerçekleştirilen Sadabad Yaz Etkinliklerinde yaşatılıyor. Bu güzel günde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve cirit oyuncularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç “Kağıthane ve İstanbul yaz etkinliklerimize alıştı. Türkiye’nin en iyi ciritleri burada. İzlemekten de çok keyif aldım. Çok güzel müsabakalar sürdürüyor sporcularımız. Hepsini tebrik ederim” diye konuştu.

fazli kilic kagithane cirit oyunlari

Cirit oyunları etkinliğinde ata binen Başkan Kılıç, atın üstünde sahayı dolaşarak Kağıthanelileri selamladı.

fazli kılıç cirit odülü hasab cakir cirit odulu

mevlüt öztekin cirit odulu geleneksel cirit oyunları kağıthane

Başkan Kılıç ve protokol tarafından gösteriye katılan hakem heyetine, takımlara ve sporculara kupa ve madalyalarını takdim edilmesinin ardından etkinlik sona erdi

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3092 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.