logo

CK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK ŞİRKETİ’NİN BASIN AÇIKLAMASI VE BEKLEYEN SORU(N)LAR

CK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK ŞİRKETİ’NİN BASIN AÇIKLAMASI VE BEKLEYEN SORU(N)LAR

CK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK ŞİRKETİ’NİN BASIN AÇIKLAMASI VE BEKLEYEN SORU(N)LAR

Bazen kim doğru söylüyor sorusu meramı tespit anlamında yeterli olmayabilir. Zira her iki taraf da doğru söylüyor olabilir. Peki , bu durumda var olan sorunu, kamilen tespit edebilmek için ne yapılmalıdır? 

Tarafsızlık ve hakkaniyet adına nasıl bir yol izlenmeli ki bu her iki tarafın da doğrusunu üst üste koyduktan sonra eksik kalan hususların telafi yoluna gidilebilsin.

Son iki yazımızda, CK Boğaziçi Elektrik üzerinden okul müdürlerinin yaşadığı ve çözmek zorunda bırakıldığı -kullanılmayan elektrik bedeli de denilebilecek- zamanında kurumlara teslim edilemeyen faturalardan kaynaklanan gecikme bedeli/ faiz sorununu gündem ediyoruz. Bizim iş tutuşumuzda- ki bizi yakından takip edenlerin bildiği üzere- temel prensip, bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir.

Geçen yazımızda, rakamlarıyla 4-5 aylık elektrik faturaları üzerindeki faiz bedelini paylaşmış,  kullanılmayan elektriğin faturasını okullara kesmenin adalet ve hakkaniyet ile örtüşmediğini dile getirmiştik. 

CK Boğaziçi Elektrik, bizim gündeme getirdiğimiz iddialara ilişkin bir açıklama göndererek konuyu gendi zaviyelerinden değerlendirerek sorulan sorulara cevap vermişler. Kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ancak kendi baktıkları yerden kurulan cümleler maalesef ortadaki sorunu çözmüş olmuyor, ödenmek zorunda bırakılan –eski parayla- yaklaşık beş trilyon faiz yükünü silmiyor.

CK Boğaziçi Elektrik, yaptıkları açıklamada kurye ya da kargo yoluyla zamanında teslim edilmeyen faturalardan kaynaklanan gecikmenin kurumlara yansıtılmadığını son ödeme tarihlerinin değiştirildiğini ifade etmiş. Sorun da bir yönüyle zaten burada başlıyor. Kağıt üzerinde teslim edilmiş gözüken faturalar aslında teslim edilmemiş ve asıl muhataba ulaşmamış olabiliyor. Kendileriyle yaptığımız görüşmede de ifade ettiğimiz üzere kurye kaynaklı ortada büyük bir sorun var ve bu sorun çözülmediği sürece mağduriyet bitmiş olmayacak. Kendi temsil ettiğimiz kurumun karşılaştığı tanıklık ve okulların yaşadığı bir sorun var ki kuryeler ya yanlış okula teslim ediyor ya da tek tarafın çift imzası ile bir teslim tesellüm hikayesi yaşanıyor.

CK Boğaziçi Elektrik’in gazetemize gönderdiği basın metninde “e fatura”gönderiminin yeni olmadığını, isteyen kurumlara bu bilgilendirme ve gönderimin yapıldığını dile getirmiş. Aksini iddia etmediğimiz bir durum olarak gündeme getirdiğimiz yeni olan şeyin ne olduğunu tekrar hatırlatalım isterseniz.

CK Boğaziçi Elektrik, elektronik ortamda her ne kadar isteyene “e fatura” gönderiyor olsa da yakın zamana kadar Mal Müdürlükleri’nin istediği formata uygun, gerçek fatura boyutlarında gönderimi yapmıyordu. Okul Müdürlerinin konuya ilişkin-eski fatura örneklerini de göstermek suretiyle-iddiaları bu yöndedir.

Sorunun tek taraflı ele alınması ve sadece CK Boğaziçi Elektrik üzerinden tartışılması ne kadar doğrudur sorusu,  birçoğumuzun zihnini meşgul ediyor olmalı. MEB ve ilgili bakanlıklar CK Boğaziçi Elektrik ile sözleşme yaparken çıkabilecek sorunları öngörerek elini güçlü kılacak maddeler koyması gerekmez miydi?

Devletin bürokratik hantallığı veya diğer saikler vesilesiyle doğabilecek gecikmenin müeyyide altına alınmasının önünü açacak boşluğa neden müsaade etmiştir? 

Ödenmeyen faturalar yüzünden CK Boğaziçi Elektrik, okulların elektriğini kesme yetkisini kimden almaktadır?

Kifayeti müzakere hasıl olmuştur diyerek, elektrik mevzuuna şimdilik nokta koyarken bazı huşulardaki merakımızı gündeme getirelim:

1-MEB’in iş takviminde gerek elektrik, gerekse telefon, doğalgaz v.b faturalandırmalar için “Otomatik Ödeme” sistemine geçiş planı var mıdır?

2-CK Boğaziçi Elektrik ile gecikme bedeli faiz uygulamasını ortadan kaldıracak bir görüşme ve sözleşmeyi bakanlık lehine iyileştirme adına yeniden gözden geçirmeyi düşünmekte midir?

3-CK Boğaziçi Elektrik, devletle çalışıyor olmanın sorumluluğu ile hareket ederek doğan faiz alacağından vaz geçmeyi ve kurumlara ara ara uyguladığı “Elektrik kesme” işlemine son verecek mi?

İdris Şekerci

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6.Nolu Şube Başkanı

1650 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.