logo

Çocuklarınızı Bu Oyunlardan Uzak Tutun!

Çocuklarınızı Bu Oyunlardan Uzak Tutun!

Çocuklarınızı Bu Oyunlardan Uzak Tutun!

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, çocuklarımızın zihinlerini işgal edilmemesi, manevi olarak zehirleyip, bilinçaltlarının gizlice yönetilmemesi için “Bilgisayar Oyunlarında İslamofobi” adlı bir çalışma yaparak kamuoyuna sundu.

Oyunlar üzerinden algı yapılıyor

Zamanımızın büyük bir diliminde yer alan televizyon, sinema, başından ayrılamadığımız bilgisayarlar, tabletler, elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlar vasıtası ile maalesef olumsuz bilinçaltı mesajlar genç beyinlere servis edilmektedir!

Oyun yapımcıları bu mesajları; (görüntü, ses vb.) özellikle odaklanılan noktanın tamamen farklı bir boyutunda fark edilmeyecek şekilde veriyorlar. Gizlice verilen olumsuz mesajlar, çocuklarımızın zihinlerini öyle bir işgal ediyor ki manevi olarak zehirleyip, bilinçaltını gizlice yönetiyorlar. Algı operasyonları devam ediyor. Meşrulaştırma süreci işliyor.

İslamofobiyi neden dijital oyunlarda artırdılar?

Bu zehirden insanları korumak için Müslümanlar olarak neler yapmalıyız?

Üretilen dijital oyunlar; İslam ve Müslüman düşmanlığı ile donatılmaktadır. Dijital oyunlar, İslamofobinin yayılması konusunda birer vasıta olarak kullanılmaktadır. Bunun nedeni, oyuncuların dijital oyunlarda başkahraman olmaları ve oyunda aktif rol almalarıdır. Kişi bir film izlerken terörist olarak tanımlanan bir kişinin öldürülmesine şahit olmaktadır. Fakat dijital oyun oynarken bir asker rolüne bürünüp terörist olarak kendisine sunulan Müslüman’ı bizzat öldürmekte ve öldürdüğü Müslüman sayısı kadar ödül/ puan kazanmaktadır. Üretilen dijital oyunlarda; İslamofobi yaklaşımının hâkim olduğu aşikârdır. Esasen var olan İslamofobi değil, İslam düşmanlığıdır. Hızla yayılan bilgisayar oyunlarında, “Müslüman katliamı” yaşanmakta, “İslam düşmanlığı” körüklenerek empoze edilmektedir.

Bu oyunlar; insanların İslam’ı Allah’tan geldiği gibi tanımalarına engel teşkil etmektedir. Bu piyasada üretilen dijital oyunlarda yaratılan imaj; Müslüman cinayet işliyor, Müslüman Müslüman’ı öldürüyor, araba çalıyor, hırsızlık yapıyor, kadın tüccarlığı yapıyor, zina yapıyor. Haramları helalleştirme algı operasyonları yapılarak, meşrulaştırma cinayetinin süreci işlenmektedir. Vakit, bu bilinçaltı çalışmalarını ifşa etme ve insanlığın gözleri önüne serme vaktidir. İslam dünyasına karşı yürütülen bu düşmanlığa mutlaka Müslümanlar tarafından kontrol mekanizması getirilmelidir.

Zamanında tedbir almakta gecikmeyiniz!

Dijital oyunları kontrol etmeden, takip etmeden satın alarak çocuklarımızı sevindirdiğimizi zannediyoruz. Oysaki gizli düşmanlığın farkına varmalıyız çünkü hazırlanan dijital oyunlarla kendi neslimizi zehirliyoruz. İslam ve Müslümanlara karşı verilen savaşta geliştirilen taktikler, silahları takip etmekte ve zamanında tedbir almakta gecikmemiz, Kur’an’ın emrini ihmal ve imhal etmemiz anlamına gelir. Çünkü Kur’an-ı Kerim, düşman kavmi takip etmede gevşeklik kabul etmemektedir.

Bu oyunlardan bazıları şunlar:

GUITAR HERO-3: Oyun, eş zamanlı olarak notalara basma yeteneği üzerine kurulu, müzik enstrümanı çalma oyunudur. Oyun, türünde rakipsiz ve ülkemizde de oldukça popülerdir. Yapımcı şirketin geliri 3 milyar dolar seviyesindedir. Oyunda; gitar çalan ve şarkı söyleyen karakterlerin üzerinde durduğu zeminde, Arapça “ALLAH” ibaresi yazmaktadır.

DEVIL MAY CRY-3 / DANTE’S AWAKENING: Oyun, 3. şahıs ilerlemeli aksiyon oyunudur. Oyunda; Müslümanların kutsal evi olan Kâbe’nin kapısı, kötülüğün ve şeytani türevlerin giriş kapısı olarak kullanılmaktadır.

RESIDENT EVIL-4: Oyun, 3. şahıs ilerlemeli aksiyon oyunudur. Oyunda; Peygamber Efendimizin (s.a.v.) kabrinin kapısı (Mescidi Nebevi), zombilerin karakterlere saldırmadan önceki büyük giriş kapısı olarak tasvir edilmiş.

RESIDENT EVIL-5: Oyun, 3. şahıs ilerlemeli aksiyon oyunudur. Türkiye listelerinde ilk 5, dünya sıralamasında ilk 10 dadır. Şirketin yıllık kazancı 3 milyar dolara yakındır. Oyunda; sahnelerden biri kütüphanede geçmektedir. Kütüphanede “Kur’an-ı Kerim” hariç tüm kitaplar kitaplıktayken “Kur’an-ı Kerim” yerde bulunmaktadır.

CALL OF DUTY MODERN WARFARE-2: Oyun, 1.şahıs saldırı ve nişancılık oyunudur. Türkiye’de ve dünyada 2007 yılının en iyi oyunu seçildi. Yıllık geliri 14 milyar dolar civarındadır. Oyunda; harabe bir evin tuvaletinde kirler içerisindeki bir klozetin tam üzerinde, Hadis-i Şerif ile bezeli olan bir çerçeve bulunmaktadır. Çerçevede “Allah güzeldir. Güzel olanı sever.” hadisi Arapça olarak kullanılmaktadır. Yoğun tepkiler üzerine oyun güncelleme yapılarak bu görsel kaldırılmıştır.

CALL OF DUTY-2: Oyun, birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyunda; Chapter 4 – The Battle Of El Alamein bölümünde, özellikle vurgulanan sahnelerden biri ise uçaklar tarafından minareye saldırılıp minarenin yıkılmasıdır.

CALL OF DUTY BLACK OPS-2: Oyun, birinci şahıs nişancı oyunudur. Pakistan ve Afganistan hükümetleri Call Of Duty: Black Ops 2 ve Medal Of Honor: Warfighter’ı ülke çapında yasakladı. Bu yasağın sebebinin ise Pakistan ve Afganistan halklarıının terörist olarak lanse ediliyor olması. Hükümet yetkilileri yaptıkları açıklamada şöyle duyurdu; “Pakistan hükümeti bu tarz filmleri ve oyunları her zaman boykot etmiştir. Bu oyunlar ülkemizin milli bütünlüğü ve beraberliğine karşı yapılmıştır. Medal Of Honor: Warfighter ve Call Of Duty: Black Ops 2 oyunları Pakistan’a karşı üretilmiştir, bu yüzden de ülke çapında satışını yasakladık. Mağazaları bu konuda uyardık ve bu oyunları satmaları durumunda katlanacakları sonuçları kendilerine anlattık.” Oyunda; Müslümanlar ellerindeki teknolojiyi dünyanın geleceğine tehdit olarak kullanırken bir çok yerde Arapça “Allah” ve “Muhammed” ibareleri bulunmaktadır.

SERIOUS SAM-3: Oyun, Dünya’yı istila eden uzaylılara karşı savaşma ve Dünya’yı kurtarma oyunudur. Oyunda; Hz. Ali’nin kabri üzerinde bulunan işleme ve yazıtlara kadar bire bir tasarlanmış olup, kabrin içerisinden yaratıklar çıkmaktadır.

OYUNLARI İHBAR EDİNİZ!

Oynadığınız oyunlarda fark ettiğiniz İslam düşmanlığı içeren görüntü ya da sesleri lütfen http://www.oyunlardaislamofobi.com/#section-6 ‘a bildiriniz. Ekranın fotoğrafını çekebilirsiniz. İleri düzey kullanıcıysanız screen capture yapabilirsiniz. Yapılan kontroller sonrasında oyunlar http://www.oyunlardaislamofobi.com burada teşhir edilecektir.

İslamofobi nedir?

İslamofobi kelime olarak ”İslam Korkusu” anlamına gelirken, Müslümanlara ve İslam dinine önyargı ve ayrımcılıktan kaynaklanmaktadır. İslamofobi’nin tarihi; Endülüs’ün fethedilmesine kadar inmekte ve Haçlı Seferleriyle derinleşmektedir. 1991’de Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra düşman görülen Marksizm ve Komünizm işlevini kaybetmiştir. Bunun üzerine yeni bir düşmana yani bir ”ötekiye” ihtiyaç duyulmuştur. Bu yeni düşman “İslam Ülkeleri”dir. Zaman içinde; İslamofobi yer yer yoğunlaşmış yer yer durağanlaşmış, son 10 yılda ise daha popüler hâle gelmiştir. İslam’ın içini boşaltmak için seferberlik ilan edilmiş, algı yönetimine başlanmıştır. İslam’ı ve Müslümanları dünya gündeminden düşürmek için bu yönetim sürdürülmektedir. “İslam’a olumsuz bakışı” insanlığa kazandırmak gaye edinilmiştir. Müslümanlara karşı korku normalleştirilerek karşı nefreti ve düşmanlığı sıradanlaştırmak için efor sarf edilmektedir. Zamanımızın büyük bir diliminde yer alan televizyon, sinema, başından ayrılamadığımız bilgisayarlar, tabletler, elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlar vasıtası ile maalesef olumsuz bilinçaltı mesajlar genç beyinlere servis edilmektedir!

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

1044 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.