logo

Cübbeli Ahmet’ten İmam Hatip Okullarına Haddini Aşan Sözler!

Cübbeli Ahmet’ten İmam Hatip Okullarına Haddini Aşan Sözler!


Dün akşam CNN Türk ekranlarında büyük bir skandal yaşandı. Ahmet Hakan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Tarafsız Bölge” programına Ahmet Mahmut Ünlü ve Hakan Bayrakçı konuk oldu.

Programa Ahmet Mahmut Ünlü’nün (Lakabı: Cübbeli Ahmet) haddini aşan sözleri damga vurdu. İmam hatip okullarını ve ilahiyat fakültelerini açıktan hedef alan Ahmet Mahmut Ünlü skandal ifadeler kullandı. Ünlü; “Çocuklarınızı İmam Hatip Lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin” dedi. Bu ifadelerle aslında içindeki kini kustu!

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün İmam-Hatip Liseleri’ne ilişkin açıklamasına tepki gösteren ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bir basın açıklamasında bulundu.

İşte o basın açıklaması:

22.09.2021 gecesi CNNTÜRK televizyonunda Tarafsız Bölge programının konuğu tarafından yanlış ve eksik bilgiden kaynaklı yapıldığına inandığımız açıklamalarla her platformda ortaya çıkması muhtemel olan tekil örnekler üzerinden koskoca bir camianın hedef alınması ve genelleyici bir yaklaşım içinde olunması, İmam Hatip camiası olarak bizleri üzmüş ve rahatsız etmiştir.

İmam Hatip okulları yüzyılı aşan tarihiyle fen ve sosyal bilimlerle İslam İlimlerini öğrencilerine birlikte veren eğitim kurumlarıdır. Kurulduğu günden beri ülkemiz için çalışan okullarımız bundan sonra da hizmet etmeye, katma değer üretmeye, kaliteli ve nitelikli insan yetiştirmeye devam edecektir. İmam Hatip okulları kimi çevrelerin hedef göstermesine ve engelleme çabalarına rağmen milletimizin büyük bir özveri ile sahip çıktığı eğitim kurumları olmuştur.

İmam Hatip okulları ülkemizin zengin tarihî tecrübesinden süzülerek ortaya çıkan örnek bir eğitim modelidir. Olumsuz bireysel örneklerden yola çıkarak İmam Hatip modelini tümüyle itham etmek, hakikate dayanmayan zanlarla bu modele dair olumsuz algi oluşturmaya çalışmak milletimizin emeğine ve bu okullara emek veren binlerce insana ve yüzbinlerce öğrencimize yapılmış bir haksızlıktır. Ülkemizin içeride ve dışarıda pek çok sorunla mücadele ettiği bir süreçte İmam Hatip okullarını gündem malzemesi yapmaktan sakınmak, toplumsal birlik ve kardeşliğimize zarar verici yaklaşımlardan uzak durmak başta ilim adamları ve kanaat önderleri olmak üzere herkesin ortak sorumluluğudur.

Bizler ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak hiçbir suni tartışmanın tarafı olmayacağımızı, gençlerimizin eğitimine her zaman destek olacağımızı, ülkemizin ve milletimizin her alanda gelişmesi için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğimizi, çalışmalarımız sırasında birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin her zaman önceliğimiz olacağını kamuoyuna saygıyla beyan ederiz.

LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları ve Mezunları Derneği de Cübbeli Ahmet’e tepki göstererek bir açıklamada bulundu:

LİDER; “Anlamsız, mesnetsiz ve tekil örnekler ile ülkemizin güzide kurumları olan İmam Hatiplere söz söylemek kimsenin hakkı ve haddi değildir. İmam hatiplere operasyon çekmeye çalışan kişi önce aynaya bakmalıdır” dedi.

Herkes Haddini Bilecek!

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Kağıthane Demokrasi ve Adalet Derneği Genel Sekreteri, İlahiyatçı, Yazar Ayetullah COŞKUN ise “Cübbeli Ahmet, imam hatip okullarına düşmanlık eden, kapatmak isteyen ve itibarını zedelemek isteyen çevrelerle aynı dili konuşmuştur. Çıktığı bir TV ekranında haddini aşan sözler kullanmıştır. Bu sözlerinden dolayı tüm imam hatip camiasından ve ilahiyatçılardan özür dilemelidir. Herkes haddini bilmeli ve işine bakmalıdır. İmam Hatip okullarında yetişen öğrenciler; ilkeli olmayı, inandığı gibi yaşamayı, özü sözü bir olmayı, davranışlarında tutarlı ve dürüst olmayı, düşünerek davranmayı, gaflet ve uyuşukluktan uzak durmayı, görevini hakkıyla yapmayı, çalışkan ve başarılı olmayı, başkalarını düşünme ve çevresiyle iyi ilişkiler kurmayı öğrenirler. Kısacası topluma örnek olurlar. Cübbeli Ahmet’i imam hatip okullarına davet ediyorum ve tüm imam hatip camiasından da özür dilemesini bekliyorum. Bizler hiçbir zaman cübbelinin medreselerine ve camilerine gitmeyin. Onlar hurafeleri ve bidatları her fırsatta savunmuştur ya da her fırsatta aklı kenara koyup ayetlerden habersiz demedik demeyiz de” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » »
966 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.