logo

Cumhurbaşkanı Adayları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Adayları Belli Oldu

2023 seçimleri Cumhurbaşkanı adayları listesine göre Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Cumhurbaşkanı adayı olan diğer isimler ise Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ATA İttifakı adayı Sinan Oğan oldu.

14 Mayıs’taki seçimde cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri belli oldu.

Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) çekilen kuraya göre, 14 Mayıs’taki seçimde kullanılmak üzere cumhurbaşkanı adayları için hazırlanan oy pusulasında birinci sırada Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada Muharrem İnce, üçüncü sırada Kemal Kılıçdaroğlu, dördüncü sırada Sinan Oğan yer aldı.

Kurada, cumhurbaşkanı adaylarının isimleri YSK üyeleri tarafından, sıraları ise çıkan ismin parti temsilcisi tarafından çekildi.

1. Recep Tayyip Erdoğan
2. Muharrem İnce
3. Kemal Kılıçdaroğlu
4. Sinan Oğan

2023 seçimleri Cumhurbaşkanı adayı: Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak cumhurbaşkanlığı için yarışacak. Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklayan partiler arasında AK Parti, MHP, BBP, Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçiminde % 51,79, 2018’deki seçimdeyse % 52,59 oy almıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı’nın ortak adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk defa cumhurbaşkanlığı için yarışacak. Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklayan partiler arasında CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Halkın Kurtuluş Partisi, Türkiye Değişim Partisi ve Türkiye Komünist Partisi yer alıyor.

Muharrem İnce

CHP’nin 2018’deki cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, aradan geçen sürede CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ni kurdu. İnce, 2018’deki seçimde % 30,64 oy almıştı.

Sinan Oğan

Ata İttifakı’nın adayı, eski MHP’li siyasetçi Sinan Oğan oldu. Oğan, 2011-2015 yılları arasında Iğdır milletvekilliği yaptı. Oğan’ı destekleyeceğini açıklayan partiler arasında Zafer Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi yer alıyor.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

266 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.