logo

Demokratlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kemal TURGUT’tan Kurban Bayramı Mesajı

Demokratlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kemal TURGUT’tan Kurban Bayramı Mesajı

Demokratlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kemal TURGUT, Hasbahçe Gazetesi aracılığı ile Tüm İslam âleminin, Aziz Türk Milletinin ve Demokratlar Konfederasyonuna bağlı tüm dernek üyelerinin Kurban Bayramını tebrik etti.

Turgut, “Toplumsal birlikteliğin daha derinden yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu ve coşkusunu milletçe hep birlikte yaşıyoruz.

Kurban ibadeti, bireye gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini aşılar. Elindekileri ihtiyaç sahipleriyle paylaşma alışkanlığı kazandırır. İnsanların birbirleriyle kaynaşmalarına, birbirlerini sevip saymalarına ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmelerine vesile olur. Hz. İbrahim ve İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar.

Bayramlar kucaklaşma, kavuşma, anlaşma ve paylaşma demektir. Paylaşmanın, gönül almanın ve yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı bu günler, dargınlıkların bitirilmesi, kırgınlıkların giderilmesi, küslük ve kavgaların sonlandırılması, hoşgörülü, anlayışlı olmayı ve bağışlamayı gerektirir.

Bu anlamda bayramı en güzel şekliyle yaşayabilmek adına milletçe kucaklaşıp, paylaştıkça daha da güzelleşecek bir bayram temenni ediyorum.

Bayramın tüm dünyaya huzur, barış ve esenlik getirmesini diler, başta Aziz Türk Milletinin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlarım” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

146 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.