logo

Denizde Damla Olmak Adına “Aşksızım”

Denizde Damla Olmak Adına “Aşksızım”

Denizde Damla Olmak Adına “Aşksızım”

Esila Suna

Esila Suna yeni kitabı Aşksızım’ın gelirini “Denizde Damla Olmak Adına” lösemili çocuklar yararına kullanacak. Hayat bazen, nedensiz inanmayı gerektiriyor. Her şey pahasına fedakârlık yapmayı, bir gülüşle mutlu olmayı ve acılarını sarıp büyümeyi, ağlayarak olgunlaşmayı öğretiyor…

Şair-Yazar Esila Suna ile Kitabını ve hayallerini konuştuk.

Esila Suna Kimdir?   

Aslen Malatyalıyım. 1989’dan beri Ankara’da yaşamaktayım. Gazi üniversitesi Maliye Bölümü mezunuyum. Asıl mesleğim Serbest Muhasebeci Mali Müşavirliktir. Bir kız bir erkek iki çocuk annesiyim.

Aşksızım ne zaman doğdu?  

Uzun zamandır edebiyat içerikli internet sitelerinde güncel yazılar, şiir ve kısa öyküler yazıp paylaşmaktaydım. Aslında bir şiir kitabı projem mevcuttu. Ama şu anda hala hazırlığı devam eden romanımı önce yayınlamayı düşünüyordum. Sayın yayıncım Savaş Erman beyin yönlendirmeleri doğrultusunda Aşksızım ortaya çıktı.

Aşksızım kitabınızdan biraz bahseder misiniz?

İki bölümden meydana gelen bu kitabın birinci bölümünde, konuları açısından kronolojik bir sırayı takip eden hikâye tadında şiirler bulunuyor. Şiirler sırası ile okunduğunda bir aşk hikâyesine tanıklık etmiş olacaksınız. Bu hikayeyi tamamlamak adına şiirler küçük anekdot ve aforizmalarla desteklenmiştir. Kitabın ikinci bölümünde benim için anlamı derin ve de toplumsal içerikli birkaç şiirim de bulunmaktadır.

Lösemi2

Kitabınızın gelirini lösemili çocuklara adayışınızın etkeni nedir?

Biz bu Kitabı tanıtırken zaten “Denizde Damla Olmak Adına” sloganıyla yola çıktık. Bu kararı almamda ki en büyük etken, lösemi hastalığının hem ülkemiz de hem de dünyada tedavisinin uzun, meşakkatli ve de maddi açıdan külfetli olmasıdır. Günümüzde bu hastalıkla mücadele eden, çoğunluğunu minicik bedenlerin oluşturduğu ve her yıl yaklaşık 1200-1500 çocuğun aralarına katıldığı hastalarımız ile ailelerinin yardımına, deyim yerindeyse “Hızır Gibi” yetişen birçok sivil toplum kuruluşu bulunmaktadır. Bu kuruluşlardan en etkin ve en yaygın olanı Lösev’in başlatmış olduğu “Bir tuğla da sen koy” kampanyasının başlangıç tarihi ile Kitabımız Aşksızım’ın doğuş tarihleri aynı zamana denk gelmesi nedeniyle bizde “Denizde Damla Olmaya” karar verdik.

Bu kitaptan sonra yazarlık hedefiniz nedir?

Halen yazmakta olduğum iki roman için çalışmam devam ediyor. Bunlardan birincisi, hatta Aşksızım’dan önce çıkartmayı planladığım ilk projem gerçek bir hayat öyküsünden yola çıkarak hazırlanan bir roman. İkincisi ise içerisinde birbirinden farklı, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği, kâh okuyucuyu çocukluğuna götüren, kâh gelecekle ilgili hayaller kurduran ve birbirini tamamlayan öykülerden meydana gelen Roman tadında hikâye kitabımız. Aslında herkesin hem kısa vadeli hem de uzun vadeli hedefleri olmalıdır. Kısa vadeli hedefler gerçekleştikçe uzun vadeli hedeflere giden yolun kısalacağı kanaatindeyim. Bu sebeple kısa vadedeki hedefim bu iki projeyi tamamlayıp yayınlamak ve bu üç eserin uzun vadede hedefim olan yazarlık kariyerimde ki sağlam birer kilometre taşı olması.

Şiirlerinizde ve romanlarınızda hangi konulara değinmektesiniz?

Ağırlıklı olarak Aşk olsa da, yaşadığımız coğrafya gereği toplumsal konu ve yaralara değinmekteyim.

Etkilendiğiniz bir şair ve yazar var mı?

Aslında beni etkileyen birçok Şair/Yazar bulunmakta. Türk Edebiyatından aklıma ilk gelenler, Şair olarak Ahmet Erhan ve Ahmet Hamdi Tanpınar, Yazar olarak da Canan Tan diyebiliriz.

lösemi losemi1

Hasbahçe Gazetesi okurları için neler söylemek istersiniz?

Tüm duyarlı Hasbahçe Gazetesi okuyucularından LÖSEV’e bağışta bulunmalarını rica ediyorum. Yapılacak tüm bağışların LÖSEV iletişim ofislerinden, internet sitesinden veya bankalardan gerçekleştirebilirsiniz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3260 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.