logo

Destici: Bu Harekât Asla Kürtlere Yönelik Değildir

Destici: Bu Harekât Asla Kürtlere Yönelik Değildir

Destici: Bu Harekât Asla Kürtlere Yönelik Değildir

BBP Genel Başkanı Destici, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türkiye, sınır güvenliğini sağlamak, sınırın ötesinde bir terör devleti kurulmasına müsaade etmemek ve bölgeyi teröristlerden temizlemek için bu harekâtı başlatmıştır.

Destici, “İçerideki bölücü unsurlar; PKK başta olmak üzere, onun sözcüleri ve onun etrafında kümelenen bir takım işbirlikçiler, sanki bu harekâtın Kürtlere karşı yapıldığı gibi bir takım mesnetsiz sözler sarf edebilmektedirler. Bu harekât asla ve kat’a Kürtlere yönelik değildir. Orada ABD’nin CENTCOM’u aracılığıyla kurulmaya çalışılan açık aleni bir terör koridorudur. PKK/YPG/PYD, Afrin’i bir komüne, bir kantona dönüştürmüştür. Bu geçmişten beri PKK’nın, YPG’nin stratejik bir şekilde özellikle yıllardır uğraşa uğraşa yapageldiği bir şeydir. Türkiye’nin kararlılığı, cesur adımı sayesinde hem ABD hem de Rusya geri çekilmek zorunda kalmışlardır ve kalacaklardır” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, operasyonla birlikte Türkiye’nin Suriye sınırının 10 kilometre içine doğru bir tampon bölge oluşturması gerektiğini ifade ederek, şunları aktardı:

“Tampon bölgede amaç nedir? Sınır güvenliğimizi sağlama almaktır. Göç dalgası başlayabilir buna karşı hazırlıklı olmak lazım. Türkiye içinde kamplarda kalan Suriyeli kardeşlerimizin bir kısmının o tampon bölgeye yerleştirilerek oraların tekrar PKK/PYD/YPG istismar alanları olmasına müsade edilmemelidir.

Bir başka husus, Münbiç meselesidir. Münbiç harekâtının Afrin operasyonunun peşinden geleceğini biliyoruz. ABD, TSK’nın Münbiç’e olası bir harekâtını önlemek adına Türkiye’yi tamamen hem savunma hem de muharip güçleriyle birlikte Afrin’de oyalamayı isteyecektir. Münbiç o kadar kritik bir noktadır ki Münbiç de TSK’nın kontrolüne geçtiğinde Afrin denilen o komün, kanton, terör bölgesi tamamen kuşatılmış olacaktır, dışarıya çıkamayacak, dışarıdan da hiçbir yardım alamayacak noktaya gelecektir. Münbiç operasyonu da önemlidir.”

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1198 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.