logo

Devletin Derin Kodları

Devletin Derin Kodları

Devletin Derin Kodları

Devletin Derin Kodları

1 Kasım seçimlerinden önce şeytani akılların organizeli planlarına karşılık derin bir elinde plan yaptığını hep beraber müşahede ettik.

Hiç şüphesiz insanı, mülkü, kâinatı, gidişatı Allah’tan müstağni sayanlar ne demek istediğimizi anlamakta güçlük çekecektir. Onların dünya görüşü gördüklerinden ibarettir. Örneğin bu seçimlerin gizli kahramanı Devlet Bahçeli iken yıllardır söylemlerine takılıpta ona sayısız küfreden zevat bunu görmekten bile acizdir. %20’lere çıkartabileceği partisinin oylarını % 12’lere çektirterek kamikaze yapmış ama devletin kararlı duruş ve tutumuna karşı sadakatini fazlasıyla göstermiştir. Seçimlerden beş gün önce Abdullah Gül İngiltere’ye gider. AK Parti’nin devlete teslim olmasından rahatsız olan sömürgeciler (AK Parti bana göre artık devlet partisidir) yeni bir senaryo peşindeydiler. AK Parti %40’larda oy alacak, AK Parti’nin derin küskünleri “özgül ağırlık” hesabıyla başka parti kuracak ve ülke kaosa terk edilecekti. Seçim sonuçları her şeye rağmen gösterdi ki; kalpleri evrilip çevrilmiş ve kodlarına döndürülmüş bir derin akıl ve millet var bu topraklarda. Bu aklın arkasındaki güç hiç şüphesiz ki Allah’tır.

Halk, seçimlerde her şeye rağmen “devlet” demiştir. Mesele birlik ve beraberlik, bu topraklarda dini mübinin yaşaması gerekliliği söz konusu olduğunda, tüm kindar duygularını bir kenara bırakıp sevmediğine bile oy vermeyi başarmış, özverili bir millet vardır karşımızda. Bu seçimler bir partinin zaferi değil mazlum Anadolu halkının dünyayı tarla yapmak isteyenlere, onların 12 yıldır el sürdüğü, kullandığı, istediği kanunları çıkarttığı parti üzerinden bir tokat atmasıdır aslında.

Planların sonuncusu ve en hayırlısı Allah’a aittir. Artık AK Parti, kollektif derin aklın himayesinde kendi içindeki safraları atarak yoluna devam edeceğini göstermiştir.  

Bu seçimler bu ülkenin derin kodlarında bir derin devletin varlığını ortaya koymuştur. Derin devlet dendiğinde herkese göre farklı bir algı gelişiyor. Kimilerine göre onlar emekli paşalardır, kimilerine göre yıldız teşkilatının uzantısı gizli bir örgüttür, kimilerine göre hayal mahsulü bir ütopyadır. Aslında hepsinden bir parçadır derin devlet.

Oysaki mülkün sahibinin Allah olduğuna inanlar için, bu sorunun cevabı çok açıktır; derin devlet bizzat Allah’tır. “O her an bir iştedir” Rahman Suresi 29.Ayet, “İnsan kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder” Kıyamet Suresi 36.Ayet

Allah yaşamın öznesidir. Her şey ona bağlıdır. Hiçbir şey ondan gizli kalamaz. O dilemedikçe hiçbir şey olmaz. Mühlet verir, sabreder, hemen cezalandırmaz. Hayata ve yaşamımıza gerçek manada kul olarak bakabilseydik Allah’ın her şeyi kuşattığını görmemiz en azından düşünmemiz gerekirdi. Allah’ı her şeyin sahibi olarak kabul ettiğimizde işimiz aslında çok kolaylaşıyor. Burada insan sadece nerede duracağını bilmelidir. Allah bazen düşmanın eliyle işleri evirip çevirir. Sen hayır var zannedersin şer çıkar. Sen şer zannedersin hayır çıkar.  “Âlemlerin Rabbi olan Allah dilemeyince siz dileyemezsiniz” Tekvir Suresi 29.Ayet

Yeryüzündeki hiçbir şey Allah’ın izni olmadan hareket edemez. Külli iradenin her şeyi ihata ettiği gerçeği içerisinde cüzi iradenin kıymetine sığınanlar elbette her zaman yanılgıya uğrayacaklardır. Oysaki cüz-i irade dünyalık hesapları değil insan için ahirete yolculuğun derin sırlarını çözmekle iştigal etmelidir. Çünkü hesabın en son olanını yapan Allah’tır. İnsan dünyaya itibar/ittiba ettiği ölçüde, ahirete yöneldiği ölçüde dünyayı yavaş yavaş terk etmiş olacaktır.  

Allah’ın evrensel kuşatmasına rağmen ülkemizdeki siyaset kodları insan merkezli düşünülmektedir. Başarı merkezinde her zaman insan vardır. Oysaki sevk eden, yönelten, kalpleri evirip çeviren Allah’tır. Bazılarını bazılarına düşman kılan Allah’tır. Bazısını bazısına üstün kılanda Allah’tır. Karanlıklardan aydınlığı, zorluklardan kolaylığı, darlıktan sonra bolluğu, sabırdan sonra nimeti vaat/var eden Allah’tır. İnsan eşrefi mahlûkattır. Ve insan esfele safilindir. O yüzden insana bel bağlamak beyhudedir. Sığınılması gereken tek varlık âlemlerin Rabbi olan Allah’tır.

Fatih Alim Daşpınar

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1707 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.