logo

Dinler Arası Diyalog Oyunu!

Dinler Arası Diyalog Oyunu!

Bundan 10 yıl önce ibretli.net sitesinde yazdığım köşe yazısını bugün tekrar paylaşmak istiyorum. Dinler arası diyalog oyunu 15 Temmuz 2016’da nelere mâloldu o gün hepimiz yaşadık ve biliyoruz. Doğruyu ve yanlışı görmemiz lazım. Sorgulamamız lazım. Rabbim bizleri dos doğru yoldan ayırmasın. Hoca gibi görünenlerin yolundan değil, Kur’an’ın ve sünnetin yolundan gidenlerden eylesin.

İşte o yazımız;

İslam dini ile diğer dinlerin bir araya gelerek bir diyalog oluşturması mümkün değildir.

Neden mi, işte nedenleri; 

1.  İskoç tarihçi, oryantalist, Anglikan papaz ve akademisyen William Montgomery Watt, Diyaloğun birinci şartı olarak “İslam son dindir, diğerleri yanlıştır inancından vazgeçmek” diye dile getirmiştir.

Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’in Maide Suresi 3.Ayetinde “Bugün, dininizi kemale erdirdim, ikmal ettim. Size olan nimetlerimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı seçtim”  ve Ali İmran Suresi 85.Ayetinde ise “Kim İslâm’dan başka din ararsa, bilsin ki, bulduğu din asla kabul edilmeyecektir” buyurmuştur.

2. Onlar üç ilaha inanırlar. Biz bir Allah’a inanırız. Onlar, Hz. İsa’ya ve Hz. Üzeyr’e tanrının oğlu ve tanrı diyorlar.

Cenab-ı Hakk, Kur’an-ı Kerim’de Maide Suresi 73.Ayette; ”Allah, üçün üçüncüsüdür diyenler kâfir olmuşlardır…” buyurmuştur.

3. Onlar, insan günahkâr doğar diye inanır, biz ise insanın doğuşta günahsız olduğuna inanırız.

4. Onlar, Kur’an’a inanmazlar. Biz semavi kitapların hepsine inanırız.

5. Onlar, Hz. Muhammed’e (s.a.v.) inanmazlar.

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) bir hadis-i şerifinde “Nefsim yed-i kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki, bu ümmetten biri veya Yahudi ve Hıristiyan bir kişi beni dinlemez ve getirdiğimi kabul etmeden ölürse, kesinlikle Cehennemlik olur” (Buhari-Müslim)

6. Onlar melekleri kız gibi görüyorlar, biz ise, meleklerde erkeklik dişilik olmadığına inanıyoruz.

Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’in İsra Suresi 39 ve 40. ayetlerinde; “Allah ile birlikte başka ilâh edinen cehenneme atılır. Rabbiniz oğulları size ayırdı da kendisi için kız olarak melekleri mi edindi? Elbette vebali çok büyük söz ediyorsunuz” buyurmuştur.

1964 yılında 2. Vatikan Konsili’nde kurulan “Hıristiyan Olmayanlar Sekretaryası’nın 1973 yılında, sekreterlik görevine getirilen Pietro Rossano’nun, Sekreterya’nın yayın organı Bulletin’deki yazısı “Katolik kilisesinin 262. ruhani lideri, aynı zamanda Papa 6. Paul’ün vizyonu gerçekleşmektedir. Çünkü dinler arası diyalog, Kilise misyonunun doğal bir parçasıdır.” (Bulletin, 59/20-2, 1985, 124). 

Papa II. Paul, 2000 yılı mesajında şöyle diyordu: 

“Birinci bin yılda Avrupa Hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda Amerika ve Afrika Hıristiyanlaştırıldı. Üçüncü bin yılda ise Asya’yı (Müslümanları) Hıristiyanlaştıralım.

Nedenlerden de anlaşıldığı üzere dinler arası diyalog kabul edilemez. Hala bunları görüp de biz diyalog yapalım diyenlere ne diyebilirim. Tek söylenecek bir şey var şaka gibisin…

Son Söz: İslâmın bütün emirleri, insanların yararına, bütün yasakları ise insanların zararınadır.

Yukarıdaki yazımızdan da anlaşıldığı üzere Dinler arası Diyalog saçmalığı başladığı günden bu yana dilimizin döndüğü, gücümüzün yettiği oranda dinimize sokulmaya çalışılan bu fitneye engel olmak için mücadele verdik, vermeye de devam edeceğiz.

İslam son din ve tamamlayıcı dindir!

İnsan dünyadaki yaşamı ile ahiretteki ebedi yaşamı arasındaki ilişkisini koruması gerekir. İslam’a göre dünyadaki yaşam uhrevi saadete ermenin ön hazırlığıdır ve bu yüzden en doğru biçimde yaşanması gerekir.

Kurtuluş İslam’dadır.

Haydin kurtuluşa.

Ayetullah COŞKUN

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1545 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.