logo

Direnen Suriye İçin Saraçhane’ye Kadar Yüründü

Direnen Suriye İçin Saraçhane’ye Kadar Yüründü

Direnen Suriye İçin Saraçhane’ye Kadar Yüründü

suriye direnişi-13

Üç yılı geride bırakan Suriye İntifadası, Fatih Camiinden Saraçhane’ye yapılan kitlesel bir yürüyüş ile selamlandı.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla ikindi namazında Fatih Camii’nde toplanan Müslümanlar buradan kortej halinde sloganlar ve tekbirlerle Saraçhane Parkına yürüdüler. 3 yıldır destansı bir şekilde direnen Suriye halkının onurlu mücadelesinin selamlandığı pankartlar taşıyan çok sayıda kişi, Beşşar Esed rejiminin katliamlarını ve bu rejime destek verenleri telin etti. Eylemde Burak Can Karamanoğlu’nun katillerinin de Baas işbirlikçisi kesimler olduğu ifade edildi.

suriye direnişi-12

Eylemde  “Zulüm, Katliam, İşkence Karşısında Susmak, Baas Despotizminin Suçuna Ortak Olmaktır!”, “Baas’ın Safında Duranlar, Ümmetle Aynı Safta Olamazlar!”, “Yaşasın Suriye Direnişimiz!”, “Suriye Devrimi, Onurla ve Sabırla, Zafere Yürüyor, Yaşasın Suriye Direnişimiz!”, “Suriye Devrimi, Binlerce Şehidiyle Zafere Yürüyor!”, “Suriye’de, Mısır’da, Tüm Ortadoğu’da, Diktatörler ve Emperyalistler Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!”, “Sessiz Kalmak, Zulme Ortak Olmaktır, Baas Vahşetine Karşı, Susma Haykır!”, “Allah’ın Yardımıyla Zafer Yakındır!”, yazılı pankartlarının açıldı.

suriye direnişi-10 suriye direnişi-9

Yürüyüş boyunca Suriye Baas rejimi ve bu katil rejime destek veren Rusya, İran, Hizbullah aleyhinde sloganlar atıldı. Tevhid bayraklarının yanı sıra Özgür Suriye bayraklarının da taşındığı eylem Saraçhane Parkında yapılan konuşmalar ile devam etti.

suriye direnişi-3 suriye direnişi-4

suriye direnişi-5 suriye direnişi-6

 

suriye direnişi-2 suriye direnişi-7

Murat Ayar’ın sunumunu yaptığı eylemde Özgür-Der’den Rıdvan Kaya, Medeniyet Derneğinden Şerif Niziplioğlu, AKDAV’dan Ramazan Kayan, Umran Hareketinden Şemsettin Özdemir, İHH’dan Av. Gülden Sönmez ve Prof. Ahmet Ağırakça birer konuşma yaptı.

suriye direnişi-14

Konuşmalarda Suriye halkının 3 yıldır verdiği direnişin destan ve tarih olduğu vurgulandı. “3 yıldır Esed’i deviremediler!” şeklinde yapılan eleştirilerin merhametsizliğine ve alaycılığına dikkat çekilen konuşmalarda Esed’in savaş uçakları, füzeler, kimyasal silahlar ve varil bombalarıyla ayakta kaldığı belirtildi. Suriye direnişinin yalnızca Allah’a dayandığı ve bunca katliama ve vahşete rağmen bu direnişi buraya kadar sürdürmenin başlı başına bir zafer olduğu vurgulandı. Suriye halkının direnişine saygı duymayan ve onları unutanları tarihin utançla yazacağı ifade edildi.

suriye direnişi-8

Konuşmaların ardından Grup Yürüyüş Suriye intifadasına ithafen ‘Milyonlarca Şehit Cennete Yürüyor!’ diyerek “Şuheda” adlı eserini ve ardından “Yalla İrhal Ya Başşar”ı seslendirdi.

suriye direnisi -1

Yürüyüş ve konuşmalar boyunca “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Suriye’ye Özgürlük Direnişle Gelecek!”, “Burak’ın Katili Baas’ın Uşağı!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah!”, “Ya Allah Melna Ğayrek Ya Allah!”, “Halep’e, Humus’a, Direnişe Bin Selam!”, “Suriye’de, Mısır’da, İntifada Her Yerde!”, “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek!”, “Müslüman Zulme Boyun Eğmez!”, “Suriye Cihadı Onurumuzdur!”, “Katil Esed Hesap Verecek!”, “Katil İran Suriye’den Defol!”, “Katil Rusya Suriye’den Defol!”, “Katil İran Katil Hizbullah!” şeklinde sloganlar atıldı.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2084 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.